Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, impreuna cu lamaia si tulpinile de menta si se acopera.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, maslinele, harissa, ansoa, passata si lamaia rupta in bucati.
Se acopera sofranul cu apa fierbinte.
Se presara sare si piper peste peste, se ruleaza si se adauga in sos, iar deasupra se aseaza sofranul si se toarna apa in care a fost hidratat.
Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute.
Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei, pana incep sa elibereze aromele.
Se dau morcovii pe razatoare, se curata clementinele si se taie in felii, se rupt frunzele de menta si se amesteca cu morcovii si clementinele. Se stropeste salata cu ulei de masline si suc de lamaie si se presara cu seminte de susan.
Se amesteca iaurtul cu harissa.
Se serveste couscousul cu peste, sos si salata, presarat cu frunze de coriandru.