Piept de pui cu legume, in bere, la cuptor

de Patricia Iordache in Pui, 27 Iul 2013 | 17394 vizualizari

 

Este un preparat gustos si rapid atunci cand aveti musafiri neasteptati.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. piept de pui;
  • 5 cartofi;
  • 1 ceapa;
  • 2 morcovi;
  • 1/2 borcan mazare Bonduelle;
  • 4-6 ciuperci champignon;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • bere blonda cat s aacopere legumele si carnea;
  • putin ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume, in bere, la cuptor:

Taiem pieptul de pui in bucati potrivite.

Spalam si curatam de coaja legumele. Cartofii ii taiem pe lungime, in felii. Morcovii ii taiem rondele. Ceapa o taiem julienne si ciupercile feliute.

Ungem un vas de yena cu putin ulei, adaugam cartofii, morcovii, ciupercile, ceapa, usturoiul taiat feliute. 

Presaram sare, piper si cimbru.

Asezam peste legume bucatile de piept de pui, asezonam.

Turnam peste legume si peste carne, berea blonda astfel incat sa le acopere.

Acoperim vasul de yena cu folie de aluminiu si punem la cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru aproximativ 45 minute.

Indepartam folia de aluminiu, mutam vasul pe nivelul cel mai inalt al cuptorului si mai lasam aproximativ 15-20 minute pana mai scade sosul si carnea se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume, in bere, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu rosii la cuptor