Într-un robot de bucătărie, se amestecă și toacă pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, coaja și sucul de la 1 lime.
Ciupercilor li se îndepărtează cu grijă piciorușul, astfel încât pălăria să rămână intactă.
Se...
Într-un wok se topește uleiul de cocos la foc mediu. Se adaugă morcovul și ceapa și se călesc până se înmoaie.
Se adaugă pasta de curry verde, se amestecă pentru omogenizare și se gătește 1 minut. Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere,...
Fasolea se fierbe în apă cu sare pentru 2 minute. Se spală sub jet de apă rece.
Foile de orez se înmoaie una câte una în apă rece până devin maleabile. Se așează o bucată de somon spre unul dintre capete. Deasupra se așează fasole...
Somonul sărat și piperat se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 7 minute. Se îndepărtează pielea și se lasă să se răcească.
Între timp se amestecă mixul de salată cu roșia, castravetele și ardeiul. Separat se amestecă uleiul...
Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan.
Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut,...
Bucățile de pește se usucă cu un prosop de hârtie. Se acoperă cu uleiul de măsline. Într-un bol se amestecă coaja și sucul de lămâie cu ghimbirul, sare și piper. Se așează bucățile de pește în marinată și se lasă 30 de minute la temperatura camerei. Se...
Frunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de peşte.
Centrul fiecărei frunze se unge un ulei de măsline. Se aşează bucăţile de peşte...
Tonul se fiebe în supă între 8 și 11 minute în funcție de grosimea bucății de ton. Se scurge și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se desface în bucăți, se acoperă cu ulei de măsline, se asezonează și se lasă la rece câteva ore. Apoi, se scurge...
Tonul se asezonează cu sare și piper pe toate părțile. Se acoperă complet cu susan amestecat cu migdale.
Într-o tigaie se încălzește uleiul de susan împreună cu cel de măsline la foc mediu spre mare. Se așează tonul în tigaie și se prăjește 2 minute pe...
Pentru marinată, se amestecă într-un vas uleiul cu sucul de portocală, sucul de lime, Tequilla, coajă de lime, ardeiul Habanero și usturoiul. Păstrați puțină marinatată pentru garnitură. Restul, se răstoarnă într-o farfurie nu foarte adâncă, se așează bucățile...
Se amestecă pesmetul cu busuiocul şi oregano și se așează pe o farfurie uşor adâncă. Într-o altă farfurie se așează făina, iar oul se bate ca pentru omletă cu puțină sare.
Peștele se usucă și se dă pe rând în făină, ou și pesmet. Într-o...
Se începe cu sosul pentru că aromele se îmbină mai bine cu cât este lăsat mai mult.
Se taie ardeiul iute longitudinal, apoi în felii subțiri și se amestecă întru-un mojar, folosind pistilul, cu usturoiul tăiat fin, puțină sare și zahărul. După ce...
Piperul rosu se amesteca cu uleiul si frunzele de busuioc. Se lasa peste noapte.
Pestele se fileteaza, se unge cu uleiul infuzat si se acopera cu frunzele de busuioc si piperul rosu. Se acopera cu folie alimentara si se lasa minim 2 ore la frigider.
Rosile se taie in jumatate, iar...
Pestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano si busuioc.
Tulpina de lemongrass de striveste usor cu latura cutitului pentru a elibera aroma, se taie in tije de 3 cm si se aseaza intr-o tigaie in care am...
Peşte în crustă de ierburi proaspete
Într-un robot de bucătărie, se amestecă și toacă pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, coaja și sucul de la 1 lime. Ciupercilor li se îndepărtează cu grijă piciorușul, astfel încât pălăria să rămână intactă. Se...
Peşte în curry verde thailandez
Într-un wok se topește uleiul de cocos la foc mediu. Se adaugă morcovul și ceapa și se călesc până se înmoaie. Se adaugă pasta de curry verde, se amestecă pentru omogenizare și se gătește 1 minut. Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere,...
Pachețele de primăvară cu somon afumat
Fasolea se fierbe în apă cu sare pentru 2 minute. Se spală sub jet de apă rece. Foile de orez se înmoaie una câte una în apă rece până devin maleabile. Se așează o bucată de somon spre unul dintre capete. Deasupra se așează fasole...
Salată cu somon
Somonul sărat și piperat se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 7 minute. Se îndepărtează pielea și se lasă să se răcească. Între timp se amestecă mixul de salată cu roșia, castravetele și ardeiul. Separat se amestecă uleiul...
Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde
Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan. Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut,...
Cod cu ghimbir şi lămâie
Bucățile de pește se usucă cu un prosop de hârtie. Se acoperă cu uleiul de măsline. Într-un bol se amestecă coaja și sucul de lămâie cu ghimbirul, sare și piper. Se așează bucățile de pește în marinată și se lasă 30 de minute la temperatura camerei. Se...
Cod negru în frunze de banan
Frunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de peşte. Centrul fiecărei frunze se unge un ulei de măsline. Se aşează bucăţile de peşte...
Spread de ton
Tonul se fiebe în supă între 8 și 11 minute în funcție de grosimea bucății de ton. Se scurge și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se desface în bucăți, se acoperă cu ulei de măsline, se asezonează și se lasă la rece câteva ore. Apoi, se scurge...
Ton în crustă de susan negru şi mix de salată cu vinegrette de măr şi cidru
Tonul se asezonează cu sare și piper pe toate părțile. Se acoperă complet cu susan amestecat cu migdale. Într-o tigaie se încălzește uleiul de susan împreună cu cel de măsline la foc mediu spre mare. Se așează tonul în tigaie și se prăjește 2 minute pe...
Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime
Pentru marinată, se amestecă într-un vas uleiul cu sucul de portocală, sucul de lime, Tequilla, coajă de lime, ardeiul Habanero și usturoiul. Păstrați puțină marinatată pentru garnitură. Restul, se răstoarnă într-o farfurie nu foarte adâncă, se așează bucățile...
Fish & Chips dietetic
Se amestecă pesmetul cu busuiocul şi oregano și se așează pe o farfurie uşor adâncă. Într-o altă farfurie se așează făina, iar oul se bate ca pentru omletă cu puțină sare. Peștele se usucă și se dă pe rând în făină, ou și pesmet. Într-o...
Peşte picant cu crustă de alune
Se începe cu sosul pentru că aromele se îmbină mai bine cu cât este lăsat mai mult. Se taie ardeiul iute longitudinal, apoi în felii subțiri și se amestecă întru-un mojar, folosind pistilul, cu usturoiul tăiat fin, puțină sare și zahărul. După ce...
File de gurnard cu piper rosu si busuioc
Piperul rosu se amesteca cu uleiul si frunzele de busuioc. Se lasa peste noapte. Pestele se fileteaza, se unge cu uleiul infuzat si se acopera cu frunzele de busuioc si piperul rosu. Se acopera cu folie alimentara si se lasa minim 2 ore la frigider. Rosile se taie in jumatate, iar...
Peste alb cu lemongrass si sparanghel
Pestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano si busuioc. Tulpina de lemongrass de striveste usor cu latura cutitului pentru a elibera aroma, se taie in tije de 3 cm si se aseaza intr-o tigaie in care am...