Prajitura se numeste "Picatura de roua" deoarce dupa racire, pe bezea apar mici bobite de sirop, aratand ca niste picaturi de roua.
Aceasta i-a placut pana si mofturiciului meu, Matei!
O tava 40/40 cm se unge cu unt.
Merele se curata, se taie felii subtiri si se asaza in tava. Se presara cele 4 linguri de zahar peste ele si se dau la cuptor pentru 30 minute. Cat merele stau la cuptor, se prepara crema.
Cele doua galbenusuri se mixeaza cu lingurile de zahar. Praful de budinca se dilueaza cu o cana de lapte rece. Restul de lapte se infierbanta si se toarna peste praful de budinca diluat. Se amesteca si galbenusurile mixate, se pune pe foc sa dea cateva clocote, pana se obtine o crema mai groasa.
Dupa 30 minute se scoate tava cu merele si se toarna budinca fierbinte. Se mai da la cuptor 10 minute.
Intre timp se pregateste bezeaua. Albusurile cu zaharul se bat pana stau "mot" (cum ar zice Miha).
Dupa cele 10 minute, se scoate tava si se pune peste budinca bezeaua.
Se mai da la cuptor pentru 10 minute.
Se scoate, se lasa sa se raceasca bine si se taie rece.
1
preferabil, dupa ce s-a racit, sa se tina la frigider o ora inainte de a se taia
2
untul ramas il puteti taia bucatele si il puneti deasupra merelor