Umplutura:
Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei.
Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.
Rosiile le spalam, le decojim, le punem in blender si le mixam.
Adaugam pieptul de pui taiat cubulete si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Dupa ce s-a albit pieptul de pui, adaugam ciupercile scurse si taiate marunt, rosiile, apa si lasam sa de-a in cateva clocote, pana scade putin si se formeaza un sos.
Sosul Bechamel:
Intr-o oala mai mica se punem untul la topit la foc mic.
Dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
Mai amestecam putin (1 minut) apoi turnam treptat laptele.
Condimentam sosul cu sare si piper si fierbem pana se ingroasa.
Se lasa la racit.
Asamblare:
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.
Cand apa incepe sa fiarba se pun cate 3-4 foi de lasagna si se lasa la fiert timp de 3 minute (foile sunt fierte cand se ridica la suprafata).
Se scot si se pun pe o folie de aluminiu.
Intr-un vas termorezistent (de lut sau de yena) un strat de foi, un strat de carne, un strat de sos Bechamel si continuam asa pana terminam.
Ultimul strat va fi de foi, peste care intindem bechamelul ramas, apoi presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici.
Dam vasul la cuptorul preincalzit, timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Se serveste imediat, pofta buna!