publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de vara asortata
Preparare: se taie legumele marunt ( eu am folosit placa ondulata) si se amesteca cu sare si putin piper pana la omogenizare. Dupa aceea separat intr-un bol facem dressingul din otet, ulei, fulgii de ceapa si ierburile aromate si il turnam peste salata, in felul asta gustul este...
Pulpa de miel in ierburi aromate
Se spala carnea si se ususca cu un servet absorbant. Se freaca bine cu sare, piper si boia si se impaneaza din loc in loc cu un catel de usturoi taiat bucatele . Se aseaza intr-un vas mai adanc si se toarna peste ea marinata facuta din toate ingredientele mentionate mai sus. Dupa aceea se adauga...
Scoici cu sos aromat
Preparare: intr-o tigaie mai mare punem uleiul de masline la incins si adaugam apoi ceapa tocata fin si telina. Dupa 2 minute adaugam scoicile si 50 ml de vin alb si lasam sa fiarba incet pret de 3-5 minute. Apoi adaugam rosia taiata cubulete mici fara seminte si usturoiul zdrobit ....
Ardei umpluti cu ciuperci
Preparare: curatam ardeii de seminte si cotoare , eu am facut in portie restransa de 2 ardei si am redus cantitatile si am scos orezul pt ca tin ceva dieta dar v-am dat reteta originala sa ve delectati cu ea. Se toaca marunt toate ingredientele, se amesteca si se...
Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc
Ecrasée-ul de cartofi e reteta simpla si gustoasa de cartofi mai fermi fierti in coaja si zdrobiti apoi cu furculita, incat sa ramana si bucatele mai mari, amestecati cu diverse ierburi aromate, cu unt sau ulei de masline, cu ceapa mica echalote sau cu alte legume taiate marunt. Se gaseste...
Supa chinezeasca cu ciuperci de padure
Am calit in uleiul de masline morcovul taiat bastonase, si apoi ciupercile lasate mai mari. Am adaugat 500 ml apa si am condimentat cu sare si piper, cuisoare si am lasat sa clocoteasca 15-20 minute pana au fiert aproape cat trebuie ciupercile ( cele de padure se fac mai greu adaptati timpul...
Pui cu castane la cuptor à la Sylvia
Preparare: am spalat si curatat bine puiul intreg, l-am uscat si apoi frecat bine cu sare, piper si boia si l-am asezat in vasul roman. Am turnat peste el uleiul, si apa am pus ierburile aromate si l-am dat la cuptor singur pentru 40 de minute, daca aveti un pui care se face mai...
Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor
Preparare: pregatim ciupercile eu pe cele mititele le-am lasat intregi pe celelalte le-am taiat mai mari. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins sia adugam ceapa tocata fin si o lasam putin pana devine sticloasa. Adaugam apoi ciupercile, condimentam cu sare si...
Orez cu dovlecel
Preparare : intr-o tigaie mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoare. Lasam legumele sa se caleasca pret de cateva minute apoi adaugam dovlecelul taiat in sferturi de rondele si rosia decojita. Condimentam cu sare si piper si adaugam...
Ficatei de pui in vin cu legume
Preparare: spalam si curatam bine ficateii de pui si uscam cu un servet absorbant. Pregatim legumele tocand marunt ceapa verde si prazul si taind feliute subtiri ardeiul rosu. Intr-un vas punem la incins uleiul si apoi adaugam ficatul de pui. Cand s-a rumenit usor adaugam legumele si...
Piept de pui pe pat de cartofi in vas roman
Preparare : se spala bine cartofii si se sterg si se taie cu tot cu coaja felii maricele, se condimenteaza si se aseaza in vasul roman. Peste ei punem carnea de pui condimentata bine cu sare, piper si boia. Am turnat cu grija peste o lingura de ulei de masline sa ajunga peste...
Mancarica de cartofi noi
Preparare : punem in uleiul incins ceapa si morcovul tocati marunt pret de 1-2 minute la foc mic. Adaugam apoi boia , sare piper si cartofii taiati cubulete. Lasam sa se omogenizeze si turnam o cana de apa fierbinte peste. Lasam la foc mic sa fiarba pret de zece minute. Dupa 10 minute...
Coq au vin
M-am delectat si eu preparat aceasta reteta de cateva ori si va dau reteta mea preferata la care am ajuns dupa mici adaugari si inlocuiri de la reteta originala. Am ajuns la concluzia ca prefer reteta preparata cu vin alb, parca devine mai frageda carnea si imi place mai mult culoarea...
Paine cu dovlecel
Preparare : asezam toate ingredientele in masina de facut paine , incepand cu apa, drojdia, mierea, uleiul apoi fainile si secara si la final de tot sarea. Am selectata programul 2 care este programul rapid la mine, de 110 minute. Am pregatit intre timp dovlecel, l-am spalat bine si l-am...
Sarmalute de vara in varza chinezeasca
Am desfacut frunzele si le-am dat un clocot in apa cu sare si otet, calclulati o lingurita de sare si o lingura de otet la fiecare litru. Le-am adaugat in vas cand colcotea apa si le-am lasat 3-4 minute pana si-au schimbat culoarea si s-au inmuiat. Varza chineazeasca e mult mai frageda ca...
Ciorba de perisoare
Preparare : se taie cubulete medii bucatile de carne, eu am pus porc de data aceasta. Prefer sa pun si carne pentru ca da un plus de gust si asta este varianta in care conving familia sa manance aceasta ciorba . Eu fierb carnea si morcovii, ceapa, telina , pastranacul si...
Pizza cu fructe de mare
Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp...
Briose crosetate
Framantam din ingredientele pentru aluat de cozonac si il lasam sa dospeasca o ora. Eu l-am facut cu mana ca mi s-a parut cantitate mica cred ca se poate face foarte bine si cu masina de facut paine. Dupa ce este dospit il impartim in 8 bilute. Aplatizam fiecare bila ca...
Salata de fructe in cupa de pepene galben
Spalam si taiem marunt fructele, eu am folosit placa ondulata ca sa ii dea un aspect mai frumos la mar, banana si kiwi. Piersica am taiat-o felii si pepenele galben l-am scobit cu o lingurita mica scotand mici ovale de miez, puteti sa faceti operatiunea si cu o forma mica de luat inghetata . Am...
Pita cu gratar de pui si ciuperci
Decupam cu grija pita longitudinal. Sunt diverse forme in care se poate manca sau taiata in semicerc si decupata putin in interior, sau cu garnitura asezata peste ea sau decupata integral cum am facut eu. Cladim in ce ordine dorim carnea cu ciupercile, adaugam ceapa verde si rosia taiata...
Ghiveci de legume chinezesti
Preparare: am pus in wok uleiul la incins si apoi am adaugat legumele, sosurile si condimentele si o cescuta de apa. Am lasat sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, fara capac ca sa scada apa mai bine. Dupa zece minute am mai condimentat cu putin ghimbir, sare nu am pus...
Paste cu trei feluri de ciuperci
Preparare : fierbem pastele separat in apa cu sare. Intre timp aruncam intr-un wok in uleiul incins ceapa taiata solzi lungi si ciupercile feliate ( eu am facut felii mai mari ca imi place sa le las asa) si o cescuta de apa . Adaugam sosul de soia si condimentele si lasam la foc mic...
Gratin de conopida
spalam conopida si o desfacem in manunchiuri mici, o asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste ea un amestec facut din ou batut cu smantana si cascaval ras si condimentat bine cu sare si piper. Adaugam si cateva rosii si gata dintr-o joaca de copii am preparat cina ...
Tarta cu fructe si ricotta
Preparare : pregatim foaie de tarta asezand-o in tava cu tot cu hartia de copt si o intepam cu furculita din loc in loc ca sa nu se ridice in tava la copt. Intr-un bol mare pregatim crema, amestecand usor crema mascarpone, cu branza ricotta si cu 100 de grame de zahar. Dupa ce s-a...
Sarmale
Varza o desfacem pe foi , pe cele mai mari le taiem in 2 cele mai mici raman intregi, le scoatem numai baza la nervura din spate sa le putem rula mai usor. Preparare : tocam ceapa marunt si o calim in ulei, adaugam apoi tot acolo carnea si orezul si condimentele si...
Spaghetti de pui cu praz si zuchinni
Se taie atat pieptul de pui cat si prazul si zuchinni in felii subtiri si lungi, de unde vine si denumirea de spaghetti , la zuchinni si praz taiem prima data in bucati de 5-6 cm ca sa nu iasa prea lungi. Punem in wok la incins lingurita de ulei si imediat adaugam spaghetiile de pui si...
Pizza mamma mia
Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp...
Pizza cu pui
Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp...
Iepure cu ciuperci champinion
spalam si sergem bucatile de carne, le condimentam si le trecem printr-un strat fin de faina. Punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam bucatile de carne si le lasam putin la rumenit. Dupa ce s-au rumenit adaugam apa si vinul , punem o lingura de boia si le lasam...
Prajitura desteapta
Am frecat galbenusurile cu zaharul ( eu le-am facut cu mixerul) dupa care atunci cand devin albe si spumoase se adauga untul topit, vanilia si faina ( pusa pe rand cate o lingura o data) . Subtiem apoi cu laptele rece si adaugam albusurile batute spuma. Se toarna tot in tava tapeata...