Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte

de Angelina_Elena in Prajituri, 15 Noi 2013 | 3416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 115 g unt
  • 150 g faina
  • 60-80 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 2 galbenusuri
  • In plus:
  • 2 mere mari golden
  • zeama de lamaie
  • 1 plic tort Gelee transparent Dr. Oetker
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte:

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, apoi se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata si decupam 18 cercuri mari.

In formele de silicon pentru muffins am pus aluatul si l-am "aranjat" presand usor cu mana.

Asezam formele intr-o tava apoi le dam la cuptorul preincalzit, vreo 15 minute pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine.

Lasam mini tartele sa se raceasca si pregatim budinca de vanilie.

Budinca de vanilie: intr-un ibric punem 450 ml laptele la fiert.

Intr-un bol amestecam faina, galbenusurile, zaharul, si adaugam treptat laptele ramas.

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam compozitia precedenta si amestecam la foc mic pana cand se ingroasa si prinde consistenta unei budinci.

Lasam sa se raceasca si ne ocupam de mere.

Spalam si curatam merele de coaja, le taiem feliute subtirele, stoarcem putina zeama de lamaie peste ele si le asezam apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute sau pana merele incep sa se rumeneasca foarte usor pe margine.

Le lasam sa se raceasca.

Asamblare: intre timp umplem mini tartele cu crema de vanilie, apoi asezam cate 3-4 feliute de mere coapte.

Pregatim jeleul transparent conform instructiunilor de pe ambalaj.

Ajutandu-ne de o pensula, ungem fiecare mini tarta cu jeleul transparent.

Le dam la frigider pana la servire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu struguri