Îmi place gustul pe care îl dă menta acestui preparat... e ceva un pic mai deosebit faţă de varianta clasică, însă fără mare abatere.
Am mai folosit menta şi la mâncăruri cu linte şi fasole; un "gust fresh şi răcoros".
Se pregătesc legumele:
- ceapa se toacă mărunt;
- morcovul şi păstârnacul felii subţiri;
- ardeiul cuburi mici.
Mazărea se clăteşte cu apă rece, se lasă la scurs.
Într-o tigaie încăpătoare, poate fi wok, se încing 4-5 lg ulei de floarea soarelui şi se căleşte ceapa.
Se adaugă apoi rădăcinoasele iar după ce se înmoaie puţin legumele se adaugă roşiile pasate şi o cană mică de apă.
După ce s-au pătruns morcovii, se adaugă mazărea şi ardeii; se fierbe totul la foc mic până când toate legumele sunt gata.
După ce se stinge focul, se presară menta.
Poftă bună!