Macrou cu salata de quinoa si rosii si sos de iaurt cu hrean

de Satisfyyourcravings in Peste, 6 Mai 2014 | 3888 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver 15- minute meals.

 

INGREDIENTE

  • Pentru macrou:
  • 2 bucati macrou proaspat, eviscerat
  • 1 lingurita cu varf de coriandru pudra
  • 2 ramurele de rozmarin proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei
  • Pentru salata:
  • 180 grame quinoa
  • 1/2 lamaie
  • 2 lingurite fulgi de piri- piri
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 de grame rosii cherry galbene si rosii
  • 1 lingura otet balsamic
  • Pentru sos:
  • 2 linguri iaurt
  • 1 lingurita hrean ras
  • cateva frunze de busuioc proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu salata de quinoa si rosii si sos de iaurt cu hrean:

Intr-o oala se pune la fiert quinoa si jumatatea de lamaie in 1 1/2 cani apa . Se acopera si se fierb la foc mediu 10 minute, amestecand din cand in cand. 

Se cresteaza macrou din loc in loc. Se presara sare, piper si coriandru si se pun la prajit intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei. Se prajesc 4-5 minute, se presara frunzulite de rozmarin si usutroiul pisat si se intorc. Se mai gatesc 4-5 minute.  

Se taie rosiile dupa preferinte si se aseaza pe un platou sub forma de cerc. Se presara sare grunjoasa si fulgi de chili.

Dupa ce quinoa s-a gatit, se stoarce jumatatea de lamaie cu ajutorul unui cleste, se aseaza pe platou, in mijlocul rosiilor si se toarna ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Se aseaza pestele deasupra. 

Se amesteca iaurtul cu hreanul si se toarna peste peste. Se presara frunzulite proaspete de busuioc si se serveste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu salata de quinoa si rosii si sos de iaurt cu hrean" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Ela68 1

06.05.2014, 20:08

tare bun, n-am mai mancat demult peste

_Alina_ 1

07.05.2014, 10:49

Vreau si eu o portie!

laura_n 1

07.05.2014, 15:07

arata ...de senzatie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peşte prăjit lângă cartofi cu unt la cuptor