Scoici cu sos aromat

de Sylvia in Fructe de mare, 14 Iun 2010 | 12410 vizualizari

 

O mancare excelenta si usoara pentru cei care prefera aroma marii si a fructelor de mare.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 200 grame de scoici decorticate,
  • 50 ml vin alb,  
  • o lingura ulei masline,
  • o mana de patrunjel verde,
  • o rosie,
  • o lingura de telina rasa,
  • un catel de usturoi ,
  • o ceapa mica echalote, 
  • sare,
  • piper.

Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu sos aromat:

 Preparare: intr-o tigaie mai mare punem uleiul de masline la incins si adaugam apoi ceapa tocata fin si telina. Dupa 2 minute adaugam scoicile si 50 ml de vin alb si lasam sa fiarba incet pret de 3-5 minute. Apoi adaugam rosia taiata cubulete mici fara seminte si usturoiul zdrobit .

 Amestecam incet cu o spatula de lemn si mai lasam 2 minute la foc mic.  Presaram apoi verdeata maruntita si stingem focul. Se pot servi cu orice garnitura de la paste, orez sau cartofi nature, eu le-am servit simple si au fost delicioase, o reteta pe cat  de simpla pe atat de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu gust ... de primavara