Tarta cu fructe si ricotta

de Sylvia in Prajituri, 20 Mai 2010 | 10114 vizualizari

 

De cateva zile incerc sa imi gasesc timpul necesar pentru a posta aceasta reteta, se pare ca in sfarsit reusesc. Am facut de ceva vreme aceasta tarta care mi s-a parut deosebita, cu un gust foarte proaspat si lejer, perfecta pentru o dupa-amiaza sau o cina mai lejera.

 

INGREDIENTE

  • o foaie de tarta,
  • o cutie de mascarpone de 250 grame,
  • o cutie de branza ricotta de 250 grame,
  • 100 grame zahar,
  • 3 oua,
  • fructe in functie de preferinte, eu am facut de aceasta data cu un amestec de caise, piersici si coacaze.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe si ricotta:

Preparare :  pregatim foaie de tarta asezand-o in tava cu tot cu hartia de copt si o intepam cu furculita din loc in loc ca sa nu se ridice in tava la copt.

Intr-un bol mare pregatim crema, amestecand usor crema mascarpone, cu branza ricotta si cu 100 de grame de zahar. Dupa ce s-a omogenizat compotitia se adauga rand pe rand cate un ou intreg pana se incorporeaza si cele trei oua. Se pun deasupra fructele in functie de preferinte si inspiratie, eu eram  cam grabita .

Se  coace  in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 de grade, timp de  35-40 de minute pana se leaga bine crema. Pentru a se evita arderea ei se pune o tava de protectie  la un etaj inferior al cuptorului . Cu siguranta ca voi repeta aceasta reteta si cu alta combinatie de fructe, e o reteta usor de preparat si merita incercata !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Sylvia 1

21.05.2010, 13:51

Exact asa zic si eu , lasati-o ca visele se implinesc adesea eu vin cu tarta .

mena29 1

24.05.2010, 17:19

am pus furculitele si am plecat ca in ritmul acesta ma fac grasa

Sylvia 1

25.05.2010, 20:13

Mena te inteleg pefrec si eu de vreo 10 zile ma omenesc numai virtula cu bunatatile de aici si imi vad de dieta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone