Cartofi gratinati

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2013 | 6280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 g cascaval ras
  • 250 ml smantana
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Spalam cartofii, dar nu ii curatam apoi ii punem la fiert in apa cu sare.

Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute.

Ii scurgem apoi de apa, ii curatam si ii taiem feliute.

Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam un strat de cartofi, presaram cascaval, punem putina smantana, alt strat de cartofi, cascaval, smantana si tot asa pana la epuizarea ingredientelor.

Ultimul strat trebuie sa fie de cascaval.

Dam vasul la cuptorul preincalzit si lasam pana se rumeneste frumos deasupra, 20-25 de minute.

Lasam sa se racoreasca putin apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Byron