Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

de Patricia Iordache in Porc, 24 Iun 2013 | 9327 vizualizari

 

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci si tu o ciorba de fasole cu afumatura?" :))

 

INGREDIENTE

  • un rasol afumat (aproximativ 400 gr);
  • 300 gr. fasole boabe;
  • 200 ml. pasta de ardei capia;
  • 2 linguri cu pasta de rosii/bulion;
  • sare
  • piper
  • cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • o ceapa mare;
  • 2 morcovi;
  • putin ulei (pentru calit ceapa);
  • o mana cu leustean proaspat sau congelat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat:

Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata.

Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba.

Intre timp, pregatim un alt vas in care punem apa la fiert pentru a o putea inlocui pe cea pe care o vom arunca. Schimbam apa de 2 ori.

In cea de-a treia apa adaugam 1/2 din ceapa tocata marunt si cei doi morcovi taiati cubulete mici. Acoperim cu un capac - dar nu de tot - si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. 

Intre timp taiem bucatele rasolul afumat si il adaugam peste legume.

Dupa cele 20 minute adaugam pasta de ardei si pasta de rosii (bulionul), potrivim de sare, piper, cimbru si lasam sa fiarba inca 30 minute, amestecand din cand in cand.

In acest timp, tocam restul de ceapa ramasa (cealalta jumatate) si o calim in putin ulei pana devine sticloasa.

Gustam fasolea daca este fiarta si atunci adaugam ceapa calita cu tot cu ulei, in ciorba. Amestecam, oprim focul si adaugam leusteanul.

Punem la racit si servim.

TIPS-URI

1

Este foarte gustoasa daca avem alaturi o ceapa rosie zdrobita sau taiata in 4.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole boabe cu ciolan servită în pâine