Peste in sos curry Tikka Masala

de Satisfyyourcravings in Peste, 29 Mar 2016 | 3142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie
  • 3 linguri pasta de curyy tikka masala (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-curry-tikka-masala-76814.html)
  • 400 grame filet de peste alb, congelat
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de 2 cm ghimbir
  • 1 chili
  • 15 grame coriandru proaspat
  • 300 grame cartofi
  • 2 rosii
  • 300 grame conopida congelata
  • 50 grame linte
  • 320 grame orez
  • 10 cuisoare
  • 4 linguri iaurt degresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in sos curry Tikka Masala:

Se taie lamaia in jumatati. O jumatate se taie bucati, iar sucul de la cealalta se amesteca cu 1 lingura din pasta de curry. Se ung bucatile de peste cu pasta de curry si se lasa la dezghetat intr-un singur strat. 

Se toaca ceapa, usturoiul, coriandrul, ghimbirul si chiliul si se adauga intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu restul de pasta de curry.

Se curata cartofii de coaja, se taie in cuburi de 2 cm si se adauga in tigaie. Se lasa pana se inmoaie, 15 minute, amestecand frecvent.

Se taie rosiile in sferturi si se adauga in tigaie, impreuna cu lintea, conopida si 600 ml de apa fierbinte. Se aduce la punctul de fierbere si se lasa la foc mic 45 de minute, pana cand lintea e gatita, iar sosul s-a ingrosat. Se adauga sare si piper.

Cu 15 minute inainte de a fi curry-ul gata, se fierbe orezul in apa sarata, impreuna cu cuisoarele.

Se prajesc bucatile de peste, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu 3-5 minute, pana cand e gatit.

Se amesteca jumatate din catitatea de iaurt in curry, iar restul de adauga deasupra. 

Se serveste orezul cu sosul curry, bucatile de peste, bucati de lamaie si frunze de coriandru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos curry Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Marinata de macrou