Prajitura cu frisca si cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 1 Iun 2014 | 6538 vizualizari

 

Am adus ceva dulce si proaspat! Stiu ca nu este cea mai frumoasa prajitura dar este foarte buna, aromata si va servesc cu drag! Duminica placuta in continuare! :-*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g cirese
  • 3 linguri zahar

Sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingura esenta de rom

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si cirese:

Umplutura: batem frisca lichida pana se intareste apoi o dam la frigider

pana pregatim blatul.

Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le transferam intr-o cratita.

Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana scad putin si formeaza

un sos.

Scurgem ciresele de sosul format si le lasam sa se raceasca.

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa

mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi

amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste

albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul

trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand

zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: blatul rece il punem pe o tava, il insiropam bine, punem frisca

batuta, nivelam si punem din loc in loc ciresele scurse de sos.

Dam prajitura la rece pentru 1 ora apoi o scoatem si o glazuram (topim

ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi).

Dam din nou la rece pana se intareste ciocolata, apoi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure