Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 10 Apr 2012 | 7892 vizualizari

 

Ciorba de varză (Shty) este una cu specific lipovenesc. Este la fel de bună atât cu carne cât şi fără. Momentul şi modul în care se adaugă varza fac diferenţa între ciorba de faţă şi restul ciorbelor de varză.
De data asta am folosit varza roșie, normal ciorba se pregătește cu cea albă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varză roșie;
  • în jur de 1 kg cartofi;
  • 2 cepe;
  • 2-3 morcovi;
  • 150 g țelină;
  • 1 păstârnac;
  • 1 rădăcină pătrunjel;
  • 1 ardei mare;
  • 2 lămâi;
  • 3 lg bulion;
  • pătrunjel, mărar;
  • delikat;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti):

Se curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui.

Cum am spus şi mai sus, varza este cheia acestei ciorbe.

Se toacă mărunt, se stropește cu zeamă de lămâie și se pune de-o parte.

Am tocat-o la robot de data asta, mi se pare că e mai bună ciorba dacă e tocată cu cuțitul, eu nu am avut timp...

Se face "pirajarca" :)) (varza călită)

Într-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui (dacă ciorba este grasă, se poate lua direct grăsimea deasupra acesteia) iar după ce s-a încins uleiul/grăsimea se adaugă varza tocată, se sotează 2-3 minute, se adaugă bulionul, se mai lasă alte 2-3 minute.

După ce legumele din ciorbă sunt fierte, se adaugă varza călită, cu ajutorul unei palete şi se fierbe la foc mic.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se servește cu "suhariki" (pesmeţi) şi ardei iute sau ceapă roşie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu costita de porc