Sarmale

de Sylvia in Porc, 20 Mai 2010 | 7211 vizualizari

 

Pentru ca nu am reusit sa postez inca reteta mea de sarmale o fac acum, sunt foarte incantata de cum imi ies desi fac extrem de rar de cand sunt aici pentru ca nu gasesc varza potrivita.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • o varza mare murata pe care o desfacem in foi.
  •  Pt compozitie am pus
  • 1/2 kg de carne de porc tocata,
  • 1/2 kg de carne de vitel tocata
  • 500 grame de kaiser afumat tocat,
  • o cana de orez,
  • 2-3 cepe medii,
  • o lingura pasta de rosii,
  • boia,
  • sare,
  • cimbru uscat ( frunzulitele maruntite) ,
  • putin piper,
  • 50 ml ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Varza o desfacem pe foi  , pe cele mai mari le taiem in 2 cele mai mici raman intregi, le scoatem numai baza  la nervura din spate sa le putem rula mai usor.

 Preparare : tocam ceapa marunt si o calim in ulei, adaugam apoi tot acolo carnea si orezul si condimentele si pasta de rosii , omogenizam bine compozitia si o condimentam bine.

  Cu aceasta compozitie umplem apoi sarmalele si le rulam dupa dimensiunea dorita. Se pun la fiert impreuna cu bucati de ciolan sau costita afumata, varza murata tocata marunt si crengute de cimbru. Cele mai bune ies fierte la cuptor in oala de lut, eu am fiert in vasul meu roman.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc pe pat de orez