Intr-o cratita de 3 l. se pun la fiert apa cu zaharul pentru un sirop,Se fierbe pana se leaga bine(sa ramana siropul ca o bobita cand este scos pe o farfurioara).
Ardeii se spala se sterg, se curata de cotoare, seminte si nervuri, apoi se taie julien.
Cand siropul este bine legat se adauga...
Blatul se prepara simplu.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe teluri.
Apoi adaugam in ordine uleiul,faina,zaharul vanilat si praful de copt.In acest timp amestecam cu lingura de jos in sus.
Toata compozitia se toarna in tava( 25/40 cm.)tapetata cu hartie de copt .
Se...
Mai intai ne ocupam de bezea.
Macinam nucile foarte fin.
Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana stau pe teluri.
Cu o spatula sau o lingura amestecam bezeaua cu nucile .
Totul se lasa deoparte pana facem compazitia de paleuri.
Se bat cele 4 oua cu zaharul ca...
Untul impreuna cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul.
Mixand in continuare adaugam alternativ cate un ou si putina faina.
Cand am terminat de adaugat toate ouale si toata faina, stafidele si zaharul vanilat.
In tava tapetata cu hartie de copt se pune aluatul cu ajutorul unei...
2 linguri de zahar le-am pus intr-o cana pentru siropul da zahar ars.
Am amestecat ouale+2 linguri+zaharul vanilat+lapte .
Zaharul ars din cana l-am pus in 2 forme din ceramica si l-am intins pe toata suprafata formei.
Peste zaharul ars am turnat compozitia de lapte,ou,zahar.
Am bagat...
Se pregateste o tava termorezistenta,se unge cu unt si se presara cu o lingura de zahar. Merele se curata,se taie cuburi si se pun in tava.Deasupra se lor se presara 1 lingura de zahar si scortisoara.Tava se da la cuptor pentru 20 de minute.
Cat timp marele stau la cuptor se pregateste...
Pentru inceput se preincalzeste cuptorul.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Se adauga uleiul zaharul vanilat mixand continu.
La sfarsit adaugam praful de copt si faina pe care le amestecam cu lingura usor de jos in sus.
Tava aragazului se tapeteaza cu hartie...
Toate ingredientele se pun intr-un vas cu peretii inalti si se mixeaza pana se omogenizeaza. O tava de dimensini30/40cm.se tapeteaza cu hartie de copt.
Toata compozitia se toarna in tava si se da la cuptor. Cand se rumeneste ,se face testul cu sobitoarea pentru a ne convinge ca este coapta....
Pasta de soc fiind procesata se pune direct in caratita alaturi de zahar.
Se fierb pana se ingroasa putin,incat sa curga.
Cand este gata se ia de pe foc si se pune in borcane.
Borcanele se capacesc si se pun in camara .
Intr-o cratita de 4 l am pus pasta de catina si zaharul si le-am pus la fiert.
Din cand in cand am amestecat pentru a nu se prinde.
L-am fiert pana s-a ingrosat putin.
Se lasa sa se raceasca si se pune in borcan.
se capaceste si la camara cu el.
Este delicios!
Intr-o cartita de 4 litri se face un sirop din apa si zahar. Siropul trebuie sa fie putin legat.
Cat fierbe siropul, se curata sfecla de coaja, se spala si se taie cubulete.
Cand siropul este legat se pun cubuletele de sfecla si se fierbe pana cand luand sirop cu o lingurita si punand pe...
O tava 40/40 cm se unge cu unt.
Merele se curata, se taie felii subtiri si se asaza in tava. Se presara cele 4 linguri de zahar peste ele si se dau la cuptor pentru 30 minute. Cat merele stau la cuptor, se prepara crema.
Cele doua galbenusuri se mixeaza cu lingurile de zahar. Praful de...
Zaharul, cacaua si ouale se pun pe foc potrivit intr-o cratita cu fundul gros.
In timp ce fierbe se amesteca bine pentru a nu se prinde de cratita. Crema se tine pe foc pana se ingroasa putin( daca treci lingura prin ea sa ramana o linie).Se lasa crema la racit.
Inainte de a pune crema pe...
Blatul
Albusurile se bat impreuna cu zaharul pana stau pe teluri,
Galbenusurile se adauga pe rand, batandu-se in continuare.
Cand galbenusurile sunt incorporate se scoate mixerul si se adauga :faina, nesul si praful de copt amestecand usor cu o lingura.
Se pregateste o cratita...
Foile: untul,zaharul, oul,mierea,si laptele se pun pe foc pana dau un clocot. Apoi se ia de pe foc si cand compozitia este calduta se adauga amoniacul stins cu zeama de la o jumatate de lamaie. Faina se adauga cate putin si se incepe framantatul. Aluatul se imparte in patru parti. Fiecare parte...
Blatul:
Inainte de a ne apuca de batut albusurile , amestecam intr-un castron faina , nesul si praful de copt.
7 albusuri batute spuma cu 7 linguri de zahar( se bat pana stau pe teluri)
Se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul si ingredientele uscate, incorporandu-le usor cu lingura....
Amestecam grisul cu faina si praful de copt.
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu gris si 1 lingura iaurt.
La sfarsit adugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma....
Pregatim o tava 30/40cm. tapetata cu hartie de copt.
Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana stau pe teluri.
Uleiul se adauga cate putin mestecand usor de jos in sus.
Se pune apoi cacao si faina amestecandu-se bine sa nu ramana cacao neincorporata.
Toata compozitia se toarna in tava...
Intai am pregatit branza:se amesteca branza cu zahar(eu am pus 3 linguri)si zahar vanilat.
Se pregateste o tava (30/40)si se tapeteaza cu hartie de copt.
Pachetul de foi se desface si se unge prima foaie cu ulei.
Foaia se pune in tava si se increteste, nu se...
Dovleacul ras se pune la fiert (cu foarte putina apa) pana scade apa . Se lasa la racit. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecandu-se in cantinuare. Peste acestea se pun: zaharul vanilat,dovleacul, faina si praful de copt. Albusurile le-am mixat...
Toate ingredientele blatului( oua, margarina,miere,lapte,zahar, faina,prafule de copt) se amesteca bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa in cuptor 30-35 min. , pana se rumeneste usor sau se face testul cu scobitoarea. Cand este coapta, se scoate din cuptor si se lasa la...
Se pregateste o maia din drojdie+2 linguri zahar + 1 lingura de faina si se lasa la crescut circa 15-20 min. Margarina, laptele batut, zaharul care a ramas,vanilia, maiaua si 450 g faina se pregateste aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie vartos, ci putin mai maoale. Se framanta si se lasa la...
Blatul:
Se mixeaza albusul de la cele 3 oua cu zaharul pana stau pe teluri,se adauga galbenusurile , apoi cele 3 linguri cu nuca si faina amestecandu-se usor de jos in sus. Intreaga compozitie se toarna intr-o forma cu marginile detasabile. Forma poate fi unsa cu ulei sau tapetata cu hartie...
Din 10 linguri apa calda , drojdie si 3-4 linguri faina se pregateste o maia , care se lasa la crescut circa o jumatate de ora( pana incepe sa faca basicute ).Apoi se adauga si celelalte 10 linguri cu apa calda, uleiul, zaharulsi zaharul vanilat si se framanta pana se obtine un alut consistent,...
Dovleacul ras se caleste pana devine o crema.
Se pune zaharul si se tine pe foc mestecandu-se usor pana cand scade zeama lasata de dovleac. Se lasa la racit . Cand s-a racit se adauga scortisoara ,zaharul vanilat si nuca macinata.
Foitajul dezghetat se desface si se mai intinde putin cu...
Merele se spala si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita si se calesc impreuna cu zaharul. Se iau de pe foc si se lasa la racit intr-o strecuratoare. Cand s-au racit se amesteca cu scortisoara .
Foietajul se pune pe planseta si se mai intinde putin cu sucitorul.Apoi se taie in 2 sau...
Se curata corcodusele de codite si se spala. Intr-o oala de 5 l. se pun 3 l. apa si zaharul. Se pune oala pe foc pana se topeste zaharul, apoi se pun corcodusele si se fierb pana crapa fructele. Se lasa sa se raceasca , apoi se baga in frigider. Se serveste rece.
Am pregatit doua cratite mici. Am pregatit in fiecare cate o lingura de zahar, o lingura de amidon, la una din ele am pus o lingura de cacao si cate 200 ml. lapte in fiecare. Le-am pus pe foc pe rand: intai cea cu cacao si apoi pe cea simpla. Le-am fiert la foc potrivit circa 7-8 minute...
Se amesteca zaharul cu galbenusurile pana se obtine o crema .Miezul de pepene se mixeaza . Se bate smantana pana sta pe tel. Peste se pun galbenusurile si pepenele amestecandu-se bine. Totul se toarna intr-un recipient si se introduce in congelator. Din ora in ora se scoate si se amesteca...
200 g. zahar se caramelizeaza peste care se adauga frisca lichida. Se ia de pe foc si se amesteca bine.
6 galbenusuri 200 ml. lapte 4 lingurite de amidon se amesteca bine. Se pune compozitia pe foc moae dandu-se in 2-3 clocote.
Caramelul se toarna...
Dulceata de ardei kapia
Intr-o cratita de 3 l. se pun la fiert apa cu zaharul pentru un sirop,Se fierbe pana se leaga bine(sa ramana siropul ca o bobita cand este scos pe o farfurioara). Ardeii se spala se sterg, se curata de cotoare, seminte si nervuri, apoi se taie julien. Cand siropul este bine legat se adauga...
Prajitura cu crema de nuci
Blatul se prepara simplu. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe teluri. Apoi adaugam in ordine uleiul,faina,zaharul vanilat si praful de copt.In acest timp amestecam cu lingura de jos in sus. Toata compozitia se toarna in tava( 25/40 cm.)tapetata cu hartie de copt . Se...
Paleuri cu bezea
Mai intai ne ocupam de bezea. Macinam nucile foarte fin. Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana stau pe teluri. Cu o spatula sau o lingura amestecam bezeaua cu nucile . Totul se lasa deoparte pana facem compazitia de paleuri. Se bat cele 4 oua cu zaharul ca...
Furstafide
Untul impreuna cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul. Mixand in continuare adaugam alternativ cate un ou si putina faina. Cand am terminat de adaugat toate ouale si toata faina, stafidele si zaharul vanilat. In tava tapetata cu hartie de copt se pune aluatul cu ajutorul unei...
Crema de zahar ars
2 linguri de zahar le-am pus intr-o cana pentru siropul da zahar ars. Am amestecat ouale+2 linguri+zaharul vanilat+lapte . Zaharul ars din cana l-am pus in 2 forme din ceramica si l-am intins pe toata suprafata formei. Peste zaharul ars am turnat compozitia de lapte,ou,zahar. Am bagat...
Tarta cu mere
Se pregateste o tava termorezistenta,se unge cu unt si se presara cu o lingura de zahar. Merele se curata,se taie cuburi si se pun in tava.Deasupra se lor se presara 1 lingura de zahar si scortisoara.Tava se da la cuptor pentru 20 de minute. Cat timp marele stau la cuptor se pregateste...
Rulada cu gem de caise
Pentru inceput se preincalzeste cuptorul. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Se adauga uleiul zaharul vanilat mixand continu. La sfarsit adaugam praful de copt si faina pe care le amestecam cu lingura usor de jos in sus. Tava aragazului se tapeteaza cu hartie...
Prajitura cu iaurt si nuca
Toate ingredientele se pun intr-un vas cu peretii inalti si se mixeaza pana se omogenizeaza. O tava de dimensini30/40cm.se tapeteaza cu hartie de copt. Toata compozitia se toarna in tava si se da la cuptor. Cand se rumeneste ,se face testul cu sobitoarea pentru a ne convinge ca este coapta....
Gem/pasta de soc
Pasta de soc fiind procesata se pune direct in caratita alaturi de zahar. Se fierb pana se ingroasa putin,incat sa curga. Cand este gata se ia de pe foc si se pune in borcane. Borcanele se capacesc si se pun in camara .
Gem de catina
Intr-o cratita de 4 l am pus pasta de catina si zaharul si le-am pus la fiert. Din cand in cand am amestecat pentru a nu se prinde. L-am fiert pana s-a ingrosat putin. Se lasa sa se raceasca si se pune in borcan. se capaceste si la camara cu el. Este delicios!
Dulceata de sfecla rosie
Intr-o cartita de 4 litri se face un sirop din apa si zahar. Siropul trebuie sa fie putin legat. Cat fierbe siropul, se curata sfecla de coaja, se spala si se taie cubulete. Cand siropul este legat se pun cubuletele de sfecla si se fierbe pana cand luand sirop cu o lingurita si punand pe...
Picatura de roua
O tava 40/40 cm se unge cu unt. Merele se curata, se taie felii subtiri si se asaza in tava. Se presara cele 4 linguri de zahar peste ele si se dau la cuptor pentru 30 minute. Cat merele stau la cuptor, se prepara crema. Cele doua galbenusuri se mixeaza cu lingurile de zahar. Praful de...
Inghetata de cacao cu stafide
Zaharul, cacaua si ouale se pun pe foc potrivit intr-o cratita cu fundul gros. In timp ce fierbe se amesteca bine pentru a nu se prinde de cratita. Crema se tine pe foc pana se ingroasa putin( daca treci lingura prin ea sa ramana o linie).Se lasa crema la racit. Inainte de a pune crema pe...
Tort cu crema de lamaie
Blatul Albusurile se bat impreuna cu zaharul pana stau pe teluri, Galbenusurile se adauga pe rand, batandu-se in continuare. Cand galbenusurile sunt incorporate se scoate mixerul si se adauga :faina, nesul si praful de copt amestecand usor cu o lingura. Se pregateste o cratita...
Prajitura cu foi cu miere si crema de lamaie
Foile: untul,zaharul, oul,mierea,si laptele se pun pe foc pana dau un clocot. Apoi se ia de pe foc si cand compozitia este calduta se adauga amoniacul stins cu zeama de la o jumatate de lamaie. Faina se adauga cate putin si se incepe framantatul. Aluatul se imparte in patru parti. Fiecare parte...
Prajitura cu bezea
Blatul: Inainte de a ne apuca de batut albusurile , amestecam intr-un castron faina , nesul si praful de copt. 7 albusuri batute spuma cu 7 linguri de zahar( se bat pana stau pe teluri) Se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul si ingredientele uscate, incorporandu-le usor cu lingura....
Prajitura Revani
Amestecam grisul cu faina si praful de copt. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu gris si 1 lingura iaurt. La sfarsit adugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma....
Prajitura Tosca
Pregatim o tava 30/40cm. tapetata cu hartie de copt. Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana stau pe teluri. Uleiul se adauga cate putin mestecand usor de jos in sus. Se pune apoi cacao si faina amestecandu-se bine sa nu ramana cacao neincorporata. Toata compozitia se toarna in tava...
Placinta cu branza dulce
Intai am pregatit branza:se amesteca branza cu zahar(eu am pus 3 linguri)si zahar vanilat. Se pregateste o tava (30/40)si se tapeteaza cu hartie de copt. Pachetul de foi se desface si se unge prima foaie cu ulei. Foaia se pune in tava si se increteste, nu se...
Prajitura cu dovleac by Ela
Dovleacul ras se pune la fiert (cu foarte putina apa) pana scade apa . Se lasa la racit. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecandu-se in cantinuare. Peste acestea se pun: zaharul vanilat,dovleacul, faina si praful de copt. Albusurile le-am mixat...
Prajitura cu miere
Toate ingredientele blatului( oua, margarina,miere,lapte,zahar, faina,prafule de copt) se amesteca bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa in cuptor 30-35 min. , pana se rumeneste usor sau se face testul cu scobitoarea. Cand este coapta, se scoate din cuptor si se lasa la...
Cornuri cu gem
Se pregateste o maia din drojdie+2 linguri zahar + 1 lingura de faina si se lasa la crescut circa 15-20 min. Margarina, laptele batut, zaharul care a ramas,vanilia, maiaua si 450 g faina se pregateste aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie vartos, ci putin mai maoale. Se framanta si se lasa la...
Tort cu aroma de toamna
Blatul: Se mixeaza albusul de la cele 3 oua cu zaharul pana stau pe teluri,se adauga galbenusurile , apoi cele 3 linguri cu nuca si faina amestecandu-se usor de jos in sus. Intreaga compozitie se toarna intr-o forma cu marginile detasabile. Forma poate fi unsa cu ulei sau tapetata cu hartie...
Rulada cu mere
Din 10 linguri apa calda , drojdie si 3-4 linguri faina se pregateste o maia , care se lasa la crescut circa o jumatate de ora( pana incepe sa faca basicute ).Apoi se adauga si celelalte 10 linguri cu apa calda, uleiul, zaharulsi zaharul vanilat si se framanta pana se obtine un alut consistent,...
Strudel cu dovleac
Dovleacul ras se caleste pana devine o crema. Se pune zaharul si se tine pe foc mestecandu-se usor pana cand scade zeama lasata de dovleac. Se lasa la racit . Cand s-a racit se adauga scortisoara ,zaharul vanilat si nuca macinata. Foitajul dezghetat se desface si se mai intinde putin cu...
Strudel cu mere
Merele se spala si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita si se calesc impreuna cu zaharul. Se iau de pe foc si se lasa la racit intr-o strecuratoare. Cand s-au racit se amesteca cu scortisoara . Foietajul se pune pe planseta si se mai intinde putin cu sucitorul.Apoi se taie in 2 sau...
Compot de corcoduse
Se curata corcodusele de codite si se spala. Intr-o oala de 5 l. se pun 3 l. apa si zaharul. Se pune oala pe foc pana se topeste zaharul, apoi se pun corcodusele si se fierb pana crapa fructele. Se lasa sa se raceasca , apoi se baga in frigider. Se serveste rece.
Budinca Paula
Am pregatit doua cratite mici. Am pregatit in fiecare cate o lingura de zahar, o lingura de amidon, la una din ele am pus o lingura de cacao si cate 200 ml. lapte in fiecare. Le-am pus pe foc pe rand: intai cea cu cacao si apoi pe cea simpla. Le-am fiert la foc potrivit circa 7-8 minute...
Inghetata de pepene galben
Se amesteca zaharul cu galbenusurile pana se obtine o crema .Miezul de pepene se mixeaza . Se bate smantana pana sta pe tel. Peste se pun galbenusurile si pepenele amestecandu-se bine. Totul se toarna intr-un recipient si se introduce in congelator. Din ora in ora se scoate si se amesteca...
Crema caramel
200 g. zahar se caramelizeaza peste care se adauga frisca lichida. Se ia de pe foc si se amesteca bine. 6 galbenusuri 200 ml. lapte 4 lingurite de amidon se amesteca bine. Se pune compozitia pe foc moae dandu-se in 2-3 clocote. Caramelul se toarna...