Foooarte uşor de realizat...iar rezultatul...Yammyy!!!!
Fasolea se alege şi se pune într-un bol mare cu apă timp de 6-7 ore (sau se lasă peste noapte); după acest timp se fierbe schimbându-i apa de două ori iar în a 3-a apă se adaugă morcovii, ţelina, sare şi se lasă pe foc până se fierb foarte bine legumele.
Se scot legumele, supa în care au fiert se păstrează, va fi nevoie de o parte din ea pe parcurs.
Legumele fierte se mixează cu ajutorul blenderului, se adaugă câteva linguri din supa de legume, până amestecul devine uşor de mixat. În continuare se adaugă usturoiul, uleiul (câte puţin) şi se omogenizează bine totul. Se condimentează cu sare, piper. Se lasă de-o parte până la răcirea completă.
Decor
Îi zic decor şi nu prăjeală, nu-mi place cuvântul asta :)) şi în fond...nu prăjesc ceapa, mai mult o înăbuş.
Se toacă ceapa mărunt. Se căleşte 1-2 minute în două linguri de ulei de floarea soarelui încins. Se adaugă 2 linguri de bulion şi câteva linguri de supă de legume (cea în care a fiert fasolea). Adaug supa pentru ca ceapa să "fiarbă" în ea şi pentru ca aceasta să nu se lipească de tigaie. Se lasă pe foc timp de 5 minute, se condimentează cu sare, piper şi 1/2 linguriţă de cimbru. După ce s-a răcit, adaug o lingură de ulei de măsline, să-i dea un uşor luciu. Se omogenizează bine.
La final se pune fasolea într-un platou, se ornează cu ceapa "călită-fiartă" :)), se unge o felie de pâine prăjită şi...se muşcă cu poftă!!!
Poftă bună!