Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

de Patricia Iordache in Porc, 5 Iun 2013 | 27608 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta de la bucataras Viorelinho. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a reusit la fel de frumos, dar am si o scuza: am fost prea "sensibiloasa" cand am gatit si nici nu am avut rabdare sa las rulada la presat, peste noapte. In rest, a iesit minunat!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. carne de porc (eu am folosit pulpa);
  • 1/2 borcan (400 gr.) de ciuperci;
  • 1 ou fiert;
  • 2 linguri cu smantana groasa si grasa;
  • 2 linguri cu ulei de masline;
  • 4 catei de usturoi;
  • 2-3 cozi de ceapa verde;
  • o mana de patrunjel verde;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper;
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci:

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute.

Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate).

Amestecam smantana cu usturoi, sare si piper.

Taiem in felii oul fiert.

Incercam sa batatorim carnea cat mai mult, ca sa fie subtire. Astfel, se va rula usor si vom obtine o sectiune frumoasa (nu cum am obtinut eu ;).

Presaram carnea cu sare, piper, intindem pe toata suprafata sosul de smantana, adaugam ceapa si  patrunjelul tocat. Adaugam ciupercile, bucatile de ou fiert si rulam cat putem de strans, avand grija sa nu iasa prea multa compozitie.

Legam bine cu o ata si punem rulada intr-un vas yena pe care l-am uns cu putin ulei. Presaram deasupra putin cimbru.

Punem vasul la 200 grade, pentru 60-90 minute, pana ce rulada se rumeneste frumos.

Reteta originala prevede ca dupa ce scoatem rulada de la cuptor, sa o lasam sa se raceasca si sa punem pe ea o farfurie cu o greutate, apoi sa o lasam la rece minim 4-5 ore.

Eu nu am mai avut rabdare si am servit imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ruladă din fleică de porc