Fierbem laptele apoi il lasam sa se racoreasca.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas mare punem untul, 150 g zahar, zaharul vanilat, praful de sare si mixam bine.
Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.
Adaugam zeama si coaja de lamaie apoi adaugam faina, mixam bine, apoi incepem sa adaugam treptat laptele caldut.
Lasam putin de-o parte si incepem sa mixam spuma albusurile.
Dupa ce sau intarit, adaugam treptat zaharul ramas (100 g) si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Incorporam apoi albusurile in compozitia lichida de lapte cu galbenusuri.
Omogenizam usor, de jos in sus cu o spatula.
Tapetam o tava cu putin unt, apoi turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand prajitura s-a inchegat si a trecut testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o rasturnam invers (cu susul in jos) pe o tava.
Dam la frigider pentru minim 1 ora apoi portionam si servim.
Pofta buna!
1
Tava folosita de mine are diametrul de 24/38 cm.