Pentru inceput se ia o forma de sticla termorezistenta si se unge cu unt.
Panettonele se taie felii si se aseaza in forma.
Crema:
Cele doua oua se mixeaza cu zaharul.
Se adauga amidonul si laptele mixand in continuare.
Intregul continut se toarna iintr-o cartita si se pune pe...
Blat:
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri,ca un pandispan. Adauga faina amestecand usor de jos in sus. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Intreaga compozitie se toarna in forma de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.Testul cu...
Untul se mixeaza spuma cu zahaul si vanilia(cam 10 minute).
Adauga galbenusul mixeaza in continuare pana la incorporare.
Faina si praful de copt se adauga la sfarsit mixand in continuare.
Cu mana se fac bilute ,de marimea unei nuci,se apasa usor cu degetul in mijloc.
Albusul se...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare.
Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in continuare.
Adauga galbenusurile mixand pentru a se incorpora.
Se adauga faina mestecand usor cu o...
Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe razatoarea mica si faina.
Totul se amesteca bine cu mixerul pentru a fi incorporate toate...
Ouale si zaharul se mixeaza pana se albesc ouale.
Apoi se adauga uleiul ,mixand in continuare.
Cand toate acestea sunt amestecate se adauga pe rand iaurtul,faina cernuta cu praful de copt,nuca ,merisoare,coaja de lamaie.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava ,30/40cm.,tapetata cu...
Intr-un vas de mixer se pun toate ingredientele .
Se mixeaza bine.Lasam la odihnit circa 10 minute.
Intr-o tigaie nonaderenta coacem clatitele.
Luam cu polonicul din compozitie si turnam in tigaia incinsa.
Cand se rumenesc pe margine le intoacem.
Lasam sa se raceasca si le umplem...
Blatul:
Amestecam ingredientele uscate cu cele lichide. Obtinem un aluat ,care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana pregatim tava pentru caramelizarea merelor feliate.
Merele se spala si se sterg. Scoate cotorul de la 2 mere si le feliem.
Pregatim o tava rotunda mai mare....
Pasta de merisoare se pune intr-o cratita.
Se toarna zaharul peste ea .
Punem la fiert pa flacara mare pentru 10 minute,apoi se fierbe la foc potrivit inca 10 minute.
La sfarsit se pune zeama de la jumatatea de lamaie.
Se pune in borcane fierbinte .
Borcanele se invelesc cu o...
Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic.
Frisca se bate pana sta pe teluri.
Branza se amesteca impreuna cu mierea ,zaharul vanilat si gelatina hidratata.
Toate acestea se amesteca impreuna cu frisca.
Vasele in care punem crema le imbracam pe interior cu folie...
Piersicele se spala ,se sterg si se taie in felii subtiri.
Intr-un vas de mixer se pun toate ingredientele (Oua,ulei,zahar,faina,iaurt,zaharul vanilat si praful de copt).
Se mixeaza pana se omogenizeaza.
O tava(una de tarta)se unge cu putin ulei,se presara cele 2 linguri de zahar...
Se taie o bucata de pepene.
Se decupeaza partea fara samburi sau se curata de samburi.
Se unge cu crema de branza.
Se aseaza bucatile de pepene una peste alta
Prunele se spala,se rup in jumatati si li se scot samburii. Margarina impreuna cu o cana de faina se freaca intre palme
Restul de faina se pune intr-un vas de framantat.
Se adauga margarina framantata,oul,zaharul,smantana vanilia si praful de copt.
Se framanta pana se incorporeaza...
Galbenusurile impreuna cu zaharul se pun pe foc.
Se fierb la foc moale pana se topeste zaharul,obtinem o crema.
Lasam crema la racit si ne ocupam de frisca.
Intr-un vas de mixer punem frisca lichida si o mixam bine.
Adaugam crema de galbenusuri si vanilia.
Se lasa la congelator...
Blatul:
Mixam albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri.
Adaugam galbenusurile mixand in continuu.
Cand au fost bine incorporate galbenusurile adaugam aromele,faina si cacao.
Amestecam totul cu o lingura de lemn, de jos in sus usor.
Compozitia se toarna intr-o...
Blatul
Mixam albusurile cu un praf de sare pana stau pe teluri. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi zaharul mixand in continuare. Cand s-a topit zaharul se adauga cacao, apoi faina amestecand cu o lingura de lemn usor de jos in sus pana la incorporarea completa. Intreaga compozitie se toarna...
Dulceata de capsuni reteta
Intr-o cartita de 6 l am pus 2 kg. zahar tos si 1l. de apa si le-am pus pe foc pentru un sirop mai legat.
Capsunele spalate si curatate de codite le-am pus in cratita cand siropul a fost legat bine.
Am fiert aproape o ora la foc moale.Se spumuieste din cand in...
Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet.
Visinele le-am spalat si le-am scos samburii.
Branza "Ceva fin cu smantana" se amesteca impreuna cu zaharul si vanilia pana la omogenizare.
Peste acestea se...
8 linguri de zahar le-am pus la caramelizat.Caramelul obtinut l-am repartizat in cele 4 forme si craticioara.Am uns pereti formelor cu zaharul ars.
Celelalte 8 linguri de zahar si 400 ml. lapte le-am pus la fiert,pana se topeste zaharul.
Am adaugat si celelalte 400 ml. lapte,pentru a se...
Pragatim intai blatul.
Se bat 6 albusuri cu 6 linguri zahar pana stau pe telurile mixerului.
Cand albusurile sunt bine batute se adauga pe rand galbenusurile mixand in continuare.
Apoi se adauga pe rand nesul si uca amestecand usor de jos in sus.
La sfarsit adaugam 6 linguri de...
Formele se ung cu unt.
In fiecare forma se pune cate o lingura zahar tos.
Pentru fiecare forma cate o jumatate de mar taiat felii,care se pun in forma peste zahar.
Se presara putina scortisoara peste mere.
Formele se baga in cuptorul incins la 170 grade pentru 10 minute.
Cat...
Intr-un vas se amesteca (folosind mixerul) 50 g. drojdie,370 g. zahar.0,500 l lapte si 3 oua. Le amestecam cat sa le incorporam.
Acoperim vasul si il lasam 12 ore.
Intr-un vas de framantat punem compozitia, adaugam 1 kg. faina si amestecam cu mixerul.
Cand faina este incorporata,adaugam...
Marul se curata de samburi.
O forma de ceramica se unge cu unt, se presara cu o ligurita zahar brun.
Marul cu cotorul scos se aseaza in forma si se umple cu branza Miez de lapte".
Deasupra marului se pune o bucata de branza presarata cu zahar.
Se da la cuptor pentru 30 minute....
Boccelutele sunt de fapt clatite.
Intr-un vas de mixat se amestecaoul,uleiul,laptele si200g.faina si un praf de sare.
Compozitia se lasa sa se odihneasca 5-10 min.
Clatitele se coc dupa metoda cunoscuta.Tigaia de clatite se pune la incins si cu polonicul se toarna compozitia(un polonic...
Merele se spala si se rad pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana se inmoaie.
Le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga zeama care a mai ramas.
Dupa ce s-au scurs,punem scortisoara si vanilie amestecand bine pentru omogenizare.
Foile:...
Faina se pune intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat usor maleabil si nu se lipeste de mana.
Aluatul se lasa la dospit circa o jumatate de ora.
Cat se...
Foi
Se freaca untul cu zaharul si sarea pana la topirea zaharului. Apoi se adauga smantana,faina,cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 60 de minute.
Intre timp se face umplutura.
Albusurile cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri. Se adauga nuca...
Intr-un vas am amestecat ouale cu uleiul,praful de sare,faina si laptele.
Intr-o tiagaie cu teflon am pus cu polonicul din compozitie .
Am lasat sa se rumeneasca pe o parte,apoi am intors clatita.
Si tot asa pana am terminat intreaga compozitie.
Au iesit vreo 20 de clatite.
Pentru biscuit:
Se amesteca faina de migdale cu prima parte de zahar(300 g.),prima parte de albus de ou(110 g.)si batoanele de vanilie, usor cu o spatula.
Separat se bat celelalte albusuri si zaharul ramas pana la consistenta de bezea.
Se incorporeaza usor cu aluatul anterior.
Tava...
Ardeii se spala,sterg,li se scot cotoarele,semintele si nervurile
Apa impreuna cu zaharul se pun la fiert pentru un sirop bine legat.
Cand siropul este gata se pun ardeii taiati julien grosier .
Dulceata se fierbe 15-20 minute.
Se adauga zeama de lamaie si lingurita de chili.
Dupa...
Panettone pudding cu vanilie
Pentru inceput se ia o forma de sticla termorezistenta si se unge cu unt. Panettonele se taie felii si se aseaza in forma. Crema: Cele doua oua se mixeaza cu zaharul. Se adauga amidonul si laptele mixand in continuare. Intregul continut se toarna iintr-o cartita si se pune pe...
Tort alb
Blat: Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri,ca un pandispan. Adauga faina amestecand usor de jos in sus. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Intreaga compozitie se toarna in forma de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.Testul cu...
Fursecuri cu nuci si gem de merisoare
Untul se mixeaza spuma cu zahaul si vanilia(cam 10 minute). Adauga galbenusul mixeaza in continuare pana la incorporare. Faina si praful de copt se adauga la sfarsit mixand in continuare. Cu mana se fac bilute ,de marimea unei nuci,se apasa usor cu degetul in mijloc. Albusul se...
Indiene
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in continuare. Adauga galbenusurile mixand pentru a se incorpora. Se adauga faina mestecand usor cu o...
Chec cu mar si nuci
Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe razatoarea mica si faina. Totul se amesteca bine cu mixerul pentru a fi incorporate toate...
Prajitura cu nuca si merisoare
Ouale si zaharul se mixeaza pana se albesc ouale. Apoi se adauga uleiul ,mixand in continuare. Cand toate acestea sunt amestecate se adauga pe rand iaurtul,faina cernuta cu praful de copt,nuca ,merisoare,coaja de lamaie. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava ,30/40cm.,tapetata cu...
Clatite cu toping de caramel
Intr-un vas de mixer se pun toate ingredientele . Se mixeaza bine.Lasam la odihnit circa 10 minute. Intr-o tigaie nonaderenta coacem clatitele. Luam cu polonicul din compozitie si turnam in tigaia incinsa. Cand se rumenesc pe margine le intoacem. Lasam sa se raceasca si le umplem...
Prajitura cu mere
Blatul: Amestecam ingredientele uscate cu cele lichide. Obtinem un aluat ,care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana pregatim tava pentru caramelizarea merelor feliate. Merele se spala si se sterg. Scoate cotorul de la 2 mere si le feliem. Pregatim o tava rotunda mai mare....
Gem de merisoare
Pasta de merisoare se pune intr-o cratita. Se toarna zaharul peste ea . Punem la fiert pa flacara mare pentru 10 minute,apoi se fierbe la foc potrivit inca 10 minute. La sfarsit se pune zeama de la jumatatea de lamaie. Se pune in borcane fierbinte . Borcanele se invelesc cu o...
Crema cu branza Ceva fin si zmeura
Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic. Frisca se bate pana sta pe teluri. Branza se amesteca impreuna cu mierea ,zaharul vanilat si gelatina hidratata. Toate acestea se amesteca impreuna cu frisca. Vasele in care punem crema le imbracam pe interior cu folie...
Prajitura cu iaurt si piersici
Piersicele se spala ,se sterg si se taie in felii subtiri. Intr-un vas de mixer se pun toate ingredientele (Oua,ulei,zahar,faina,iaurt,zaharul vanilat si praful de copt). Se mixeaza pana se omogenizeaza. O tava(una de tarta)se unge cu putin ulei,se presara cele 2 linguri de zahar...
Pepene cu crema de branza Ceva fin de la Delaco
Se taie o bucata de pepene. Se decupeaza partea fara samburi sau se curata de samburi. Se unge cu crema de branza. Se aseaza bucatile de pepene una peste alta
Placinta cu prune
Prunele se spala,se rup in jumatati si li se scot samburii. Margarina impreuna cu o cana de faina se freaca intre palme Restul de faina se pune intr-un vas de framantat. Se adauga margarina framantata,oul,zaharul,smantana vanilia si praful de copt. Se framanta pana se incorporeaza...
Inghetata de vanilie
Galbenusurile impreuna cu zaharul se pun pe foc. Se fierb la foc moale pana se topeste zaharul,obtinem o crema. Lasam crema la racit si ne ocupam de frisca. Intr-un vas de mixer punem frisca lichida si o mixam bine. Adaugam crema de galbenusuri si vanilia. Se lasa la congelator...
Tort Amandina
Blatul: Mixam albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri. Adaugam galbenusurile mixand in continuu. Cand au fost bine incorporate galbenusurile adaugam aromele,faina si cacao. Amestecam totul cu o lingura de lemn, de jos in sus usor. Compozitia se toarna intr-o...
Tort cu bezea caramelizata
Blatul Mixam albusurile cu un praf de sare pana stau pe teluri. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi zaharul mixand in continuare. Cand s-a topit zaharul se adauga cacao, apoi faina amestecand cu o lingura de lemn usor de jos in sus pana la incorporarea completa. Intreaga compozitie se toarna...
Dulceata de capsuni reteta (2)
Dulceata de capsuni reteta Intr-o cartita de 6 l am pus 2 kg. zahar tos si 1l. de apa si le-am pus pe foc pentru un sirop mai legat. Capsunele spalate si curatate de codite le-am pus in cratita cand siropul a fost legat bine. Am fiert aproape o ora la foc moale.Se spumuieste din cand in...
Prajitura cu iaurt si visine
Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet. Visinele le-am spalat si le-am scos samburii. Branza "Ceva fin cu smantana" se amesteca impreuna cu zaharul si vanilia pana la omogenizare. Peste acestea se...
Crema de zahar ars
8 linguri de zahar le-am pus la caramelizat.Caramelul obtinut l-am repartizat in cele 4 forme si craticioara.Am uns pereti formelor cu zaharul ars. Celelalte 8 linguri de zahar si 400 ml. lapte le-am pus la fiert,pana se topeste zaharul. Am adaugat si celelalte 400 ml. lapte,pentru a se...
Prajitura cu crema caramel
Pragatim intai blatul. Se bat 6 albusuri cu 6 linguri zahar pana stau pe telurile mixerului. Cand albusurile sunt bine batute se adauga pe rand galbenusurile mixand in continuare. Apoi se adauga pe rand nesul si uca amestecand usor de jos in sus. La sfarsit adaugam 6 linguri de...
Stelute cu mere caramelizate
Formele se ung cu unt. In fiecare forma se pune cate o lingura zahar tos. Pentru fiecare forma cate o jumatate de mar taiat felii,care se pun in forma peste zahar. Se presara putina scortisoara peste mere. Formele se baga in cuptorul incins la 170 grade pentru 10 minute. Cat...
Cozonac cu rahat si nuca
Intr-un vas se amesteca (folosind mixerul) 50 g. drojdie,370 g. zahar.0,500 l lapte si 3 oua. Le amestecam cat sa le incorporam. Acoperim vasul si il lasam 12 ore. Intr-un vas de framantat punem compozitia, adaugam 1 kg. faina si amestecam cu mixerul. Cand faina este incorporata,adaugam...
Mar copt cu "Miez de Lapte"
Marul se curata de samburi. O forma de ceramica se unge cu unt, se presara cu o ligurita zahar brun. Marul cu cotorul scos se aseaza in forma si se umple cu branza Miez de lapte". Deasupra marului se pune o bucata de branza presarata cu zahar. Se da la cuptor pentru 30 minute....
Boccelute cu crema de vanilie
Boccelutele sunt de fapt clatite. Intr-un vas de mixat se amestecaoul,uleiul,laptele si200g.faina si un praf de sare. Compozitia se lasa sa se odihneasca 5-10 min. Clatitele se coc dupa metoda cunoscuta.Tigaia de clatite se pune la incins si cu polonicul se toarna compozitia(un polonic...
Prajitura cu lapte "Joya" si mere
Merele se spala si se rad pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana se inmoaie. Le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga zeama care a mai ramas. Dupa ce s-au scurs,punem scortisoara si vanilie amestecand bine pentru omogenizare. Foile:...
Cornulete cu bors
Faina se pune intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat usor maleabil si nu se lipeste de mana. Aluatul se lasa la dospit circa o jumatate de ora. Cat se...
Prajitura frantuzeasca by Merisor
Foi Se freaca untul cu zaharul si sarea pana la topirea zaharului. Apoi se adauga smantana,faina,cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 60 de minute. Intre timp se face umplutura. Albusurile cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri. Se adauga nuca...
Clatite
Intr-un vas am amestecat ouale cu uleiul,praful de sare,faina si laptele. Intr-o tiagaie cu teflon am pus cu polonicul din compozitie . Am lasat sa se rumeneasca pe o parte,apoi am intors clatita. Si tot asa pana am terminat intreaga compozitie. Au iesit vreo 20 de clatite.
Macarons
Pentru biscuit: Se amesteca faina de migdale cu prima parte de zahar(300 g.),prima parte de albus de ou(110 g.)si batoanele de vanilie, usor cu o spatula. Separat se bat celelalte albusuri si zaharul ramas pana la consistenta de bezea. Se incorporeaza usor cu aluatul anterior. Tava...
Dulceata de ardei kapia cu chili
Ardeii se spala,sterg,li se scot cotoarele,semintele si nervurile Apa impreuna cu zaharul se pun la fiert pentru un sirop bine legat. Cand siropul este gata se pun ardeii taiati julien grosier . Dulceata se fierbe 15-20 minute. Se adauga zeama de lamaie si lingurita de chili. Dupa...