Poate par cam „ne la locul lor” ananasul și germenii de soia însă merită să încercați, mai ales în combinație cu ghimbir, usturoi și cuișoare...mhhh...iar dacă vă plac combinațiile de dulce-acrișor din mâncăruri, n-o să regretați că ați depus efortul de a pregăti acest fel de mâncare.
Sote:
Se pregătesc legumele:
- ceapa se taie julienne;
- dovlecelul se împarte în două, jumate se taie felii subțiri, iar pentru a tăia cealaltă jumătate am folosit cuțitul econom;
- usturoiul și ghimbirul se dau la răzătoare;
- ananasul se taie sub formă de mici triunghiuri;
-se spală germenii de soia;
- vânăta se decojește, se taie în 8, apoi triunghiulețe, se stropește cu puțină zeamă de lămâie să nu oxideze;
Se încinge tigaia, se adaugă ulei de măsline și puțin ulei de floarea soarelui, după ce s-a încălzit se călește puțin ceapa;
- Ustuoiul și ghimbirul, se călesc 1 minut;
- Se adaugă ananasul, după 1-2 minute vinetele, se stopește totul cu zeama din 3/4 de lămâie după alte 3-4 minute partea din dovleceii tăiați;
- La final se adaugă germenii de soia și jumătatea de dovlecel tăiat cu ajutorul cuțitului econom;
Se condimentează cu sare, un vârf de linguriță de cimbru, 2 cuișoare iar când totul este gata busuiocul proaspăt și piper.
Couscous:
Într-o crăticioară se pune sare, puțin piper, ulei de măsline, măsura de couscous peste care se adaugă apa clocotită (2 măsuri). Se acoperă și se lasă 10 minute.
Se așează totul frumos în farfurie, cu sau fară couscous și... Atac!
Decor:
Se pot arunca și câteva semințe de in deasupra...o să ziceți: „Iar asta cu semințele ei?!..” Da, tot ea... Puteți să stropiți cu câteva picături de ulei de măsline și/sau zeamă de lămâie.
PS. Sunt curioasă cine va face primul toată nebunia asta și dacă i-a și plăcut.
Poftă bună!