DinDragostePentruGatit

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.04.2012

RETETE142
PRIETENI143
Retete / Mancaruri de post

Cartofi copţi în coajă cu mujdei

In Mancaruri de post la 10 Mar 2015

  Se spală cartofii bine, se usucă şi pe pun la copt în cuptor. Se întorc de pe o parte pe alta, pentru a se coace bine pe ambele părţi. Mujdeiul: Se curăţă usturoiul de coajă, se trece prin presa pentru usturoi după care se presară sarea grunjoasă şi se...

Shaorma de post

In Mancaruri de post la 6 Mar 2015

1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele).  Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în ulei încins (baie de ulei). 2. Ciupercile se clătesc, se usucă cu un şervet de...

Mazăre cu legume şi mentă

In Mancaruri de post la 8 Feb 2013

Se pregătesc legumele: - ceapa se toacă mărunt; - morcovul şi păstârnacul felii subţiri; - ardeiul cuburi mici.  Mazărea se clăteşte cu apă rece, se lasă la scurs.  Într-o tigaie încăpătoare, poate fi wok, se încing 4-5 lg ulei de...

Tocană picantă de cartofi cu mazăre (de post)

In Mancaruri de post la 30 Ian 2013

Se curăță, se spală legumele.  Cartofii, morcovii, țelina și păstârnacul se taie sau se dau la răzătoare astfel încât să se obțină rondele subțiri.  Ceapa se toacă mărunt la fel și ardeii.  Într-o crațită cu ulei încins se...

Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir

In Mancaruri de post la 16 Ian 2013

Șnițelele Se fierb feliile de soia în apă cu condimente (foi de dafin, piper boabe, coriandru, cimbru, sare).  După ce s-au pătruns, se stinge focul, se pisează câțiva căței de usturoi și se adaugă în apa în care a fiert soia. Se infuzează totul...

Fasole făcăluită fără prăjeală

In Mancaruri de post la 3 Dec 2012

Se spală fasolea, se ţine în apă câteva ore pentru a se hidrata. Se pune la fiert, se schimbă apa de 2-3 ori.  Se strecoară şi se mai fierbe împreună cu legumele (ceapa, morcovul şi ţelina) şi condimentele (piper boabe, 1 foaie de dafin, sare). ...

Orez cu legume și soia în stil chinezesc

In Mancaruri de post la 25 Noi 2012

  Bucățile de soia se pun la fiert în apă cu sare, eventual și condimente (foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi). După ce se fierb, se strecoară și se rumenesc în puțin ulei de floarea soarelui.   Orezul se fierbe în apă și sare, se spală...

Tocană de cartofi și mazăre - de post

In Mancaruri de post la 11 Apr 2012

Se curăță, se spală legumele. Se călește ceapa, se adaugă rădăcinoasele, apoi cartofii. Se adaugă circa 1 L apă caldă și se fierb legumele.  Când sunt aproape gata cartofii, se adaugă bulionul, mazărea și condimentele. Poftă bună!  

Ghiveci cu cartofi şi varză - de post

In Mancaruri de post la 10 Apr 2012

Se căleşte ceapa.  Se adaugă morcovii, ţelina apoi cartofii tăiaţi cuburi şi varza (tocată măricel). Se adaugă zarzavatul, bulionul. Se toarnă 2 căni cu apă caldă. Se condimentează cu  sare, cimbru, chili, foi de dafin, piper. Se fierbe la foc mic....

Legume sote & Orez - fără ulei

In Mancaruri de post la 9 Apr 2012

Orezul se fierbe în apă cu sare. Se spală cu apă rece, se strecoară. Se pregătesc legumele. Morcovii, dovleceii - se taie rondele subțiri; varza - felii subțiri, ardeii la fel. Se călesc morcovii în puțină apă cu sare, piper, chimen. Se adaugă varza iar după...

Varză proaspătă cu orez

In Mancaruri de post la 9 Apr 2012

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte puţin ceapa, se adaugă morcovii, varza tăiată julien sau dată la răzătoare. Se amestecă totul iar după 3-4 minute se adaugă sucul de roşii, zeama de la ardei copţi. Se fierbe timp de 20-25 de minute după care se...

Hrișcă cu legume (Grechka s ovoshchami)

In Mancaruri de post la 4 Apr 2012

Hrișca se pune la umflat în apă fierbinte timp de câteva minute.  Se călește ceapa în ulei încins, se adaugă morcovii rași, se condimentează, iar la final se adaugă hrișca strecurată. Se sotează totul câteva minute și gata...   ...

Varză cu mazăre - de post

In Mancaruri de post la 3 Apr 2012

Se căleşte ceapa, apoi morcovii, ţelina. Se adaugă varza (tocată măricel), condimentele - cimbru, boia de ardei dulce, chili, piper boabe, foi de dafin, coriandru, Ras el Hanout, sare. Se adaugă vinul iar după ce scade varza se adaugă mazărea. Poftă bună!

Linte cu ciuperci şi mentă - de post

In Mancaruri de post la 3 Apr 2012

  Lintea se ţine în apă rece câteva ore (2-3 ore). Am fiert-o în apă cu sare, foi de dafin şi câteva crenguţe de cimbru.  Legumele se curăţă, se spală. Ceapa se taie mărunt, ardeii la fel, morcovii şi păstârnacul...

Fusilli bolognese cu soia

In Mancaruri de post la 3 Apr 2012

Se fierb pastele în multă apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece după care se stropesc cu puțin ulei de măsline. Sosul: Se călește ceapa (tocată mărunt) în ulei de floarea soarelui încins, apoi usturoiul. Se adaugă vinul, condimentele după care...

Pilaf cu şniţele de soia

In Mancaruri de post la 2 Apr 2012

Se fierb şniţelele de soia în apă cu sare, cimbru, foi de dafin, usturoi. Se scurg bine într-o strecurătoare. Se prăjesc în ulei încins. Se prepără orezul - se căleşte puţin ceapa, apoi se adaugă orezul (spălat) şi apa. Se condimentează cu sare, piper....

Varză roșie cu legume & Mămăligă

In Mancaruri de post la 2 Apr 2012

Se pregătesc legumele: se taie varza, ceapa, ardeii, morcovii. Se pune pe foc o cratiță mai mare, se adaugă ulei de floarea soarelui, după ce s-a încălzit uleiul se călește puțin ceapa și se adaugă morcovii iar după 1-2 minute varza. Se amestecă totul bine, se toarnă zeama...

Legume și brânză tofu pe foi crocante

In Mancaruri de post la 2 Apr 2012

Se călește ceapa, 1 minut, în ulei încins, se adaugă ardeii, se lasă 2-3 minute după care se condimentează cu cimbru, busuioc, sare, piper. Foile de plăcintă (unse fiecare cu ulei), se taie în două (pe lățime), se iau 3 foi și se ”îndoaie”...

Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină

In Mancaruri de post la 2 Apr 2012

Fasolea se alege şi se pune într-un bol mare cu apă timp de 6-7 ore (sau se lasă peste noapte); după acest timp se fierbe schimbându-i apa de două ori iar în a 3-a apă se adaugă morcovii, ţelina, sare şi se lasă pe foc până se fierb foarte bine legumele. ...

Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous

In Mancaruri de post la 2 Apr 2012

Sote: Se pregătesc legumele: - ceapa se taie julienne; - dovlecelul se împarte în două, jumate se taie felii subțiri, iar pentru a tăia cealaltă jumătate am folosit cuțitul econom; - usturoiul și ghimbirul se dau la răzătoare; - ananasul se taie sub formă de...

Fake Nems (Pachețele de primăvară cu legume)

In Mancaruri de post la 2 Apr 2012

Varza se dă la răzătoare. Morcovii se spală, se curaţă, se dau la răzăroare. Nu aveam timp să le tai frumos julien. Într-o tigaie wok se călesc legumele în ulei de susan, cam 2-3 minute. Se adaugă apoi sosul soya, sare şi piper.  Foile de placintă se taie...

Fasole făcăluită & Cremă de ceapă și mentă

In Mancaruri de post la 2 Apr 2012

- Se pune la fiert fasolea împreună cu morcovii, țelina și ceapa. Se adaugă foi de dafin, crenguțe de cimbru și sare. - După ce au fiert se pisează toate legumele (se scot crenguțe, foițe :D).  - Se adaugă usturoi, cele trei tipuri de ulei, sare, piper. Crema de...

Afisate 1 - 22 din 22 retete    

Postari recente

publicat la 10.03.2015

Plăcintă de dovleac

publicat la 06.03.2015

Gogoşi umplute, de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]