Savarine

de Angelina_Elena in Prajituri, 9 Iun 2014 | 4879 vizualizari

 

By Jamila! Multumesc, sunt foarte bune!:X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina
  • 225 ml lapte caldut
  • 45 ml ulei
  • 3 oua
  • 3 lingurite zahar
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • In plus:
  • 500 ml frisca lichida
  • gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluat: intr-un vas punem faina si ouale.

In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina.

Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale.

Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam sa creasca pentru 40 de minute.

Cand aluatul a crescut, cu ajutorul a doua linguri il repartizam in formele de savarine (sau de briose, in cazul meu), unse cu ulei si tapetate cu faina.

Formele cu aluat le-am asezat in tava de la aragaz, apoi le-am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra si trec testul scobitorii.

Lasam savarinele sa se raceasca putin apoi le scoatem din forme.

Crema: mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider.

Sirop: Intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom.

Lasam sa se raceasca complet.

Asamblare: taiem capacul savarinelor, apoi le inmuiem bine in sirop, le umplem cu frisca, asezam capacul si punem deasupra dulceata de capsuni.

Le dam la frigider pana la servire.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine