Fake Nems (Pachețele de primăvară cu legume)

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 2 Apr 2012 | 8800 vizualizari

 

Le-am numit Fake Nems, pentru că sunt nişte fake-uri...:))
Mi-era poftă într-o zi de nems-uri, nu aveam chef să merg la Mega să iau foi de orez, le-am înlocuit cu foi de plăcintă; sincer, mă rodea şi curioazitatea, să văd cum ies...nu se compară cu cele din foi de orez, însă "la o adică" :)) merg...Cu un sos picant chinezesc, chiar m-am amăgit puţin că am mancat nems-uri adevărate :)).

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de plăcintă;
  • 600 g varză albă;
  • 180 g morcovi;
  • 2 lg ulei de susan;
  • ulei de floarea soarelui (pentru unsul foilor de plăcintă şi pentru prăjirea nems-urilor);
  • 2-3 lg sos light soya;
  • sare;
  • piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fake Nems (Pachețele de primăvară cu legume):

Varza se dă la răzătoare. Morcovii se spală, se curaţă, se dau la răzăroare. Nu aveam timp să le tai frumos julien.

Într-o tigaie wok se călesc legumele în ulei de susan, cam 2-3 minute. Se adaugă apoi sosul soya, sare şi piper. 

Foile de placintă se taie în 4, se iau cate 2 foi, se ung cu ulei, se pune 0 lingură de legume călite şi se rulează.

Se prăjesc în tigaie wok, în ulei încins, până capătă o culoare de arămiu deschis.

 

Poftă bună!


TIPS-URI

1

Pentru a nu se desface nems-urile în timpul prăjirii, se pot unge marginile foii cu albuş. Eu le-am pregătit într-o zi de post, aşa că am sărit peste această etapă.

2

Nefiind unse cu albuş, în momentul prăjirii, cu o spatulă le-am forţat să stea în ulei şi să nu se desfacă.

3

Se servesc cu sos picant chinezesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fake Nems (Pachețele de primăvară cu legume)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

diaconta 1

04.04.2012, 10:50

I find you fain la tine "dragoste"

DinDragostePentruGatit 1

04.04.2012, 11:05

Multumesc,

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:01

bun,bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Samosa cu legume