Sarmalute de vara in varza chinezeasca

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 28 Mai 2010 | 6956 vizualizari

 

Pentru ca vroiam sa fac niste sarmalute cu varza de vara si varza care o gasesc aici e prea tare am ascultat de sfatul unei prietene care mi-a zis ca a facut cu varza chinezeasca si mi-am incercat norocul .

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • o varza mare chinezeasca .
  • 400 grame de carne de vita tocata fin,
  • 200 grame de kaiser afumat taiat bucatele mici de tot,
  • 3 cepe mici maruntite, 
  • o canita de orez,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru maruntit uscat,
  • putin marar uscat,
  • 50 ml ulei,
  • 2 linguri de pasta de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de vara in varza chinezeasca:

Am desfacut frunzele si le-am dat un clocot in apa cu sare si otet, calclulati o lingurita de sare si o lingura de otet la fiecare litru.  Le-am adaugat in vas cand colcotea apa si le-am lasat 3-4 minute pana si-au schimbat culoarea si s-au inmuiat. Varza chineazeasca e mult mai frageda ca cea de vara romaneasca si nu trebuie lasata mult timp la clocotit. Le scoatem si le lasam la racit.

  Intre timp m-am ocupat de compozitia de  sarmale. Punem la calit in ulei ceapa tocata marut si o lasam pret de cateva minute la foc minim pana devine translucida. Adaugam apoi bucatile de kaiser si le lasam cateva minute, apoi vine randul carnii de vita sa tina companie celorlalte bunatati din oala . Condimentam bine cu sare, piper, cimbru uscat si o umbra de marar uscat si adaugam pasta de rosii . La final adaugam orezul si amestecam bine pana al omogenizare. Luam commpozitia de pe foc si lasam sa se raceasca si purcedem la impachetatul sarmalutelor. Iarna imi plac sarmalele facute mari, mi se pare ca se potrivesc mai bine sezonului si bucatilor de carnati afumati si ciolan acum le-am facut mititele de tot, varza a fost excelenta asa ca nu am avut probleme cu impachetatul.

   Le-am asezat cu grija in vasul roman pe un pat de varza maruntita. Ca sa nu se plictiseasca singure le-am alaturat 2 carnaciori rotiti , nu au fost ei afumati dar au facut cinste numelui si s-au dovedit deliciosi.  Peste sarmalute am turnat 250 ml de apa cu putina sare si o lingura de pasta de rosii diluata bine. Am mai presarat peste cateva fire de cimbru uscat, imi place cum se “lipeste ” de sarmale la fiert. Apa trebuie sa fie doar cat sa acopere sarmalutele. Am asezat capacul si vasul  a luat drumul cuptorului  unde a zabovit 15 minute la temperatura maxima apoi inca 30 minute pe 220 grade. Dupa miros mi-am zis ca sunt gata, nu se putea altfel la ce aroma invadase bucataria.

 Puteti sa le serviti fie simple fierbinti scoase cu grija din  vas .  Sau stropite generos cu niste smantanica grasa si insotite de un ardei iute daca va ganditi ca nu va testati colesterolul  in zilele urmatoare si nu merita deci sa stricati festinul unor sarmale adevarate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de vara in varza chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

madi_marin 1

29.05.2010, 12:42

si mie imi place penultima poza.....arata demential .... eu sunt terminata dupa sarmalute....

Sylvia 1

01.06.2010, 11:44

Madi si Gaby multumesc

krinakrina 1

09.02.2012, 22:35

De cand vreau sa fac si eu, numai ca nu eram convinsa ca varza chinezeasca se preteaza. Bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si friptura de porc