Reteta de aluat am preluat-o in urma cu vreo 2 ani de la Ioana (e-retete.ro).
Aluat fraged:
Umplutura:
Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta
tare apoi adaugam esenta de rom.
Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu
o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).
Adaugam faina cernuta si framantam cu mana pana aluatul este omogen.
Framantam aluatul aproximativ 5 minute (acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini).
Impartim apoi aluatul in 4 bucati.
Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.
Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie dreptughiulara subtirica apoi decupam cerculete (cu ajutorul unui pahar) putin mai mari decat formele de cosulete.
Asezam cercurile de aluat in forme si presam usor.
Punem cate o lingurita de umplutura si asezam deasupra cate o floricica (din acelasi aluat am decupat floricelele cu ajutorul unei forme pentru fursecuri/fondant).
Coacem cosuletele la foc portivit pana se rumenesc usor (NU trebuie sa se rumeneasca tare, ci foarte, foarte usor!!)
Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca si abia inainte de servire le vom pudra cu zahar.
1
Aluatul NU contine zahar!
2
La inceput punem doar 9 linguri de apa, iar daca aluatul este faramicios si simtim ca nu se leaga atunci cand il framantam, adaugam inca o lingura de apa!