Panna Cotta cu jeleu de portocale

de vio_dreams in Dulciuri, 8 Feb 2013 | 11729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 l frisca lichida
  • 1/2 litru lapte
  • 1 kg portocale
  • 3 plicuri gelatina(30 gr)
  • 300 gr zahar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 1 plic finesse de portocale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu jeleu de portocale:

Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba. 

Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe foc mestecand continuu ca sa se dizolve gelatina fara a ajunge insa pana la punctul de fierbere.

Amestecam apoi frisca cu laptele si adaugam plicul de vanilie bourbon.

Turnam lichidul cu grija in pahare, lasand loc si pentru jeleul de portocale. 

Dam paharele la frigider. Eu le-am pus pe cele mari in picioare iar cele mici inclinate

Dupa ce s-a intarit panna cotta scoatem paharele si asezam deasupra feliute de portocale.

Intr-o craticioara punem cca 300 ml suc de la portocale si 100 gr de zahar. Punem pe foc pana se topeste zaharuladaugand si un pliculet de gelatina hidratata in prealabil cu apa rece si plicul de finesse de portocale. Mestecam pana se incorporeaza bine gelatina. Lasam sa se racoreasca si turnam usor in pahare peste portocale.

Dam din nou la frigider ca sa se intareasca jeleul. Pastram la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

vio_dreams 1

10.02.2013, 09:31

MelaniaS 1

24.12.2013, 01:21

Am facut panna cotta dar niciodata nu a aratat atat de superb! am o intrebare: locuiesc in US si nu stiu ce inseamna vanilie bourbon
si finesse de portocale...

poa 1

07.05.2015, 23:08

Voi incerca sa fac si eu reteta, cat mai repede!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta Layers