Tocanita de cartofi cu carnaciori

de Patricia Iordache in Mancaruri cu carne, 18 Apr 2013 | 3569 vizualizari

 

Desi e o mancare la indemana oricui, ma gandesc ca reteta le poate ajuta pe gospodinele care sunt la inceput de drum si vor sa gateasca asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potriviti;
  • 2 cepe;
  • 4-6 catei de usturoi;
  • 2 morcovi taiati rondele;
  • ulei (pentru calit);
  • cimbru;
  • patrunjel;
  • 200 ml suc de rosii (sau 2 linguri bulion);
  • 1 l apa;
  • sare;
  • piper;
  • 2 foi de dafin;
  • 300 gr carnati (de care va plac)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu carnaciori:

Punem uleiul la incins intr-o cratita cu fundul gros.

Tocam ceapa marunt, usturoiul il presam cu lama cutitului si il tocam. Adaugam peste uleiul incins, amestecam putin avand grija sa nu se arda si daugam o cana de apa si lasam aproximativ 10 minute, pana incepe sa fiarba.

Intre timp curatam cartofii si ii taiem bucati dupa bunul plac. Morcovii ii taiem rondele. Adaugam legumele in cratita si acoperim cu apa clocotita, cat sa fie acoperiti cartofii.

Potrivim de sare, piper, adaugam si foile de dafin, cimbrul si lasam sa fiarba 15-20 minute.

Adaugam sucul de rosii/bulionul, amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.

Separat taiem carnaciorii in bucati de aproximativ 12 cm lungime si ii crestam la capete in cruce. Ii punem la rumenit intr-o tigaie antiaderenta incinsa.

Punem tocanita in farfurie, alaturi carnaciorii si servim cu muraturile care ne plac.

 

 

TIPS-URI

1

cine tine post, serveste tocanita fara carnaciori;

2

pentru cei care doresc un gust mai intens de usturoi, mai puteti adauga cu 2 minute inainte de a fi gata mancarea, 2 catei de usturoi proaspat zdrobiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carnaciori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu carne de porc