Spalam bucata de carne si o crestam din loc in loc ajutandu-ne de varful unui cutit ascutit.
In fiecare orificiu creat bagam cate un catel de usturoi (daca este prea mare, il taiem in jumatate, pe lungime).
Procedam la fel si cu bucatelele de slaninuta afumata, indesandu-le cu grija...
Amestecam toate ingredientele intr-un castronel.
Spalam bucatile de carne, indepartam o parte din grasime daca este prea multa si le stergem usor cu un prosop de bucatarie.
Ungem fiecare bucata de piept de porc cu amestecul de barbeque si o asezam intr-o tava pe care am uns-o cu putin...
Iata cum se prepara Tocanita de legume cu carne de porc, cea mai gustoasa mancare
Punem uleiul intr-o cratita de inox si adaugam carnea taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor amestecand rar.
Dupa aproximativ 15-20 minute adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul capia taiat...
Cum preparam pulpele de pui:
Amestecam toate ingredientele (in afara de pulpe) pana obtinem o compozitie pastoasa si usor fluida.
Ungem fiecare pulpa cu acest amestec si le asezam una langa alta intr-un vas yena. Acoperim cu capa sau folie de aluminiu si introducem vasul la cuptor,...
Cum preparam chiftelutele:
Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare , piper si adaugam putina boia.
Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca...
Punem uleiul intr-un vas cu fundul dublu.
Tocam marunt ceapa si o adaugam peste uleiul incalzit. Amestecam usor 1-2 minute apoi adaugam bucatile de carne si le lasam (maxim 5-10 minute) sa se albeasca carnea, avand grija sa nu se arda ceapa.
Adaugam apa calda/supa de pui (legume) si...
Taiem pieptul de pui in bucati potrivite.
Spalam si curatam de coaja legumele. Cartofii ii taiem pe lungime, in felii. Morcovii ii taiem rondele. Ceapa o taiem julienne si ciupercile feliute.
Ungem un vas de yena cu putin ulei, adaugam cartofii, morcovii, ciupercile, ceapa, usturoiul taiat...
Spalam legumele, broccoli si conopida le rupem in buchetele potrivite, morcovii ii curatam de coaja si ii taiem rondele (cu un cutit ondulat - daca avem).
Punem legumele in apa cu sare, la foc potrivit si in momentul in care apa incepe sa fiarba lasam aproximativ 15-20 minute verificand ca...
Cum preparam snitelele:
Taiem feliile de parizer in doua, pe jumatate.
Batem oul cu putin sare si adaugam putin piper. In alt vas punem faina.
Luam fiecare jumatate de felie de parizer si o dam prin faina, ou, faina. Punem felia in baia de ulei fierbinte. Procedam asa cu toate feliile...
Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos.
Pregatim umplurura de carne, astfel: Peste carnea de porc tocata adaugam orezul spalat si scurs bine de apa. Potrivim...
Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti.
Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite.
Punem ciupercile taiate sau intregi, adaugam vinul si lasam sa fiarba aproximativ 30 minute pana acesta...
Pieptul de curcan se taie felii mari, subtiri si se bat cu ciocanul snitele pana ajung la grosimea de aproximativ 2 cm, fara sa se rupa.
Le presaram cu sare si piper si se lasa 20 minute la frigider, sa se fragezeasca.
Verdeata, ceapa, usturoiul si branza se toaca marunt si se amesteca cu...
Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e...
Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata.
Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba.
Intre timp, pregatim un alt vas in care punem apa la fiert pentru a o putea...
Eu am folosit foi de vita in saramura si de aceea inainte de a le folosi le-am tinut aproximativ 1 ora intr-un vas cu apa rece, cat sa le acopere, ca sa nu fie foarte sarate.
Curatam morcovul si ceapa si le dam pe razatoarea mica sau le maruntim la robot, cum am facut eu. Punem intr-o...
Taiem carnea, cubulete.
Tocam marunt ceapa si o calim in uleiul incins.
Adaugam carnea si lasam vasul acoperit aproximativ 10 minute sa fiarba in sucul propriu.
Punem aproximativ 400 ml apa si lasam sa fiarba 30-40 minute.
Cand a inceput sa scada apa, adaugam pasta de...
Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute.
Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate).
Amestecam smantana cu usturoi, sare si piper.
Taiem in felii oul fiert.
Incercam sa batatorim...
Spalam cartofii noi cu un burete, fara sa curatam coaja.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cartofii.
Bagam tava la cuptorul incins la 220 grade, pentru 40 minute.
Adaugam peste cartofi, din loc in loc, feliile de bacon/kaiser si mai lasam la cuptor pentru inca 15-20 min...
Taiem carnea in bucati potrivite. La fel procedam si cu slaninuta afumata. Scarita o taiem pe langa os si o lasam bucati mari.
Tocam usturoiul verde si ceapa.
Intr-un vas (de preferinta ceaun) punem putin ulei si cand s-a incins adaugam carnea , slaninuta si scarita. Amestecam bine si lasam...
Indepartam coaja carnatilor si ii taiem felii.
Curatam ciupercile si le feliem.
Tocam marunt partea verde de la usturoi.
Turnam putin ulei de masline pe fundul unui vas de yena. Asezam un strat de ciuperci (jumatate din intreaga cantitate), apoi un strat de carnati (jumatate din...
Curatam cartofii de coaja si ii punem intregi, in apa cu sare si 2 catei de usturoi taiati felii. Din momentul in care apa incepe sa fiarba ii lasam 20 minute.
Intre timp, tocam marunt usturoiul verde si mararul.
Presam cateii de usturoi ramasi ( 2 buc) si ii amestecam cu iaurtul si putin...
Spalam cele doua verze, le taiem in 4 si le taiem in fasii subtiri. Presaram sare si presam cu ajutorul degetelor pana cand varza se moaie si isi micsoreaza volumul la jumatate.
Presaram piper si cimbru si lasam de-o parte. Punem aproximativ 1 l de apa sa fiarba.
Tocam marunt cepele si...
Pregatim pulpele: le spalam si le taiem pe jumatate. Pisam usturoiul, adaugam peste el sare, piper, cimbru si aproximativ 700 ml bere. Amestecam cu o lingura si in acest amestec, punem pulpele. Acoperim vasul si lasam la rece pentru minim 3 ore.
Pregatim intr-un vas susanul, in alt vas...
Spalam ficateii in apa rece si ii lasam la scurs. Ii taiem pe jumatate.
Pregatim o felie de bacon, asezam un ficatel intr-un capat, presaram sare, piper, usturoi granulat si rulam strans. Fixam cu o scobitoare si asezam intr-o tava taetata cu hartie de copt.
Procedam la fel pana terminam...
Spalam ardeii si le scoatem cu grija cotorul si semintele.
Tocam ceapa si dam morcovul pe razatoarea cu gauri mici. Punem putin ulei intr-o tigaie si calim usor ceapa si morcovul adaugand o cana cu apa. Dupa 5 minute adaugam bulionul, orezul, sarea, piperul si lasam sa fiarba, amestecand...
Taiem pulpa de porc in bucati potrivite si le pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere. Lasam sa fiarba.
Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa, curata.
Adaugam sare, piper, foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intre timp...
Cotletul de porc il taiem in felii potrivite ca si grosime.
Taiem ciupercile in bucati potrivite, morcovii rondele si feliem 2 catei de usturoi.
Intr-o tava punem putin ulei, adaugam morcovii si cei 2 catei de usturoi taiati feliute.
Adaugam bucatile de carne. Deasupra asezam...
Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia.
Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca.
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si le...
Punem uleiul la incins intr-o cratita cu fundul gros.
Tocam ceapa marunt, usturoiul il presam cu lama cutitului si il tocam. Adaugam peste uleiul incins, amestecam putin avand grija sa nu se arda si daugam o cana de apa si lasam aproximativ 10 minute, pana incepe sa fiarba.
Intre timp...
Cum preparam aluatul:
Intr-un castron incapator, amestecam faina, apa si sarea pana obtinem un aluat nici foarte dens, nici foarte moale. Lasam sa se odihneasca si pregatim umplutura.
Cum preparam umplutura:
Tocam ceapa foarte, foarte marunt (eu am tocat la robot) si o punem peste...
Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura
Spalam bucata de carne si o crestam din loc in loc ajutandu-ne de varful unui cutit ascutit. In fiecare orificiu creat bagam cate un catel de usturoi (daca este prea mare, il taiem in jumatate, pe lungime). Procedam la fel si cu bucatelele de slaninuta afumata, indesandu-le cu grija...
Piept de porc cu sos barbeque, la cuptor
Amestecam toate ingredientele intr-un castronel. Spalam bucatile de carne, indepartam o parte din grasime daca este prea multa si le stergem usor cu un prosop de bucatarie. Ungem fiecare bucata de piept de porc cu amestecul de barbeque si o asezam intr-o tava pe care am uns-o cu putin...
Tocanita de legume cu carne de porc, cea mai gustoasa mancare
Iata cum se prepara Tocanita de legume cu carne de porc, cea mai gustoasa mancare Punem uleiul intr-o cratita de inox si adaugam carnea taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor amestecand rar. Dupa aproximativ 15-20 minute adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul capia taiat...
Pulpe de pui in sos de mustar si garnitura de orez
Cum preparam pulpele de pui: Amestecam toate ingredientele (in afara de pulpe) pana obtinem o compozitie pastoasa si usor fluida. Ungem fiecare pulpa cu acest amestec si le asezam una langa alta intr-un vas yena. Acoperim cu capa sau folie de aluminiu si introducem vasul la cuptor,...
Chiftelute marinate
Cum preparam chiftelutele: Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare , piper si adaugam putina boia. Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca...
Ostropel de pui
Punem uleiul intr-un vas cu fundul dublu. Tocam marunt ceapa si o adaugam peste uleiul incalzit. Amestecam usor 1-2 minute apoi adaugam bucatile de carne si le lasam (maxim 5-10 minute) sa se albeasca carnea, avand grija sa nu se arda ceapa. Adaugam apa calda/supa de pui (legume) si...
Piept de pui cu legume, in bere, la cuptor
Taiem pieptul de pui in bucati potrivite. Spalam si curatam de coaja legumele. Cartofii ii taiem pe lungime, in felii. Morcovii ii taiem rondele. Ceapa o taiem julienne si ciupercile feliute. Ungem un vas de yena cu putin ulei, adaugam cartofii, morcovii, ciupercile, ceapa, usturoiul taiat...
Carne de porc la gratar cu legume si orez
Spalam legumele, broccoli si conopida le rupem in buchetele potrivite, morcovii ii curatam de coaja si ii taiem rondele (cu un cutit ondulat - daca avem). Punem legumele in apa cu sare, la foc potrivit si in momentul in care apa incepe sa fiarba lasam aproximativ 15-20 minute verificand ca...
Snitel din parizer cu cartofi natur si branza
Cum preparam snitelele: Taiem feliile de parizer in doua, pe jumatate. Batem oul cu putin sare si adaugam putin piper. In alt vas punem faina. Luam fiecare jumatate de felie de parizer si o dam prin faina, ou, faina. Punem felia in baia de ulei fierbinte. Procedam asa cu toate feliile...
Sarmale cu carne si cimbru
Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos. Pregatim umplurura de carne, astfel: Peste carnea de porc tocata adaugam orezul spalat si scurs bine de apa. Potrivim...
Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi
Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite. Punem ciupercile taiate sau intregi, adaugam vinul si lasam sa fiarba aproximativ 30 minute pana acesta...
Rulada din piept de curcan
Pieptul de curcan se taie felii mari, subtiri si se bat cu ciocanul snitele pana ajung la grosimea de aproximativ 2 cm, fara sa se rupa. Le presaram cu sare si piper si se lasa 20 minute la frigider, sa se fragezeasca. Verdeata, ceapa, usturoiul si branza se toaca marunt si se amesteca cu...
Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor
Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e...
Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata. Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Intre timp, pregatim un alt vas in care punem apa la fiert pentru a o putea...
Sarmale in foi de vita
Eu am folosit foi de vita in saramura si de aceea inainte de a le folosi le-am tinut aproximativ 1 ora intr-un vas cu apa rece, cat sa le acopere, ca sa nu fie foarte sarate. Curatam morcovul si ceapa si le dam pe razatoarea mica sau le maruntim la robot, cum am facut eu. Punem intr-o...
Papricas de porc cu galuste din faina
Taiem carnea, cubulete. Tocam marunt ceapa si o calim in uleiul incins. Adaugam carnea si lasam vasul acoperit aproximativ 10 minute sa fiarba in sucul propriu. Punem aproximativ 400 ml apa si lasam sa fiarba 30-40 minute. Cand a inceput sa scada apa, adaugam pasta de...
Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci
Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute. Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate). Amestecam smantana cu usturoi, sare si piper. Taiem in felii oul fiert. Incercam sa batatorim...
Cartofi noi cu bacon, la cuptor
Spalam cartofii noi cu un burete, fara sa curatam coaja. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cartofii. Bagam tava la cuptorul incins la 220 grade, pentru 40 minute. Adaugam peste cartofi, din loc in loc, feliile de bacon/kaiser si mai lasam la cuptor pentru inca 15-20 min...
Tochitura in sos de vin
Taiem carnea in bucati potrivite. La fel procedam si cu slaninuta afumata. Scarita o taiem pe langa os si o lasam bucati mari. Tocam usturoiul verde si ceapa. Intr-un vas (de preferinta ceaun) punem putin ulei si cand s-a incins adaugam carnea , slaninuta si scarita. Amestecam bine si lasam...
Carnati cu ciuperci si cascaval, la cuptor
Indepartam coaja carnatilor si ii taiem felii. Curatam ciupercile si le feliem. Tocam marunt partea verde de la usturoi. Turnam putin ulei de masline pe fundul unui vas de yena. Asezam un strat de ciuperci (jumatate din intreaga cantitate), apoi un strat de carnati (jumatate din...
Salata cu cartofi noi
Curatam cartofii de coaja si ii punem intregi, in apa cu sare si 2 catei de usturoi taiati felii. Din momentul in care apa incepe sa fiarba ii lasam 20 minute. Intre timp, tocam marunt usturoiul verde si mararul. Presam cateii de usturoi ramasi ( 2 buc) si ii amestecam cu iaurtul si putin...
Varza cu afumatura si usturoi a la Costeo
Spalam cele doua verze, le taiem in 4 si le taiem in fasii subtiri. Presaram sare si presam cu ajutorul degetelor pana cand varza se moaie si isi micsoreaza volumul la jumatate. Presaram piper si cimbru si lasam de-o parte. Punem aproximativ 1 l de apa sa fiarba. Tocam marunt cepele si...
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Pregatim pulpele: le spalam si le taiem pe jumatate. Pisam usturoiul, adaugam peste el sare, piper, cimbru si aproximativ 700 ml bere. Amestecam cu o lingura si in acest amestec, punem pulpele. Acoperim vasul si lasam la rece pentru minim 3 ore. Pregatim intr-un vas susanul, in alt vas...
Ficatei inveliti in bacon, la cuptor
Spalam ficateii in apa rece si ii lasam la scurs. Ii taiem pe jumatate. Pregatim o felie de bacon, asezam un ficatel intr-un capat, presaram sare, piper, usturoi granulat si rulam strans. Fixam cu o scobitoare si asezam intr-o tava taetata cu hartie de copt. Procedam la fel pana terminam...
Ardei umpluti cu carne
Spalam ardeii si le scoatem cu grija cotorul si semintele. Tocam ceapa si dam morcovul pe razatoarea cu gauri mici. Punem putin ulei intr-o tigaie si calim usor ceapa si morcovul adaugand o cana cu apa. Dupa 5 minute adaugam bulionul, orezul, sarea, piperul si lasam sa fiarba, amestecand...
Friptura de porc la ceaun
Taiem pulpa de porc in bucati potrivite si le pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere. Lasam sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa, curata. Adaugam sare, piper, foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit. Intre timp...
Cotlet de porc cu legume, la cuptor
Cotletul de porc il taiem in felii potrivite ca si grosime. Taiem ciupercile in bucati potrivite, morcovii rondele si feliem 2 catei de usturoi. Intr-o tava punem putin ulei, adaugam morcovii si cei 2 catei de usturoi taiati feliute. Adaugam bucatile de carne. Deasupra asezam...
Chiftele rotunde la cuptor
Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia. Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si le...
Tocanita de cartofi cu carnaciori
Punem uleiul la incins intr-o cratita cu fundul gros. Tocam ceapa marunt, usturoiul il presam cu lama cutitului si il tocam. Adaugam peste uleiul incins, amestecam putin avand grija sa nu se arda si daugam o cana de apa si lasam aproximativ 10 minute, pana incepe sa fiarba. Intre timp...
Suberec (Placinta turceasca)
Cum preparam aluatul: Intr-un castron incapator, amestecam faina, apa si sarea pana obtinem un aluat nici foarte dens, nici foarte moale. Lasam sa se odihneasca si pregatim umplutura. Cum preparam umplutura: Tocam ceapa foarte, foarte marunt (eu am tocat la robot) si o punem peste...