Budinca de gris insiropata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 12666 vizualizari

 

Multumesc Medi pentru reteta, ne-a placut mult!>:D

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 12 linguri gris
  • 1 lingura si 1/2 pesmet
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • Sirop:
  • 1200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris insiropata:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc.

Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa.

Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul.

Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.

Adaugam zaharul vanilat, coaja de portocale.

Amestecam usor pana la omogenizare.

Tapetam  o forma (eu am folosit de prajitura) cu unt si turnam compozitia de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit si tinem aproximativ 30 de minute.

Intre timp pregatim siropul: intr-o oala punem laptele cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Cand budinca este gata, trece testul scobitorii,o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de lapte.

Lasam budinca sa absoarba tot siropul si sa se raceasca in tava apoi o dam la frigider.

Lasam sa stea la rece minim 2-3 ore apoi portionam si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 24/34 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris insiropata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris