Empanadas cu pui si pasta de avocado

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2014 | 10748 vizualizari

 

Reteta de aluat am luat-o de la Paula (Poliana/Enjoy Dessert)!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 120 g unt
  • 3 lg apa rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 100 g ciuperci taiate marunt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pasta de avocado:
  • 2 avocado
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • In plus:
  • 1 oua
  • 1 praf de sare
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu pui si pasta de avocado:

Aluat:

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet. Dam apoi aluatul la rece pentru o ora(eu l-am lasat cu 20 de minute in plus, dar nu a patit absolut nimic).

Umplutura:

Curatam ceapa, o taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat adaugam morcovul, putina sare si lasam legumele la calit pana se inmoaie bine. Adaugam apoi ciupercile (scurse in prealabil), mai lasam 1-2 minute pe foc apoi dam de-o parte.

Punem putin ulei in alta tigaie, apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete si il rumenim usor. Cand pieptul de pui s-a facut il scurgem de apa lasata, il punem peste legume, asezonam cu sare si piper dupa gust si lasam sa se raceasca.

Pasta de avocado:

Curatam ceapa, o taiem marunt, apoi spalam rosia, si o taiem cubulete micute. Taiem fiecare avocado in doua, scoatem samburele, apoi scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul de la avocado se pune in vasul de la blender, adaugam ceapa si rosia, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust si incepem sa mixam bine pana obtinem o pasta fina. O dam la frigider pana terminam de facut empanadele.

Preparare:

Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire din care decupam cercuri cu diametru de aproximativ 10cm.

Pe fiecare cerc punem o lingura de compozitie, apoi pliem aluatul si apasam bine pe margini cu o furculita. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Punem toate placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu lapte si le coacem pana se rumenesc bine deasupra.

Le servim cu pasta de avocado.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu pui si pasta de avocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu pui si spanac