Tiramisu reţetă cu blat
Dacă nu sunteţi hotărâţi, încă, ce tort să preparaţi pentru noaptea dintre ani, vă recomand acest tort ceva mai light decât prăjiturile sau torturile preparate de Crăciun . - Tort Tiramisu An Nou fericit!
Tiramisu reţetă cu blat
Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat cu mixerul sau cu ajutorul robotului de bucătărie, se adaugă zahărul şi 1 lingură apă fierbinte. Când albuşurile s-au întărit se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, făina amestecată cu cacao, amidon şi praf de copt. Aluatul se pune în tava rotundă tapetată cu hârtie şi se dă la copt.
Pentru crema, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până va rezulta o cremă spumoasă (în robotul de bucătărie la viteza maximă); folosind viteza minimă la robot, se adaugă brânza Mascarpone, brânza de vaci, lichiorul, gelatina încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare. Se dă crema la frigider pentru 2 ore.
Blatul rece de tort Tiramisu se va pune pe platoul de servire, se pune inelul metalic în jurului lui (dacă nu aveţi se poate pune folie alimentară în tava în care s-a copt tortul) şi se adaugă jumătate din cremă. Se aşează pişcoturile înmuiate în cafea unul lângă altul iar deasupra se pune restul de cremă. Se nivelează frumos crema şi se pudrează cacao. Tava se dă la frigider 3 - 4 ore sau se poate lăsa până a doua zi.