Când gătesc tocăniţa de cartofi îmi aduc aminte cu drag că a fost prima mea experienţă culinară, pregătită cap-coadă de micuţa de mine. :)
Se curăță, se spală legumele.
Cartofii, morcovii, țelina și păstârnacul se taie sau se dau la răzătoare astfel încât să se obțină rondele subțiri.
Ceapa se toacă mărunt la fel și ardeii.
Într-o crațită cu ulei încins se pune ceapa la călit, se adaugă rădăcinoasele iar peste circa 3-4 minute cartofii rondele.
Se condimentează cu cimbru, foi de dafin, boia, chili, Delikat, sare.
Se adaugă roșiile + sucul de roșii, ardeii iar apoi mazărea.
Se toarnă circa 1.5 L apă caldă.
Se fierbe la foc mic (sau se poate pune la cuptor), fără să se amestece prea mult, până când legumele sunt bine pătrunse.
În momentul servirii se presară mărar sau pătrunjel.
Poftă bună!
1
Am servit-o cu salată de varză murată.