Prajitura Boema

de Angelina_Elena in Prajituri, 1 Mar 2014 | 13026 vizualizari

 

De 1 Martie am sosit si eu cu un martisor dulce! :-* Va doresc sa aveti parte de o primavara minunata, plina de zambete si lucruri pozitive! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 150 ml ciocolata cu lapte
  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 2 cani si 1/2 apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca batuta
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Decor:
  • migdale caramelizate
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic.

Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.

Dam crema la rece peste noapte.

Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin si dam la frigider pana se raceste blatul.

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: blatul rece se taie in 18 patrate.

Luam fiecare patrat, il trecem prin siropul rece, apoi il asezam pe o tava.

Ciocolata o topim, apoi glazuram fiecare prajiturica in parte.

Crema de ciocolata o punem intr-un posh si spritzam deasupra fiecarui patratel.

Punem si frisca intr-un posh si facem cate un mot generos deasupra fiecarei prajiturica, apoi presaram migdale caramelizate.

Se da rece minim 1 ora inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat