Tort cu crema de caramel

de Angelina_Elena in Torturi, 2 Mar 2014 | 3944 vizualizari

 

Pentru blat m-am inspirat de la Gabriela(Cuisine), careia ii multumesc! Un blat minunat, intens si umed!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 350 g zahar
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 125 ml cafea
  • 125 ml ulei
  • 80 g cacao neagra
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Mousse de caramel:
  • 2 ciocolati Milka cu caramel (200 g)
  • 500 ml frisca lichida Meggle
  • Decor:
  • fondant
  • aschii de ciocolata
  • bomboane de capsuni
  • alune invelite in ciocolata
  • rulouri cu crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de caramel:

Blat: 

Preincalzim cuptorul la 160ºC.

Ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul le cernem si le punem toate intr-un castron.

Amestecam cu un tel ca sa se amestece bine unele cu altele.

Ingredientele lichide plus ouale, le punem in alt vas, apoi le turnam peste cele uscate si mixam foarte bine pana la incorporare.

Tapetam o tava de tort cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.

Introducem tava la cuptor si coacem aproximativ 35 – 40 de minute, pana trece testul scobitorii.

La fel procedam si cu cel de-al doilea blat.

Se scot usor din forme, dupa ce s-au racit.

ESTE OBLIGATORIU sa coacem 2 blaturi, nu unul deoarece se taie foarte greu !!!

Crema de caramel:

Patram 100 ml frisca lichida, iar restul o punem intr-un vas si o mixam foarte bine.

Topim ciocolata cu frisca lichida, la foc mic, apoi o lasam sa se racoreasca putin si o amestecam cu frisca batuta.

Dam crema de caramel la frigider peste noapte.

Asamblare:

Inainte de a ne apuca de asamblarea tortului, pastram o parte din crema pentru ornat.

Intr-o tava cu peretii detasabili punem primul blat de tort, turnam crema de caramel si acoperim cu cel de-al doilea blat.

Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore, apoi il decoram.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema apoi decoram marginea cu rulourile de ciocolata.

Deasupra presaram aschii de ciocolata, facem cateva moate de frisca, asezam o bombonica pe un mot, o aluna invelita in ciocolata pe altul si tot asa pana terminam.

Cum a fost tortul pentru aniversarea parintiilor, am facut din fondant o inimioara si 2 verighete...nu a fost cel mai aspectuos tort dar a avut un gust divin!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura