Mai intai am pregatit SIROPUL : apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat sa fiarba inca 2-3 minute, apoi am oprit focul. Cand siropul s-a racit, am adaugat mierea. Topim...
Batem bine untul cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pana s-a dizolvat complet zaharul.
Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul precedent.
La sfarsit adaugam sucul de lamaie, coaja de la o lamaie si afinele.
Amestecam usor...
Umplutura: curatam mere de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele, zaharul si zaharul vanilat Bourbon.
Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat.
La final...
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.
Adaugam galbenusurile peste...
Batem albusurile cu praful de sare si adaugam treptat zaharul.
Continuam sa mixam pana cand zaharul s-a topit.
Adaugam galbenusurile, uleiul, praful de copt stins cu zeama de la lamai si continuam sa mixam pana la omogenizare.
Din aceasta compozitie punem 7-8 linguri intr-un bol, adaugam...
Aluat: preg atim maiaua: intr-un castronel punem 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta.
Lasam la dospit 10 minute.
Intr-un vas punem faina, oul, untul topit, apa, zaharul ramas si sarea.
Framantam un aluat pe care il l asam la crescut la loc caldut...
Intr-un vas punem ouale, sarea, zaharul, untul topit si racit si omogenizam.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si putina apa minerala in paralel.
Adaugam apa minerala cat este nevoie pentru a obtine un aluat mai gros decat cel de la clatitele romanesti.
La final adaugam...
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....
Prima data pregatim cafeaua, si o lasam sa se raceasca.
Pregatim budinca. Intr-un ibric mai mic punem 200 ml lapte la fiert.
Intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele ramas.
Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta si...
Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute.
Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si sarea.
Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.
In functie de puterea de...
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Ciresele le spalam, scoatem samburii si presaram cate 1 lingura de zahar peste capsuni si 1 lingura de zahar peste cirese.
Amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie...
Ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma.
Adaugam apoi apa si uleiul.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Intr-un bol punem 4 linguri din compozitia alba, adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam....
Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Peste iaurt adaugam sarea si praful de copt si omogenizam.
Incorporam faina (cu o lingura sau spatula) pana obtinem o compozitie mai grosuta decat smantana.
Adaugam apoi si coacazele rosii si omogenizam usor.
Intr-o tigaie teflonata,...
Aluat fraged:
Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat.
Il lasam...
Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea.
Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos.
Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu zeama de lamaie....
Briose: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul.
Adaugam apoi si faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Ungem forme de silicon cu putin ulei.
Turnam compozitia in forme.
Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de...
Aluat: intr-un vas punem faina si ouale.
In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina.
Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale.
Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam...
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa
mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi...
Foile: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.
Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.
Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta
tare apoi adaugam esenta de rom.
Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu
o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).
Adaugam faina...
Punem intr-un vas apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam bine cu un tel.
Incorporam treptat faina cernuta, apoi adaugam praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le adaugam in compozitia precedenta impreuna...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.
Peste albusuri adaugam...
Umplutura: batem frisca lichida pana se intareste apoi o dam la frigider
pana pregatim blatul.
Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le transferam intr-o cratita.
Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana scad putin si formeaza
un sos.
Scurgem ciresele...
Foi:
Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine.
Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine.
Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa
adaugam faina.
Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa framantam pana...
Punem fructele de padure congelate intr-o cratita, impreuna cu zaharul si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba.
Adaugam apoi amidonul desfacut in lingura de apa si omogenizam rapid.
Lasam sa se raceasca si ne ocupam de foietaj.
Dezghetam aluatul, il intinidem intr-o...
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.
Tapetam o tava rotunda, de 26 cm cu hartie de copt.
Ciocolata si untul le topim la baie de aburi.
Adaugam zaharul si amestecam energic.
Adaugam ouale in compozitie, cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Cernem faina cu cacaoa, sarea...
Blat:
Preincalzim cuptorul la 160ºC.
Ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul le cernem si le punem toate intr-un castron.
Amestecam cu un tel ca sa se amestece bine unele cu altele.
Ingredientele lichide plus ouale, le punem in alt...
Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic.
Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.
Dam crema la rece peste noapte.
Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin...
Intr-o cana punem drojdia, o lingurita de zahar, adaugam putina apa calduta si amestecam pana se dizolva.
Intr-un vas punem faina, zaharul si sarea, apoi adaugam apa calduta, uleiul si drojdia dizolvata.
Framantam aproximativ 5 minute apoi rastoarnam aluatul pe masa infainata....
Briose: ouale impreuna cu zaharul se amesteca foarte bine. Adaugam apoi apa si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu nesquik-ul si praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Tapetam formele pentru briose cu hartiute si repartizam compozitia in mod egal.
Dam tava la cuptorul...
Baclava
Mai intai am pregatit SIROPUL : apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat sa fiarba inca 2-3 minute, apoi am oprit focul. Cand siropul s-a racit, am adaugat mierea. Topim...
Prajitura cu afine si lamaie
Batem bine untul cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pana s-a dizolvat complet zaharul. Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul precedent. La sfarsit adaugam sucul de lamaie, coaja de la o lamaie si afinele. Amestecam usor...
Prajitura cu mere
Umplutura: curatam mere de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele, zaharul si zaharul vanilat Bourbon. Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat. La final...
Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam. Adaugam galbenusurile peste...
Chec Sylvia
Batem albusurile cu praful de sare si adaugam treptat zaharul. Continuam sa mixam pana cand zaharul s-a topit. Adaugam galbenusurile, uleiul, praful de copt stins cu zeama de la lamai si continuam sa mixam pana la omogenizare. Din aceasta compozitie punem 7-8 linguri intr-un bol, adaugam...
Pariziene cu nuca, rom si stafide
Aluat: preg atim maiaua: intr-un castronel punem 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasam la dospit 10 minute. Intr-un vas punem faina, oul, untul topit, apa, zaharul ramas si sarea. Framantam un aluat pe care il l asam la crescut la loc caldut...
Pancakes rapide
Intr-un vas punem ouale, sarea, zaharul, untul topit si racit si omogenizam. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si putina apa minerala in paralel. Adaugam apa minerala cat este nevoie pentru a obtine un aluat mai gros decat cel de la clatitele romanesti. La final adaugam...
Tort cu aroma de portocale si frisca
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....
Desert rapid cu biscuiti si budinca de vanilie
Prima data pregatim cafeaua, si o lasam sa se raceasca. Pregatim budinca. Intr-un ibric mai mic punem 200 ml lapte la fiert. Intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele ramas. Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta si...
Cornuri de Bratislava
Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute. Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si sarea. Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de...
Prajitura cu cirese si capsuni
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Ciresele le spalam, scoatem samburii si presaram cate 1 lingura de zahar peste capsuni si 1 lingura de zahar peste cirese. Amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie...
Chec cu rom, nuci si cacao
Ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Intr-un bol punem 4 linguri din compozitia alba, adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam....
Pancakes cu coacaze rosii
Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Peste iaurt adaugam sarea si praful de copt si omogenizam. Incorporam faina (cu o lingura sau spatula) pana obtinem o compozitie mai grosuta decat smantana. Adaugam apoi si coacazele rosii si omogenizam usor. Intr-o tigaie teflonata,...
Desert cornulete fragede
Aluat fraged: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat. Il lasam...
Prajitura frageda cu branza dulce si stafide
Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea. Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos. Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu zeama de lamaie....
Briose cu crema de lamaie
Briose: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul. Adaugam apoi si faina cernuta amestecata cu praful de copt. Ungem forme de silicon cu putin ulei. Turnam compozitia in forme. Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de...
Savarine
Aluat: intr-un vas punem faina si ouale. In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina. Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale. Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam...
Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi...
Foi cu miere de albine si crema de lapte
Foile: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Cosulete fragede cu nuca si dulceata
Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta tare apoi adaugam esenta de rom. Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Adaugam faina...
Pancakes cu mere si nuca (reteta de post)
Punem intr-un vas apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam bine cu un tel. Incorporam treptat faina cernuta, apoi adaugam praful de copt stins cu zeama de lamaie. Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le adaugam in compozitia precedenta impreuna...
Tort cu spuma de capsuni
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala. Peste albusuri adaugam...
Prajitura cu frisca si cirese
Umplutura: batem frisca lichida pana se intareste apoi o dam la frigider pana pregatim blatul. Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le transferam intr-o cratita. Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana scad putin si formeaza un sos. Scurgem ciresele...
Tort cu crema de ciocolata si rom
Foi: Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine. Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam faina. Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa framantam pana...
Tarta cu fructe de padure
Punem fructele de padure congelate intr-o cratita, impreuna cu zaharul si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba. Adaugam apoi amidonul desfacut in lingura de apa si omogenizam rapid. Lasam sa se raceasca si ne ocupam de foietaj. Dezghetam aluatul, il intinidem intr-o...
Brownie cu migdale
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Tapetam o tava rotunda, de 26 cm cu hartie de copt. Ciocolata si untul le topim la baie de aburi. Adaugam zaharul si amestecam energic. Adaugam ouale in compozitie, cate unul, mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu cacaoa, sarea...
Tort cu crema de caramel
Blat: Preincalzim cuptorul la 160ºC. Ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul le cernem si le punem toate intr-un castron. Amestecam cu un tel ca sa se amestece bine unele cu altele. Ingredientele lichide plus ouale, le punem in alt...
Prajitura Boema
Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic. Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula. Dam crema la rece peste noapte. Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin...
Donuts
Intr-o cana punem drojdia, o lingurita de zahar, adaugam putina apa calduta si amestecam pana se dizolva. Intr-un vas punem faina, zaharul si sarea, apoi adaugam apa calduta, uleiul si drojdia dizolvata. Framantam aproximativ 5 minute apoi rastoarnam aluatul pe masa infainata....
Briose cu nesquik
Briose: ouale impreuna cu zaharul se amesteca foarte bine. Adaugam apoi apa si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu nesquik-ul si praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Tapetam formele pentru briose cu hartiute si repartizam compozitia in mod egal. Dam tava la cuptorul...