Papricas de porc cu galuste din faina

de Patricia Iordache in Porc, 19 Iun 2013 | 21492 vizualizari

 

Este prima data cand pregatesc papricas si tare bun a fost! Am incercat reteta bucatarasului Timea si mi-a placut, insa, nu cred ca mi-au reusit foarte bine galustele. In reteta originala scrie "Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita" si am respectat intocmai insa nu imi ieseau. Eu am trecut lingura prin apa rece si a fost mult mai ok.

 

INGREDIENTE

  • pentru tocanita:
  • 400 gr pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 4 linguri pasta de ardei
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • aproximativ 600 ml apa
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute/dulce
  • pentru galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri si jumatate faina
  • un varf de sare
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste din faina:

Taiem carnea, cubulete.

Tocam marunt ceapa si o calim in uleiul incins. 

Adaugam carnea si lasam vasul acoperit aproximativ  10 minute sa fiarba in sucul propriu.

Punem aproximativ 400 ml apa si lasam sa fiarba 30-40 minute.

Cand a inceput sa scada apa, adaugam pasta de ardei si potrivim de sare si piper

Cum preparam galustele:

Amestecam ouale cu putina sare si incepem sa punem treptat, faina. 

Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa rece.

Lasam galustele la fiert aproximativ 10-15 minute, pana observam ca s-au fiert. Adaugam usturoiul pisat si boiaua. Amestecam si oprim focul.

Adaugam patrunjelul tocat si lasam sa se raceasca, apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste din faina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de porc cu smantana si praz