Pizza rapida...la tigaie

de Sidy in Pizza, 28 Aug 2011 | 5515 vizualizari

 

Facand un raid pe blogul Laurei Adamache am gasit aceasta bunatate pe care m-am hotarat sa o prepar cat mai repede posibil.
Si nu am regretat nici eu nici familia mea, atat a fost de buna...
Multumesc frumos pentru idee Laura...nu a trecut mult timp si am testat-o, asa cum am promis...

Timpul de preparare este fara dospit....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 225 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 450 g faina
  • 7g drojdie uscata(liofilizata)
  • 1 lingurita zahar
  • pentru umplut:
  • ketchup
  • salam uscat
  • bacon
  • cascaval
  • masline negre fara samburi
  • oregano
  • telemea
  • ciuperci(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rapida...la tigaie:

Aluatul se poate framanta ca si la o paine, cu mana, amestecand faina cu drojdia si zaharul . In mijloc se face o gropita in care se pune apa calduta si uleiul. Framantam si spre sfarsit adaugam si sarea.Se lasa la dospit 1-2 ore, la cald. Sau se face in masina de paine , asa cum am facut si eu. Am introdus ingredientele in ordinea mai sus enumerata si am programat masina pe programul de framantat si dospit Dought.

Dupa expirarea timpului am scos aluatul pe o fata de masa data cu faina si am impartit aluatul in 5 parti egale.

Se pune la incalzit tigaia teflonata( daca nu aveti, atunci una din fonta, la care adaugati 2 picaturi de ulei cand este calda tigaia)acoperita cu un capac. Aluatul il intindem obligatoriu cu mana, rotund , atat cat de mare este tigaia.

Cand tigaia este fierbinte adaugam blatul de la prima pizza, acoperim cu capacul si dam focul cat mai mic. Cand apar basicutele, cam dupa 4 minute , ridicam capacul si intoarcem blatul pe partea cealalta, pe care o ungem cu ketchup. Adaugam apoi felii de salam , fasii de bacon, cubulete de cascaval, branza rasa , masline fara samburi si oregano. De fapt fiecare poate sa puna pe blat ce vrea, ce ii place mai mult. Mezelurile pot fi chaiar rumenite putin, daca doriti...

Acestea fiind puse pe blatul de pizza, il reacoperim cu capacul, il punem din nou pe foc mic pina se coace dedesubt si se topeste cascavalul, cam alte 4 minute. Dupa aceasta scoatem pizza pe o farfurie si se poate servi ca atare sau mai adaugand si alte sosuri la ea.... Continuam cu celelalte blaturi de pizza cu care procedam la fel ca si cu prima...

Este atat de buna si se face atat de repede , incat nimeni nu va banui ca nu este coapta aproape o ora in cuptor. Incercati si veti fi incantate !A mea inca era aburinda cand i-am facut poza.... Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rapida...la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat subtire