By Jamila! Multumesc, sunt foarte bune!:X
Aluat: intr-un vas punem faina si ouale.
In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina.
Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale.
Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam sa creasca pentru 40 de minute.
Cand aluatul a crescut, cu ajutorul a doua linguri il repartizam in formele de savarine (sau de briose, in cazul meu), unse cu ulei si tapetate cu faina.
Formele cu aluat le-am asezat in tava de la aragaz, apoi le-am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra si trec testul scobitorii.
Lasam savarinele sa se raceasca putin apoi le scoatem din forme.
Crema: mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider.
Sirop: Intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom.
Lasam sa se raceasca complet.
Asamblare: taiem capacul savarinelor, apoi le inmuiem bine in sirop, le umplem cu frisca, asezam capacul si punem deasupra dulceata de capsuni.
Le dam la frigider pana la servire.
Sa aveti pofta!