Se toaca usturoiul si chiliul si se soteaza in cateva linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga semintele de mustar si se mai lasa 5 minute. Se indeparteaza de pe foc.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se amesteca cu untul, sare, piper si...
Se taie ceapa si usturoiul julienne si se gateste 15 minute, la foc mic, intr-o lingura de ulei, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda.
Se taie carotfii in jumatati si se fierb in apa sarata 15 minute.
Se indeparteaza samburii maslinelor, se toaca impreuna cu ceapa...
Se presara bucatile de peste cu sare.
Se tapeteaza un vas mic, cu capac, cu prosoape din hartie. Se aseaza bucatile de peste in vas si se acopera cu prosoape de hartie.
Se lasa la frigider 2 zile.
Se incalzeste o tigaie grill la foc mare. Se gatesc bucatile pe peste 2-3...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se aseaza rosiile intr-un colt al unei tavi pentru cuptor si se introduce tava in cuptor.
Se adauga painea in vasul unui robot de bucatarie si se transforma in pesmet. Se transfera intr-un bol larg.
Se transforma frunzele de...
Se taie lamaia in jumatati. O jumatate se taie bucati, iar sucul de la cealalta se amesteca cu 1 lingura din pasta de curry. Se ung bucatile de peste cu pasta de curry si se lasa la dezghetat intr-un singur strat.
Se toaca ceapa, usturoiul, coriandrul, ghimbirul si chiliul si se adauga...
Se incalzesc chiflele in cuptor.
Se taie cartoful cuburi si se fierbe in apa sarata.
Se presarabucatile de peste cu sare, piper, piper Cayenne si se acopera cu faina.
Se prajesc intr-o lingura de ulei, pana devin aurii, se rade Parmezanul deasupra, se intorc si se mai lasa la prajit 1...
Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, impreuna cu lamaia si tulpinile de menta si se acopera.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, maslinele, harissa, ansoa, passata si lamaia rupta in bucati.
Se acopera sofranul cu apa...
Se ung bucatile de somon cu 1/3 din sosul Hoisin si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade 2-3 minute, se ung cu restul de sos si se mai lasa pana este gatit complet 4-5 minute.
Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei pana elibereaza aromele.
Se prajesc...
Se toaca rosiile in cuburi, iar usturoiul felii. Se amesteca rosiile si usturoiul cu pasta de tomate, morcovii taiati julienne, sosul picant, couscousul, sare si 200 ml de apa fierbinte.
Se imparte couscousul in 4 parti si se aseaza fiecare parte in centrul unei hartii de copt. Deasupra se...
Se presara bucatile de somon cu sare si se ung cu 4 linguri de sos dulce de chili. Se lasa la marinat cateva ore sau peste noapte.
Se gatesc la 180 de grade timp de 8 minute, intorcandu-le o data. Se ung cu restul de sos de chili si se mai lasa 5 minute sau pana incep sa se...
Cu o furculita, se zdrobeste avocadoul, curatat de coaja si se amesteca cu sare, 1/2 din cantitatea de iaurt si menta tocata.
Se ung tortilla incalzite cu crema de avocado, se aseaza frunzele de salata, varza taiata fasii, ardeiul taiat julienne, rosii cuburi si bucati de somon, se...
Intr-o tigaie, se incalzeste putin ulei de masline si se calesc usturoiul si ghimbirul pana devin aurii. Se adauga sparanghelul, sosul de peste, se acopera si se lasa la gatit 2 minute.
Se scoate sparanghelul pe o farfurie.
Se bat ouale ca pentru omleta si se toarna in tigaie....
Se amesteca iaurtul si hreanul si se unge felia de paine cu acest mix.
Se aseaza sfecla rasa deasupra, apoi somonul afumat si se presara ceapa verde tocata.
Sparanghelul presarat cu sare si piper se gateste pe un gratar fierbinte, timp de cateva minute, pana devine fraged. Se ia de pe foc si se stopeste cu sucul de la 1/4 lamaie scuturand tigaia, pana cand sparanghelul devine lucios. Se scoate pe o farfurie.
Se aseaza o bucata mare de folie...
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se paseaza pana se obtine un piure.
Se fierbe somonul in apa, 7 minute, apoi se indeparteaza pielea si oasele, daca este nevoie, se rupe in bucati si se adauga peste piure impreuna cu oul, faina, sucul si...
Se fierbe quinoa in apa sarata cu ulei, 15 minute, la foc mic, acoperita cu un capac.
Se scurge somonul de apa.
Se taie ceapa julienne si ceapa varde rondele.
Se amesteca quinoa cu ceapa rosie si cea verde, sucul de lime si ulei de masline.
Se aseaza somonul deasupra...
Se amesteca pesmetul cu sare si piper. Se dau bucatile de peste prin faina, apoi albus de ou, pesmet, albus de ou si iar pesmet. Se gatesc in cuptor la 200 de grade 10-12 minute.
Se ung gorditas, foile de tortilla cu pasta de salsa, se asaza varza, fasii de morcov, ceapa rosie si verde...
Orezul pentru sushi se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o cratita mica, se incalzeste otetul impreuna cu zaharul si sarea, dar numai pana cand acestea se dizolva. Otetul nu trebuie sa fiarba. Se toarna peste orez si se amesteca.
Foile nori se taie in fasii late...
Se amesteca usturoiul cu sucul de lamaie, sare, piper si uleiul de masline, pana se obtine un dressing omogen.
Se amesteca fasolea si tonul, apoi se adauga busuioc tocat si ceapa si se toarna dressingul deasupra. Se amesteca usor si se serveste imediat.
Intr-o oala se pune la fiert quinoa si jumatatea de lamaie in 1 1/2 cani apa . Se acopera si se fierb la foc mediu 10 minute, amestecand din cand in cand.
Se cresteaza macrou din loc in loc. Se presara sare, piper si coriandru si se pun la prajit intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei. Se...
Peștele se acoperă cu sare și piper.
Într-o bucată de foile de aluminiu, se așează 2 linguri de orez, pe centru. Deasupra se așează câteva felii de ciuperci și morcovi, apoi o bucată de pește. Se toarnă puțin vin și se așează o lunguriță de unt...
Somonul se sărează și piperează. Se gătește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline câte 5 minute pe parte, până devine opac și e gătit complet.
Sparanghelul se așează pe un tigaie- grătar și se gătește pe toate părțile până devine ușor...
Se combină toate ingredientele pentru sos într-o cratiță și se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic și se lasă să se îngroașe. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Cu 2-3 lingurițe din acest sos, se unge somonul.
În...
Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit.
Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie.
Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu...
Cartofii se fiert în apă cu sare 15-20 de minute. Se taie longitudinal în 2.
Macroul se desface în bucăți mari, îndepărtând pielea și oasele.
Iaurtul de amestecă cu sucul de lămâie, chives și piper.
Se amestecă peștele cu sosul de iaurt...
Sparanghelul se gătește la aburi 5-6 minute. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu salata, ulei de măsline, sare și piper.
Feliile de lămâie se rumenesc într-o tigaie, la foc mediu, fără ulei câte 1 minut pe parte, apoi se scot pe o farfurie.
Iaurtul se amestecă...
Într-o tigaie, se încălzesc 7 grame de unt la foc mic şi când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul tocat. Se găteşte 30 de secunde, apoi se adaugă pesmetul şi se lasă pe foc până devine auriu. Se scoate pe un prosop de hârtie.
Pentru somon, se...
Somonul se acoperă cu sare, 1 lingură de suc de lămâie, turmenic și pătrunjel. Se îmbracă apoi cu făină și se prăjește în puțin ulei 1-2 minute, până prinde culoare, dar nu este complet gătit. Se scot bucățile de pește pe prosoape de hârtie. ...
Placinta de peste cu curry
Se toaca usturoiul si chiliul si se soteaza in cateva linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga semintele de mustar si se mai lasa 5 minute. Se indeparteaza de pe foc. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se amesteca cu untul, sare, piper si...
Pastrav cu cartofi noi si salsa de masline
Se taie ceapa si usturoiul julienne si se gateste 15 minute, la foc mic, intr-o lingura de ulei, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda. Se taie carotfii in jumatati si se fierb in apa sarata 15 minute. Se indeparteaza samburii maslinelor, se toaca impreuna cu ceapa...
Somon Shioyaki (Somon sarat in stil japonez)
Se presara bucatile de peste cu sare. Se tapeteaza un vas mic, cu capac, cu prosoape din hartie. Se aseaza bucatile de peste in vas si se acopera cu prosoape de hartie. Se lasa la frigider 2 zile. Se incalzeste o tigaie grill la foc mare. Se gatesc bucatile pe peste 2-3...
Peste pane cu pesto, rosii coapte, cartofi noi si varza Kale
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se aseaza rosiile intr-un colt al unei tavi pentru cuptor si se introduce tava in cuptor. Se adauga painea in vasul unui robot de bucatarie si se transforma in pesmet. Se transfera intr-un bol larg. Se transforma frunzele de...
Peste in sos curry Tikka Masala
Se taie lamaia in jumatati. O jumatate se taie bucati, iar sucul de la cealalta se amesteca cu 1 lingura din pasta de curry. Se ung bucatile de peste cu pasta de curry si se lasa la dezghetat intr-un singur strat. Se toaca ceapa, usturoiul, coriandrul, ghimbirul si chiliul si se adauga...
Sandvis cu peste crocant, sos tartar si mazare mentolata
Se incalzesc chiflele in cuptor. Se taie cartoful cuburi si se fierbe in apa sarata. Se presarabucatile de peste cu sare, piper, piper Cayenne si se acopera cu faina. Se prajesc intr-o lingura de ulei, pana devin aurii, se rade Parmezanul deasupra, se intorc si se mai lasa la prajit 1...
Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine
Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, impreuna cu lamaia si tulpinile de menta si se acopera. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, maslinele, harissa, ansoa, passata si lamaia rupta in bucati. Se acopera sofranul cu apa...
Somon glazurat cu sos Hoisin, chipsuri din alge si spanac cu susan
Se ung bucatile de somon cu 1/3 din sosul Hoisin si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade 2-3 minute, se ung cu restul de sos si se mai lasa pana este gatit complet 4-5 minute. Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei pana elibereaza aromele. Se prajesc...
Cod en papillote cu couscous si legume
Se toaca rosiile in cuburi, iar usturoiul felii. Se amesteca rosiile si usturoiul cu pasta de tomate, morcovii taiati julienne, sosul picant, couscousul, sare si 200 ml de apa fierbinte. Se imparte couscousul in 4 parti si se aseaza fiecare parte in centrul unei hartii de copt. Deasupra se...
Somon glazurat dulce-picant
Se presara bucatile de somon cu sare si se ung cu 4 linguri de sos dulce de chili. Se lasa la marinat cateva ore sau peste noapte. Se gatesc la 180 de grade timp de 8 minute, intorcandu-le o data. Se ung cu restul de sos de chili si se mai lasa 5 minute sau pana incep sa se...
Taco cu somon si crema de avocado
Cu o furculita, se zdrobeste avocadoul, curatat de coaja si se amesteca cu sare, 1/2 din cantitatea de iaurt si menta tocata. Se ung tortilla incalzite cu crema de avocado, se aseaza frunzele de salata, varza taiata fasii, ardeiul taiat julienne, rosii cuburi si bucati de somon, se...
Omleta cu somon afumat, sparanghel si sos dulce de chili
Intr-o tigaie, se incalzeste putin ulei de masline si se calesc usturoiul si ghimbirul pana devin aurii. Se adauga sparanghelul, sosul de peste, se acopera si se lasa la gatit 2 minute. Se scoate sparanghelul pe o farfurie. Se bat ouale ca pentru omleta si se toarna in tigaie....
Sandvis cu sfecla rosie si somon afumat
Se amesteca iaurtul si hreanul si se unge felia de paine cu acest mix. Se aseaza sfecla rasa deasupra, apoi somonul afumat si se presara ceapa verde tocata.
Brunch cu somon afumat si ou posat
Sparanghelul presarat cu sare si piper se gateste pe un gratar fierbinte, timp de cateva minute, pana devine fraged. Se ia de pe foc si se stopeste cu sucul de la 1/4 lamaie scuturand tigaia, pana cand sparanghelul devine lucios. Se scoate pe o farfurie. Se aseaza o bucata mare de folie...
Chiftele cu somon
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se paseaza pana se obtine un piure. Se fierbe somonul in apa, 7 minute, apoi se indeparteaza pielea si oasele, daca este nevoie, se rupe in bucati si se adauga peste piure impreuna cu oul, faina, sucul si...
Salata de ton dietetica cu avocado si iaurt
Se scurge conserva de ton de apa si se amesteca cu ceapa, sare, piper, rosiile cherry taiate, avocado zdrobit cu o furculita si iaurtul.
Salata de quinoa cu avocado si somon
Se fierbe quinoa in apa sarata cu ulei, 15 minute, la foc mic, acoperita cu un capac. Se scurge somonul de apa. Se taie ceapa julienne si ceapa varde rondele. Se amesteca quinoa cu ceapa rosie si cea verde, sucul de lime si ulei de masline. Se aseaza somonul deasupra...
Gorditas cu peste
Se amesteca pesmetul cu sare si piper. Se dau bucatile de peste prin faina, apoi albus de ou, pesmet, albus de ou si iar pesmet. Se gatesc in cuptor la 200 de grade 10-12 minute. Se ung gorditas, foile de tortilla cu pasta de salsa, se asaza varza, fasii de morcov, ceapa rosie si verde...
Ikura Sushi
Orezul pentru sushi se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o cratita mica, se incalzeste otetul impreuna cu zaharul si sarea, dar numai pana cand acestea se dizolva. Otetul nu trebuie sa fiarba. Se toarna peste orez si se amesteca. Foile nori se taie in fasii late...
Smørrebrød cu somon
Feliile de paine se ung cu unt, apoi se aseaza feliile de somon, mararul si lamaie. Se consuma imediat.
Salata de fasole cu ton
Se amesteca usturoiul cu sucul de lamaie, sare, piper si uleiul de masline, pana se obtine un dressing omogen. Se amesteca fasolea si tonul, apoi se adauga busuioc tocat si ceapa si se toarna dressingul deasupra. Se amesteca usor si se serveste imediat.
Macrou cu salata de quinoa si rosii si sos de iaurt cu hrean
Intr-o oala se pune la fiert quinoa si jumatatea de lamaie in 1 1/2 cani apa . Se acopera si se fierb la foc mediu 10 minute, amestecand din cand in cand. Se cresteaza macrou din loc in loc. Se presara sare, piper si coriandru si se pun la prajit intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei. Se...
Cod en papillote cu orez, ciuperci și morcovi
Peștele se acoperă cu sare și piper. Într-o bucată de foile de aluminiu, se așează 2 linguri de orez, pe centru. Deasupra se așează câteva felii de ciuperci și morcovi, apoi o bucată de pește. Se toarnă puțin vin și se așează o lunguriță de unt...
Somon cu sparanghel și ciuperci
Somonul se sărează și piperează. Se gătește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline câte 5 minute pe parte, până devine opac și e gătit complet. Sparanghelul se așează pe un tigaie- grătar și se gătește pe toate părțile până devine ușor...
Quesadilla cu somon și mango picant
Se combină toate ingredientele pentru sos într-o cratiță și se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic și se lasă să se îngroașe. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Cu 2-3 lingurițe din acest sos, se unge somonul. În...
Somon în crustă de semințe
Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit. Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie. Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu...
Salată caldă de cartofi noi cu macrou afumat
Cartofii se fiert în apă cu sare 15-20 de minute. Se taie longitudinal în 2. Macroul se desface în bucăți mari, îndepărtând pielea și oasele. Iaurtul de amestecă cu sucul de lămâie, chives și piper. Se amestecă peștele cu sosul de iaurt...
Salată cu macrou afumat
Sparanghelul se gătește la aburi 5-6 minute. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu salata, ulei de măsline, sare și piper. Feliile de lămâie se rumenesc într-o tigaie, la foc mediu, fără ulei câte 1 minut pe parte, apoi se scot pe o farfurie. Iaurtul se amestecă...
Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel
Într-o tigaie, se încălzesc 7 grame de unt la foc mic şi când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul tocat. Se găteşte 30 de secunde, apoi se adaugă pesmetul şi se lasă pe foc până devine auriu. Se scoate pe un prosop de hârtie. Pentru somon, se...
Tocăniţă indoneziană de somon
Somonul se acoperă cu sare, 1 lingură de suc de lămâie, turmenic și pătrunjel. Se îmbracă apoi cu făină și se prăjește în puțin ulei 1-2 minute, până prinde culoare, dar nu este complet gătit. Se scot bucățile de pește pe prosoape de hârtie. ...