Am facut aceasta mancarica de cartofi pt Dieta Rina dar merge foarte bine si ca mancare de post. Ce am pus in plus fata de reteta mea obisnuita : rosii decojite si putin usturoi la sfarsit a iesit super aromata experienta mea asa ca va impartasesc reteta .
Preparare : punem in uleiul incins ceapa si morcovul tocati marunt pret de 1-2 minute la foc mic. Adaugam apoi boia , sare piper si cartofii taiati cubulete. Lasam sa se omogenizeze si turnam o cana de apa fierbinte peste. Lasam la foc mic sa fiarba pret de zece minute. Dupa 10 minute adaugam rosiile decojite si taiate marunt si cateii de usturoi zdrobiti si mai lasam 5 minute pe foc .
Eu am fiert mancarea un ceaunul meu de fonta si in 15 minute a fost gata , adaptati timpul de fierbere in functie de vas si soiul de cartofi. A iesit super aromata de la usturoi, mi-a placut foarte mult, am servit-o cu ierburi aromate presatate peste ea in farfurie si cu o salata de vara .