Paleurile sunt pentru nepoata mea draga .
Bezea:
Mai intai ne ocupam de bezea.
Macinam nucile foarte fin.
Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana stau pe teluri.
Cu o spatula sau o lingura amestecam bezeaua cu nucile .
Totul se lasa deoparte pana facem compazitia de paleuri.
Se bat cele 4 oua cu zaharul ca la blatul de tort.
Apoi se adauga usor uleiul mestecand de jos in sus.
La sfarsit se pune faina si zaharul vanilat,coaja de lamaie.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt se pun paleurile cu ajutorul unei pungi din plastic.
Pe fiecare paleu se pune deasupra bezea si se da la cuptorul incins in prealabil.
Se tin in cuptor 10-15 minute sau pana se auresc usor pe margine.
Se scot calde din tava.
1
Eu am folosit ca masura o ceasca de cafea(este in imagine).
2
Deasupra paleurilor se poate pune(dupa preferinta)nuca sau stafide.