Briose crosetate

de Sylvia in Prajituri, 27 Mai 2010 | 9289 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe blogul Gabrielei : http://gabrielacara.blogspot.com/2009/04/briose-daneze.html si abia asteptam sa le testez, am profitat cand am fost la ziua de dulce( de la Dieta Rina) si le-am facut, au iesit nemaipomenite la gust, multumesc pentru reteta sigur o sa mai fac reteta

 

INGREDIENTE

  •  250 grame faina, 
  • 12,5 grame de drojdie proaspata, 
  • 70 grame zahar, 
  • 125 ml lapte,
  • 50 grame unt,
  • 2 galbenusuri,
  • putina sare,
  • coaja de portocala rasa.
  • Pentru aspect puteti pune galbenus de ou frecat cu miere si putin lapte, eu am pus numai niste miere. 
  • Umplutura poate fi facuta in multe variante, eu am pus unt si scortisoara la unele, nutella la altele, dulceata de zmeura ,  unt de arahide cu nuci macinate….ce va trece prin cap si va place.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose crosetate:

Framantam din ingredientele pentru aluat de cozonac si il lasam sa dospeasca o ora.  Eu l-am facut cu mana ca mi s-a parut cantitate mica cred ca se poate face foarte bine si cu masina de facut paine.  Dupa ce este dospit il impartim in 8 bilute.

  Aplatizam fiecare bila ca o placintica si apoi punem pe fiecare o lingurita de umplutura.

 Dupa aceea o “inchidem” cu degetele din patru colturi si avem grija sa se lipesca aluatul bine.

  Apoi o aplatizam din nou cu ruloul de patiserie ( cu grija si rabdare  mie la cele cu nutela s-a intamplat sa imi mai plezneasca aluatul si sa iasa putin umplutura, nu e nici o tragedie ). Dupa aceasta operatiune cu un taietor de pizza facem 4-5 incizii in interior.

  Rasucim apoi aluatul  apucandu-l de capete si rotind in sens contrar.

   Le asezam apoi in forma de melc  in tava de muffins captusita cu forme de hartie. Le ingramadim noi acolo cum reusim ca si aici mi s-a parut ca nu mi-a iesit operatiunea mereu bine .

  Este momentul cand se aplica startul final de galbenus sau miere cum am facut eu si zahar eu am pus zahar brun ca nu aveam zahar candel si fulgi de migdale pe unele. Le-am lasat la dospit sa isi dubleze volum apoi le-am copt la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 minute, timpul poate varia in functie de cuptor.  

Povestea poate pare complicata dar nu e chiar asa cu realizatul acestor briose, finalul e ca in filmele de dragoste frumos si  bine reusit asa ca zic eu ca merita sa faceti o incercare  eu una abia astept sa le repet .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose crosetate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu pere si ciocolata