Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor

de Sylvia in Mancaruri de post, 4 Iun 2010 | 10725 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Tavi postata pe www.bucataras.ro si mi-a luat ochii, am adaptat-o in sensul ca eu am schimbat ciupercile champinion cu amestec de ciuperci de padure si am pus un singur strat de ciuperci la mamaliga, a iesit excelent, multumesc pentru reteta .

 

INGREDIENTE

  •   Avem nevoie de 
  • 400 grame de ciuperci, eu am pus amestec de ciuperci de padure( hribi, ghebe, galbiori, champinioane maro ),
  • o ceapa medie tocata marunt,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • o lingura de marar taiat fin,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de ulei de masline ( puteti pune si mai mult    ) ,
  • o cescuta de apa fierbinte,
  • o mana de patrunjel verde tocat fin,
  • unt pentru tapetat  vasul .
  • Pentru mamaliga
  • o cana de faina de porumb, apa si sare 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor:

 Preparare: pregatim ciupercile eu pe cele mititele le-am lasat intregi pe celelalte le-am taiat mai mari. 

  Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins sia adugam ceapa tocata fin si o lasam putin pana devine sticloasa. Adaugam apoi ciupercile, condimentam cu sare si piper si punem o cescuta de apa fierbinte. Dupa ce au fiert 10-15  minute  adaugam o lingura de marar tocat si 2-3 catei de usturoi zdrobiti cu presa si mai lasam la foc 5-10 minute( ciupercile mele fiind de padure au fiert mai greu ) .

 Dupa ce a scazut apa la ciuperci si ele sunt fierte adaugam verdeata eu am pus putin patrunjel ci cateva fire de ciboulette taiate fin. Facem intre timp si o mamaliga groasa si purcedem la indeplinirea retetei. Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezam un strat de 2-3 cm grosime de mamaliga si nivelam bine.Peste el turnam un strat gros de ciuperci .

 Adaugam inca un rand de mamaliga la fel de gros. Tavi zicea un reteta lui mai multe straturi dar eu am preferat asa sa iasa ca o prajiturica cu ciupercile in mijloc. Dam la cuptor la 180 grade pentru 15 minute am lasat eu ca era mic vasul, daca faceti in cantitate mai mare poate sta si 30 de minute.   Am scos minunatia de mamaliga si am decorat-o cu putina boia,ciboulette taiat fin si patrunjel.

  A iesit pe atat de buna pe cat mirosea de bine , daca nu ma credeti pe cuvant uitati cum arata o sectiune.  Eu aici in Franta gasesc amestec de ciuperci de padure congelat cam peste tot , in Romania am vazut la Cora ghebe congelate, hribi uscati, champinioane de toate felurile, improvizati cum doriti ca asta este farmecul in bucatarie . A fost foarte buna si simplu de facut cu siguranta ca o sa repet reteta.

 Aici aveti si reteta originala : http://www.all-food.ro/2010/06/03/ciuperci-cu-mamaliguta-la-cuptor/ 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Geanina87 1

28.11.2012, 14:25

De trecut la favorite

ralu_ca 1

17.03.2013, 12:41

marcela1979 1

21.04.2016, 19:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta