Le-am numit Fake Nems, pentru că sunt nişte fake-uri...:))
Mi-era poftă într-o zi de nems-uri, nu aveam chef să merg la Mega să iau foi de orez, le-am înlocuit cu foi de plăcintă; sincer, mă rodea şi curioazitatea, să văd cum ies...nu se compară cu cele din foi de orez, însă "la o adică" :)) merg...Cu un sos picant chinezesc, chiar m-am amăgit puţin că am mancat nems-uri adevărate :)).
Varza se dă la răzătoare. Morcovii se spală, se curaţă, se dau la răzăroare. Nu aveam timp să le tai frumos julien.
Într-o tigaie wok se călesc legumele în ulei de susan, cam 2-3 minute. Se adaugă apoi sosul soya, sare şi piper.
Foile de placintă se taie în 4, se iau cate 2 foi, se ung cu ulei, se pune 0 lingură de legume călite şi se rulează.
Se prăjesc în tigaie wok, în ulei încins, până capătă o culoare de arămiu deschis.
Poftă bună!
1
Pentru a nu se desface nems-urile în timpul prăjirii, se pot unge marginile foii cu albuş. Eu le-am pregătit într-o zi de post, aşa că am sărit peste această etapă.
2
Nefiind unse cu albuş, în momentul prăjirii, cu o spatulă le-am forţat să stea în ulei şi să nu se desfacă.
3
Se servesc cu sos picant chinezesc.