Se spală cartofii bine, se usucă şi pe pun la copt în cuptor.
Se întorc de pe o parte pe alta, pentru a se coace bine pe ambele părţi.
Mujdeiul:
Se curăţă usturoiul de coajă, se trece prin presa pentru usturoi după care se presară sarea grunjoasă şi se...
1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele).
Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în ulei încins (baie de ulei).
2. Ciupercile se clătesc, se usucă cu un şervet de...
Se pregătesc legumele:
- ceapa se toacă mărunt;
- morcovul şi păstârnacul felii subţiri;
- ardeiul cuburi mici.
Mazărea se clăteşte cu apă rece, se lasă la scurs.
Într-o tigaie încăpătoare, poate fi wok, se încing 4-5 lg ulei de...
Se curăță, se spală legumele.
Cartofii, morcovii, țelina și păstârnacul se taie sau se dau la răzătoare astfel încât să se obțină rondele subțiri.
Ceapa se toacă mărunt la fel și ardeii.
Într-o crațită cu ulei încins se...
Șnițelele
Se fierb feliile de soia în apă cu condimente (foi de dafin, piper boabe, coriandru, cimbru, sare).
După ce s-au pătruns, se stinge focul, se pisează câțiva căței de usturoi și se adaugă în apa în care a fiert soia. Se infuzează totul...
Se spală fasolea, se ţine în apă câteva ore pentru a se hidrata.
Se pune la fiert, se schimbă apa de 2-3 ori.
Se strecoară şi se mai fierbe împreună cu legumele (ceapa, morcovul şi ţelina) şi condimentele (piper boabe, 1 foaie de dafin, sare). ...
Bucățile de soia se pun la fiert în apă cu sare, eventual și condimente (foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi).
După ce se fierb, se strecoară și se rumenesc în puțin ulei de floarea soarelui.
Orezul se fierbe în apă și sare, se spală...
Se curăță, se spală legumele.
Se călește ceapa, se adaugă rădăcinoasele, apoi cartofii.
Se adaugă circa 1 L apă caldă și se fierb legumele.
Când sunt aproape gata cartofii, se adaugă bulionul, mazărea și condimentele.
Poftă bună!
Se căleşte ceapa.
Se adaugă morcovii, ţelina apoi cartofii tăiaţi cuburi şi varza (tocată măricel).
Se adaugă zarzavatul, bulionul.
Se toarnă 2 căni cu apă caldă.
Se condimentează cu sare, cimbru, chili, foi de dafin, piper.
Se fierbe la foc mic....
Orezul se fierbe în apă cu sare. Se spală cu apă rece, se strecoară.
Se pregătesc legumele. Morcovii, dovleceii - se taie rondele subțiri; varza - felii subțiri, ardeii la fel.
Se călesc morcovii în puțină apă cu sare, piper, chimen. Se adaugă varza iar după...
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte puţin ceapa, se adaugă morcovii, varza tăiată julien sau dată la răzătoare.
Se amestecă totul iar după 3-4 minute se adaugă sucul de roşii, zeama de la ardei copţi.
Se fierbe timp de 20-25 de minute după care se...
Hrișca se pune la umflat în apă fierbinte timp de câteva minute.
Se călește ceapa în ulei încins, se adaugă morcovii rași, se condimentează, iar la final se adaugă hrișca strecurată.
Se sotează totul câteva minute și gata...
...
Se căleşte ceapa, apoi morcovii, ţelina. Se adaugă varza (tocată măricel), condimentele - cimbru, boia de ardei dulce, chili, piper boabe, foi de dafin, coriandru, Ras el Hanout, sare. Se adaugă vinul iar după ce scade varza se adaugă mazărea.
Poftă bună!
Lintea se ţine în apă rece câteva ore (2-3 ore). Am fiert-o în apă cu sare, foi de dafin şi câteva crenguţe de cimbru.
Legumele se curăţă, se spală.
Ceapa se taie mărunt, ardeii la fel, morcovii şi păstârnacul...
Se fierb pastele în multă apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece după care se stropesc cu puțin ulei de măsline.
Sosul:
Se călește ceapa (tocată mărunt) în ulei de floarea soarelui încins, apoi usturoiul. Se adaugă vinul, condimentele după care...
Se fierb şniţelele de soia în apă cu sare, cimbru, foi de dafin, usturoi. Se scurg bine într-o strecurătoare. Se prăjesc în ulei încins.
Se prepără orezul - se căleşte puţin ceapa, apoi se adaugă orezul (spălat) şi apa. Se condimentează cu sare, piper....
Se pregătesc legumele: se taie varza, ceapa, ardeii, morcovii.
Se pune pe foc o cratiță mai mare, se adaugă ulei de floarea soarelui, după ce s-a încălzit uleiul se călește puțin ceapa și se adaugă morcovii iar după 1-2 minute varza. Se amestecă totul bine, se toarnă zeama...
Se călește ceapa, 1 minut, în ulei încins, se adaugă ardeii, se lasă 2-3 minute după care se condimentează cu cimbru, busuioc, sare, piper.
Foile de plăcintă (unse fiecare cu ulei), se taie în două (pe lățime), se iau 3 foi și se ”îndoaie”...
Fasolea se alege şi se pune într-un bol mare cu apă timp de 6-7 ore (sau se lasă peste noapte); după acest timp se fierbe schimbându-i apa de două ori iar în a 3-a apă se adaugă morcovii, ţelina, sare şi se lasă pe foc până se fierb foarte bine legumele. ...
Sote:
Se pregătesc legumele:
- ceapa se taie julienne;
- dovlecelul se împarte în două, jumate se taie felii subțiri, iar pentru a tăia cealaltă jumătate am folosit cuțitul econom;
- usturoiul și ghimbirul se dau la răzătoare;
- ananasul se taie sub formă de...
Varza se dă la răzătoare. Morcovii se spală, se curaţă, se dau la răzăroare. Nu aveam timp să le tai frumos julien.
Într-o tigaie wok se călesc legumele în ulei de susan, cam 2-3 minute. Se adaugă apoi sosul soya, sare şi piper.
Foile de placintă se taie...
- Se pune la fiert fasolea împreună cu morcovii, țelina și ceapa. Se adaugă foi de dafin, crenguțe de cimbru și sare.
- După ce au fiert se pisează toate legumele (se scot crenguțe, foițe :D).
- Se adaugă usturoi, cele trei tipuri de ulei, sare, piper.
Crema de...
Cartofi copţi în coajă cu mujdei
Se spală cartofii bine, se usucă şi pe pun la copt în cuptor. Se întorc de pe o parte pe alta, pentru a se coace bine pe ambele părţi. Mujdeiul: Se curăţă usturoiul de coajă, se trece prin presa pentru usturoi după care se presară sarea grunjoasă şi se...
Shaorma de post
1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele). Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în ulei încins (baie de ulei). 2. Ciupercile se clătesc, se usucă cu un şervet de...
Mazăre cu legume şi mentă
Se pregătesc legumele: - ceapa se toacă mărunt; - morcovul şi păstârnacul felii subţiri; - ardeiul cuburi mici. Mazărea se clăteşte cu apă rece, se lasă la scurs. Într-o tigaie încăpătoare, poate fi wok, se încing 4-5 lg ulei de...
Tocană picantă de cartofi cu mazăre (de post)
Se curăță, se spală legumele. Cartofii, morcovii, țelina și păstârnacul se taie sau se dau la răzătoare astfel încât să se obțină rondele subțiri. Ceapa se toacă mărunt la fel și ardeii. Într-o crațită cu ulei încins se...
Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir
Șnițelele Se fierb feliile de soia în apă cu condimente (foi de dafin, piper boabe, coriandru, cimbru, sare). După ce s-au pătruns, se stinge focul, se pisează câțiva căței de usturoi și se adaugă în apa în care a fiert soia. Se infuzează totul...
Fasole făcăluită fără prăjeală
Se spală fasolea, se ţine în apă câteva ore pentru a se hidrata. Se pune la fiert, se schimbă apa de 2-3 ori. Se strecoară şi se mai fierbe împreună cu legumele (ceapa, morcovul şi ţelina) şi condimentele (piper boabe, 1 foaie de dafin, sare). ...
Orez cu legume și soia în stil chinezesc
Bucățile de soia se pun la fiert în apă cu sare, eventual și condimente (foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi). După ce se fierb, se strecoară și se rumenesc în puțin ulei de floarea soarelui. Orezul se fierbe în apă și sare, se spală...
Tocană de cartofi și mazăre - de post
Se curăță, se spală legumele. Se călește ceapa, se adaugă rădăcinoasele, apoi cartofii. Se adaugă circa 1 L apă caldă și se fierb legumele. Când sunt aproape gata cartofii, se adaugă bulionul, mazărea și condimentele. Poftă bună!
Ghiveci cu cartofi şi varză - de post
Se căleşte ceapa. Se adaugă morcovii, ţelina apoi cartofii tăiaţi cuburi şi varza (tocată măricel). Se adaugă zarzavatul, bulionul. Se toarnă 2 căni cu apă caldă. Se condimentează cu sare, cimbru, chili, foi de dafin, piper. Se fierbe la foc mic....
Legume sote & Orez - fără ulei
Orezul se fierbe în apă cu sare. Se spală cu apă rece, se strecoară. Se pregătesc legumele. Morcovii, dovleceii - se taie rondele subțiri; varza - felii subțiri, ardeii la fel. Se călesc morcovii în puțină apă cu sare, piper, chimen. Se adaugă varza iar după...
Varză proaspătă cu orez
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte puţin ceapa, se adaugă morcovii, varza tăiată julien sau dată la răzătoare. Se amestecă totul iar după 3-4 minute se adaugă sucul de roşii, zeama de la ardei copţi. Se fierbe timp de 20-25 de minute după care se...
Hrișcă cu legume (Grechka s ovoshchami)
Hrișca se pune la umflat în apă fierbinte timp de câteva minute. Se călește ceapa în ulei încins, se adaugă morcovii rași, se condimentează, iar la final se adaugă hrișca strecurată. Se sotează totul câteva minute și gata... ...
Varză cu mazăre - de post
Se căleşte ceapa, apoi morcovii, ţelina. Se adaugă varza (tocată măricel), condimentele - cimbru, boia de ardei dulce, chili, piper boabe, foi de dafin, coriandru, Ras el Hanout, sare. Se adaugă vinul iar după ce scade varza se adaugă mazărea. Poftă bună!
Linte cu ciuperci şi mentă - de post
Lintea se ţine în apă rece câteva ore (2-3 ore). Am fiert-o în apă cu sare, foi de dafin şi câteva crenguţe de cimbru. Legumele se curăţă, se spală. Ceapa se taie mărunt, ardeii la fel, morcovii şi păstârnacul...
Fusilli bolognese cu soia
Se fierb pastele în multă apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece după care se stropesc cu puțin ulei de măsline. Sosul: Se călește ceapa (tocată mărunt) în ulei de floarea soarelui încins, apoi usturoiul. Se adaugă vinul, condimentele după care...
Pilaf cu şniţele de soia
Se fierb şniţelele de soia în apă cu sare, cimbru, foi de dafin, usturoi. Se scurg bine într-o strecurătoare. Se prăjesc în ulei încins. Se prepără orezul - se căleşte puţin ceapa, apoi se adaugă orezul (spălat) şi apa. Se condimentează cu sare, piper....
Varză roșie cu legume & Mămăligă
Se pregătesc legumele: se taie varza, ceapa, ardeii, morcovii. Se pune pe foc o cratiță mai mare, se adaugă ulei de floarea soarelui, după ce s-a încălzit uleiul se călește puțin ceapa și se adaugă morcovii iar după 1-2 minute varza. Se amestecă totul bine, se toarnă zeama...
Legume și brânză tofu pe foi crocante
Se călește ceapa, 1 minut, în ulei încins, se adaugă ardeii, se lasă 2-3 minute după care se condimentează cu cimbru, busuioc, sare, piper. Foile de plăcintă (unse fiecare cu ulei), se taie în două (pe lățime), se iau 3 foi și se ”îndoaie”...
Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină
Fasolea se alege şi se pune într-un bol mare cu apă timp de 6-7 ore (sau se lasă peste noapte); după acest timp se fierbe schimbându-i apa de două ori iar în a 3-a apă se adaugă morcovii, ţelina, sare şi se lasă pe foc până se fierb foarte bine legumele. ...
Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous
Sote: Se pregătesc legumele: - ceapa se taie julienne; - dovlecelul se împarte în două, jumate se taie felii subțiri, iar pentru a tăia cealaltă jumătate am folosit cuțitul econom; - usturoiul și ghimbirul se dau la răzătoare; - ananasul se taie sub formă de...
Fake Nems (Pachețele de primăvară cu legume)
Varza se dă la răzătoare. Morcovii se spală, se curaţă, se dau la răzăroare. Nu aveam timp să le tai frumos julien. Într-o tigaie wok se călesc legumele în ulei de susan, cam 2-3 minute. Se adaugă apoi sosul soya, sare şi piper. Foile de placintă se taie...
Fasole făcăluită & Cremă de ceapă și mentă
- Se pune la fiert fasolea împreună cu morcovii, țelina și ceapa. Se adaugă foi de dafin, crenguțe de cimbru și sare. - După ce au fiert se pisează toate legumele (se scot crenguțe, foițe :D). - Se adaugă usturoi, cele trei tipuri de ulei, sare, piper. Crema de...