Am descoperit de curand carnatii "Trandafir" si m-am gandit sa-i combin cu alte ingrediente pe care le prefer, sa vad ce iese. A iesit...o bunatate! Cititi mai departe si-o sa vedeti...
Indepartam coaja carnatilor si ii taiem felii.
Curatam ciupercile si le feliem.
Tocam marunt partea verde de la usturoi.
Turnam putin ulei de masline pe fundul unui vas de yena. Asezam un strat de ciuperci (jumatate din intreaga cantitate), apoi un strat de carnati (jumatate din intreaga cantitate). Presaram sare, piper, cimbru si usturoiul verde.
Punem vasul la cuptorul preincalzit, la 230 grade, pentru 15 minute.
Cand s-au rumenit putin carnatii si ciupercile, scoatem vasul si adaugam alt strat de ciuperci si altul de carnaciori.
Punem din nou la cuptor, tot la 230 grade, pentru alte 15 minute.
Intre timp feliem cascavalul si tocam patrunjelul.
Cand s-a rumenit si al doilea strat de carnati, adaugam pe toata suprafata, feliile de cascaval, una langa cealalta, presaram patrunjelul si mai lasam la cuptor pentru 5 minute, pana se topeste cascavalul.
Lasam la racit si servim.
Merge de minute cu cartofi prajiti alaturi ;)
1
daca nu aveti termometru la cuptor, va recomand sa asezati vasul in partea cea mai de sus a cuptorului;