Eu am pregatit intr-o tigaie electrica.
Punem uleiul la incins apoi punem aripioarele condimentate cu sare si piper.
Amestecam din cand in cand, le lasam sa se patrunda bine.
Dupa ce s-au rumenit frumos, adaugam orezul, apa, boiaua dulce, putina sare si amestecam.
Punem apoi pastaile...
Aluat:
Intr-un bol punem drojdia sfarmata, zaharul, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.
Lasam 10 minute sa dospeasca.
Intr-un vas punem faina, oregano, sarea, drojdia dospita si untura.
Adaugam treptat apa calduta si incepem sa framantam pana...
Aluat:
Intr-un bol punem drojdia sfarmata, zaharul, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.
Lasam 10 minute sa dospeasca.
Intr-un vas punem faina, oregano, sarea si drojdia dospita.
Adaugam treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un...
Aluat:
Intr-un bol punem drojdia sfarmata, zaharul, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.
Lasam 10 minute sa dospeasca.
Intr-un vas punem faina, sarea si drojdia dospita.
Adaugam treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat...
Punem uleiul la incins, apoi adaugam faina si amestecam repede pentru a nu se forma cocolosi.
Stingem apoi cu sucul de rosii, adaugam apa si lasam pana incepe sa fiarba.
Galuste: intr-un bol batem ouale cu un praf de sare si de piper, apoi adaugam treptat faina si apa.
Dupa ce supa a...
Preparare Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa....
Aluat:
Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.
Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte.
Adaugam faina cernuta si amestecam energic.
Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Obtinem...
Putem sa fierbem sfecla sau sa o coacem in cuptor.
De data asta noi am ales a 2-a varianta, am copt sfecla.
Spalam sfecla, dar nu o curatam. O punem intr-o tava si o dam la cuptorul preincalzit.
O lasam sa se coaca bine, pana cand furculita intra usor in ea.
O curatam de coaja si...
Aluat:
Intr-un bol punem faina, sarea si oregano
Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul si incepem sa adaugam putina apa cat sa dizolvam totul.
Adaugam apoi untura. Treptat daugam apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios....
Aluat:
Intr-un bol punem faina, oregano si sarea.
Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul si incepem sa adaugam putina apa cat sa dizolvam totul.
Adaugam apoi untura. Treptat daugam apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios....
Prima data pregatim umplutura de mere.
Spalam, curatam si dam pe razatoarea cu ochiuri mari merele.
Le punem intr-o cratita unsa cu ulei, adaugam zaharul, zaharul vanilat si le lasam sa se caleasca pana scade zeama.
Adaugam apoi pesmetul, scortisoara si omogenizam.
Lasam umplutura...
Spalam ardeii si ii coacem pe plita. Ii intoarcem pe o parte si pe cealalta pentru a se coace uniform.
Dupa ce s-au copt ii punem intr-un vas adanc, presaram putina sare peste ei si ii acoperim cu un capac.
Cand s-au racorit, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete indepartand...
Lasam fasolea sa se inmoaie in apa rece, peste noapte.
Dupa ce s-a umflat, o spalam in cateva ape apoi o punem la fiert.
Dupa ce a dat in clocot, schimbam apa si o lasam iar sa dea intr-un clocot.
Cat timp fierbe fasolea curatam cepele, le spalam si le taiem marunt.
Cateii de usturoi...
Intr-un vas am pus faina amestecata cu praful de copt.
Am adaugat praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, uleiul, laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat nelipicios.
In functie de tipul de faina folosit, mai putem adauga fie putin lapte, fie putina faina....
Feliile de piept de pui le saram, le rumenim usor intr-o tigaie de ceramica apoi le taiem cubulete.
Ardeiul il spalam apoi il taiem feliute subtirele.
Ghebele le taiem marunt, ceapa feliute.
Feliile de paine le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu ketchup...
Blat cu nuca si ness:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma cu praful de sare.
Dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate-o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o bezea lucioasa.
Adaugam apoi apa fierbinte, galbenusurile amestecate cu...
Aluat (firmituri):
Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea, galbenusul si untul rece.
Incepem sa omogenizam cu varfurile degetelor pentru a obtine firmituri de aluat (ca la crumble).
Umplutura:
Branza am mixat-o bine cu zaharul, apoi am adaugat...
Spalam, curatam si taiem marunt legumele.
Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si o lasam pana se inmoaie.
Adaugam apoi morcovul, ardeiul si cartofii.
Acoperim cu un capac si amestecam din cand in cand.
Dupa ce legumele sau calit, adaugam aripile de pui spalate...
Alegem piersicile care sunt coapte bine.
Le spalam, le curatam de pielita si le scoatem samburii.
Cu ajutorul unui blender transformam fructele intr-un piure fin.
Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele. amestecam, apoi turnam apa.
Punem cratita pe foc si mai amestecam din...
Feliile de paine le rumenim in toaster.
Frecam feliile de paine cu catelul de usturoi, apoi le taiem in trei.
Scurgem uleiul de pe sardine, apoi punem bucatele de peste pe feliile de paine.
Servim imediat.
Pofta buna!
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ii punem la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba ii lasam 10 minute.
Cepele le curatam, le spalam si le taiem feliute.
Punem ceapa la calit in uleiul incins, iar dupa ce s-a calit, adaugam snitelele de pui le...
Aluat:
Intr-un vas punem faina.
Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute.
Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau untura si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste untul sau untura. Incalzim usor, NU...
Spalam gogosarii, in taiem in doua si ii curatam de seminte si cotoare.
Ii trecem apoi prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie.
Ii punem intr-o cratita incapatoare, adaugam sarea, boiaua iute, boabele de piper si foile de dafin.
Punem cratita pe foc, iar dupa ce incepe sa...
Intr-un bol punem faina si sarea.
Facem o gropita in mijloc si punem drojdia, zaharul, turnam putina apa calduta si amestecam pentru ca drojdia sa se dizolve.
Turnam treptat apa ramasa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.
Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam...
Intr-un bol punem oul, zaharul, praful de sare si amestecam bine cu un tel.
Adaugam apoi iaurtul si omogenizam.
Praful de copt il amestecam cu 1 lingurita de faina apoi il adaugam peste iaurt si amestecam bine.
Adaugam apoi faina ramasa si omogenizam.
Intr-o cratitae punem mult ulei...
Curatam, spalam si taiem marunt ceapa.
Varza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici apoi o punem intr-un vas.
Presaram sarea, ameastecam pentru a intra in varza, apoi o scurgem bine de apa lasata.
Punem ceapa la calit in uleiul incins.
O lasam pana se inmoaie bine, apoi adaugam varza si...
Spalam prunele, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita.
Adaugam zaharul peste ele si le lasam de-o parte 4-5 ore.
Punem o tabla pe ochiul de la aragaz, punem cratita cu prunele si fierbem amestecand continuu pentru a nu se prinde.
Fierbem in jur de 2-3 ore.
Pentru a vedea daca...
Intr-un vas punem ouale, praful de sare si incepem sa adaugam faina.
Framantam pana obtinem un aluat tare.
Intindem apoi aluatul intr-o foaie subtire, cu ajutorul sucitorului.
Taiem in bucatele potrivite.
Fiecare bucata o trecem de doua ori prin masina de taitei, astfel vom obtine o...
Prima data ne ocupam de umplutura.
Intr-un bol punem crema de branza, oul, zaharul si mixam bine. Dam apoi la rece pana la pregatirea aluatului pentru briose .
Ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul.
Bicarbonatul il stingem cu putin otet apoi il adaugam...
Foi:
Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine.
Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine.
Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam faina.
Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa framantam pana obtinem un...
Orez cu aripioare si fasole verde
Eu am pregatit intr-o tigaie electrica. Punem uleiul la incins apoi punem aripioarele condimentate cu sare si piper. Amestecam din cand in cand, le lasam sa se patrunda bine. Dupa ce s-au rumenit frumos, adaugam orezul, apa, boiaua dulce, putina sare si amestecam. Punem apoi pastaile...
Pizza cu rosii si mozzarella
Aluat: Intr-un bol punem drojdia sfarmata, zaharul, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul. Lasam 10 minute sa dospeasca. Intr-un vas punem faina, oregano, sarea, drojdia dospita si untura. Adaugam treptat apa calduta si incepem sa framantam pana...
Pizza cu salam
Aluat: Intr-un bol punem drojdia sfarmata, zaharul, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul. Lasam 10 minute sa dospeasca. Intr-un vas punem faina, oregano, sarea si drojdia dospita. Adaugam treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un...
Pizza cu sunca italieneasca si salami
Aluat: Intr-un bol punem drojdia sfarmata, zaharul, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul. Lasam 10 minute sa dospeasca. Intr-un vas punem faina, sarea si drojdia dospita. Adaugam treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat...
Supa de rosii cu galuste de faina
Punem uleiul la incins, apoi adaugam faina si amestecam repede pentru a nu se forma cocolosi. Stingem apoi cu sucul de rosii, adaugam apa si lasam pana incepe sa fiarba. Galuste: intr-un bol batem ouale cu un praf de sare si de piper, apoi adaugam treptat faina si apa. Dupa ce supa a...
Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii
Preparare Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa....
Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos
Aluat: Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare. Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte. Adaugam faina cernuta si amestecam energic. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare. Obtinem...
Salata de sfecla rosie
Putem sa fierbem sfecla sau sa o coacem in cuptor. De data asta noi am ales a 2-a varianta, am copt sfecla. Spalam sfecla, dar nu o curatam. O punem intr-o tava si o dam la cuptorul preincalzit. O lasam sa se coaca bine, pana cand furculita intra usor in ea. O curatam de coaja si...
Pizza picanta
Aluat: Intr-un bol punem faina, sarea si oregano Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul si incepem sa adaugam putina apa cat sa dizolvam totul. Adaugam apoi untura. Treptat daugam apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios....
Pizza cu salam uscat si ghebe
Aluat: Intr-un bol punem faina, oregano si sarea. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul si incepem sa adaugam putina apa cat sa dizolvam totul. Adaugam apoi untura. Treptat daugam apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios....
Invartita cu mere
Prima data pregatim umplutura de mere. Spalam, curatam si dam pe razatoarea cu ochiuri mari merele. Le punem intr-o cratita unsa cu ulei, adaugam zaharul, zaharul vanilat si le lasam sa se caleasca pana scade zeama. Adaugam apoi pesmetul, scortisoara si omogenizam. Lasam umplutura...
Tocanita de ardei cu piept de pui
Spalam ardeii si ii coacem pe plita. Ii intoarcem pe o parte si pe cealalta pentru a se coace uniform. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un vas adanc, presaram putina sare peste ei si ii acoperim cu un capac. Cand s-au racorit, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete indepartand...
Fasole batuta
Lasam fasolea sa se inmoaie in apa rece, peste noapte. Dupa ce s-a umflat, o spalam in cateva ape apoi o punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, schimbam apa si o lasam iar sa dea intr-un clocot. Cat timp fierbe fasolea curatam cepele, le spalam si le taiem marunt. Cateii de usturoi...
Biscuiti cu cacao
Intr-un vas am pus faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, uleiul, laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat nelipicios. In functie de tipul de faina folosit, mai putem adauga fie putin lapte, fie putina faina....
Pizza rapida cu piept de pui si legume
Feliile de piept de pui le saram, le rumenim usor intr-o tigaie de ceramica apoi le taiem cubulete. Ardeiul il spalam apoi il taiem feliute subtirele. Ghebele le taiem marunt, ceapa feliute. Feliile de paine le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ketchup...
Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400
Blat cu nuca si ness: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. Dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate-o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o bezea lucioasa. Adaugam apoi apa fierbinte, galbenusurile amestecate cu...
Prajitura Rudy
Aluat (firmituri): Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea, galbenusul si untul rece. Incepem sa omogenizam cu varfurile degetelor pentru a obtine firmituri de aluat (ca la crumble). Umplutura: Branza am mixat-o bine cu zaharul, apoi am adaugat...
Ciorba de legume cu aripi de pui, reteta delicioasa, ca la mama acasa
Spalam, curatam si taiem marunt legumele. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si o lasam pana se inmoaie. Adaugam apoi morcovul, ardeiul si cartofii. Acoperim cu un capac si amestecam din cand in cand. Dupa ce legumele sau calit, adaugam aripile de pui spalate...
Nectar de piersici
Alegem piersicile care sunt coapte bine. Le spalam, le curatam de pielita si le scoatem samburii. Cu ajutorul unui blender transformam fructele intr-un piure fin. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele. amestecam, apoi turnam apa. Punem cratita pe foc si mai amestecam din...
Bruschete cu sardine
Feliile de paine le rumenim in toaster. Frecam feliile de paine cu catelul de usturoi, apoi le taiem in trei. Scurgem uleiul de pe sardine, apoi punem bucatele de peste pe feliile de paine. Servim imediat. Pofta buna!
Cartofi Dauphinoise (2)
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba ii lasam 10 minute. Cepele le curatam, le spalam si le taiem feliute. Punem ceapa la calit in uleiul incins, iar dupa ce s-a calit, adaugam snitelele de pui le...
Cozonac cu nuca si rahat
Aluat: Intr-un vas punem faina. Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute. Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau untura si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste untul sau untura. Incalzim usor, NU...
Pasta picanta de gogosari
Spalam gogosarii, in taiem in doua si ii curatam de seminte si cotoare. Ii trecem apoi prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Ii punem intr-o cratita incapatoare, adaugam sarea, boiaua iute, boabele de piper si foile de dafin. Punem cratita pe foc, iar dupa ce incepe sa...
Batbout (painici marocane)
Intr-un bol punem faina si sarea. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia, zaharul, turnam putina apa calduta si amestecam pentru ca drojdia sa se dizolve. Turnam treptat apa ramasa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam...
Gogosele rapide
Intr-un bol punem oul, zaharul, praful de sare si amestecam bine cu un tel. Adaugam apoi iaurtul si omogenizam. Praful de copt il amestecam cu 1 lingurita de faina apoi il adaugam peste iaurt si amestecam bine. Adaugam apoi faina ramasa si omogenizam. Intr-o cratitae punem mult ulei...
Tagliatelle cu ceapa si varza
Curatam, spalam si taiem marunt ceapa. Varza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici apoi o punem intr-un vas. Presaram sarea, ameastecam pentru a intra in varza, apoi o scurgem bine de apa lasata. Punem ceapa la calit in uleiul incins. O lasam pana se inmoaie bine, apoi adaugam varza si...
Dulceata de prune
Spalam prunele, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita. Adaugam zaharul peste ele si le lasam de-o parte 4-5 ore. Punem o tabla pe ochiul de la aragaz, punem cratita cu prunele si fierbem amestecand continuu pentru a nu se prinde. Fierbem in jur de 2-3 ore. Pentru a vedea daca...
Taitei de casa
Intr-un vas punem ouale, praful de sare si incepem sa adaugam faina. Framantam pana obtinem un aluat tare. Intindem apoi aluatul intr-o foaie subtire, cu ajutorul sucitorului. Taiem in bucatele potrivite. Fiecare bucata o trecem de doua ori prin masina de taitei, astfel vom obtine o...
Briose cu inka si Ceva Fin Delaco
Prima data ne ocupam de umplutura. Intr-un bol punem crema de branza, oul, zaharul si mixam bine. Dam apoi la rece pana la pregatirea aluatului pentru briose . Ouale inpreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul. Bicarbonatul il stingem cu putin otet apoi il adaugam...
Prajitura cu crema caramel
Foi: Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine. Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam faina. Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa framantam pana obtinem un...