Pentru blat m-am inspirat de la Gabriela(Cuisine), careia ii multumesc! Un blat minunat, intens si umed!
Blat:
Preincalzim cuptorul la 160ºC.
Ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul le cernem si le punem toate intr-un castron.
Amestecam cu un tel ca sa se amestece bine unele cu altele.
Ingredientele lichide plus ouale, le punem in alt vas, apoi le turnam peste cele uscate si mixam foarte bine pana la incorporare.
Tapetam o tava de tort cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Introducem tava la cuptor si coacem aproximativ 35 – 40 de minute, pana trece testul scobitorii.
La fel procedam si cu cel de-al doilea blat.
Se scot usor din forme, dupa ce s-au racit.
ESTE OBLIGATORIU sa coacem 2 blaturi, nu unul deoarece se taie foarte greu !!!
Crema de caramel:
Patram 100 ml frisca lichida, iar restul o punem intr-un vas si o mixam foarte bine.
Topim ciocolata cu frisca lichida, la foc mic, apoi o lasam sa se racoreasca putin si o amestecam cu frisca batuta.
Dam crema de caramel la frigider peste noapte.
Asamblare:
Inainte de a ne apuca de asamblarea tortului, pastram o parte din crema pentru ornat.
Intr-o tava cu peretii detasabili punem primul blat de tort, turnam crema de caramel si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore, apoi il decoram.
Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema apoi decoram marginea cu rulourile de ciocolata.
Deasupra presaram aschii de ciocolata, facem cateva moate de frisca, asezam o bombonica pe un mot, o aluna invelita in ciocolata pe altul si tot asa pana terminam.
Cum a fost tortul pentru aniversarea parintiilor, am facut din fondant o inimioara si 2 verighete...nu a fost cel mai aspectuos tort dar a avut un gust divin!!