Desi e o mancare la indemana oricui, ma gandesc ca reteta le poate ajuta pe gospodinele care sunt la inceput de drum si vor sa gateasca asa ceva.
Punem uleiul la incins intr-o cratita cu fundul gros.
Tocam ceapa marunt, usturoiul il presam cu lama cutitului si il tocam. Adaugam peste uleiul incins, amestecam putin avand grija sa nu se arda si daugam o cana de apa si lasam aproximativ 10 minute, pana incepe sa fiarba.
Intre timp curatam cartofii si ii taiem bucati dupa bunul plac. Morcovii ii taiem rondele. Adaugam legumele in cratita si acoperim cu apa clocotita, cat sa fie acoperiti cartofii.
Potrivim de sare, piper, adaugam si foile de dafin, cimbrul si lasam sa fiarba 15-20 minute.
Adaugam sucul de rosii/bulionul, amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
Separat taiem carnaciorii in bucati de aproximativ 12 cm lungime si ii crestam la capete in cruce. Ii punem la rumenit intr-o tigaie antiaderenta incinsa.
Punem tocanita in farfurie, alaturi carnaciorii si servim cu muraturile care ne plac.
1
cine tine post, serveste tocanita fara carnaciori;
2
pentru cei care doresc un gust mai intens de usturoi, mai puteti adauga cu 2 minute inainte de a fi gata mancarea, 2 catei de usturoi proaspat zdrobiti.