Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete / Dulciuri

Prajitura Apple

In Prajituri la 10 Iun 2011

Blatul:  Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina cu prafut de copt si zaharul vanilat. Cand se adauga faina se amesteca de jos in sus cu o lingurade lemn. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi . In tava se pune hartie de copt. Dupa...

Eclere

In Prajituri la 1 Feb 2011

 Intr-o cratita se pun la fiert apa cu uleiul. Se fierb pana dau in clocot. Dupa ce au dat in clocot, se stinge focul si se toarna faina, amestecandu-se bine (sa nu se faca, cocoloase). Se lasa sa se racoreasca putin ,apoi se adauga ouale unul cate unul pentru a se incorpora bine. Se...

Favorit cu nuci

In Prajituri la 22 Ian 2011

Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, faina , praful de copt si aromele. Le-am amestecat cu mixerul pana s-a incorporat toata faina. Intr-o tava ( 30/40 cm.) se pune hartie de copt , apoi aluatul, aranjandu-se cu mana. Se introduce tava in cuptorul incalzit...

Fursecuri

In Prajituri la 22 Ian 2011

Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos,se adauga oul,mierea,siropul de artar,aromele si faina mixandu-se in continuare .Se obtine un aluat moale.Comozitia se toarna in seringa de ornat si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptorul incins 10-15 minute.Sunt coapte cand se...

Gamboti cu prune

In Dulciuri la 13 Sep 2010

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert.  Cat fierb cartofii, se spala prunele, li se scot samburii si se introduce putin zahar in locul samburilor. Se pregateste pesmetul : se pune intr-o tigaie untul, pesmetul, zaharul si scortisoara si se incalzeste amestecandu-se bine....

Fantezie

In Prajituri la 13 Sep 2010

Blat Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetulde biscuit pana se transforma in firimituri. Punem compozitia intr-o forma cu inel detasabil (eu am forma rotunda 23-25 cm.) si...

Parfait de cacao

In Dulciuri la 30 Mai 2010

Intr-o cratita se pun pe foc zaharul, apa si cacao. Se fierb pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga cele 4 galbenusuri pe rand amestecand bine . Se bate smantana pentru frisca (sau se foloseste frisca) si se adauga compozitiei de mai...

Inghetata de banane

In Dulciuri la 30 Mai 2010

Se curatat bananele si se mixeaza. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe tel. Se amesteca albusurile cu bananele mixate si frisca. Toata compozitia se pune intr-un vas si se baga la congelator. Dupa 1ora si jumatate se scoate vasul si se...

Fondant

In Prajituri la 2 Feb 2010

Apa, zaharul si otetul se pun la fiert. Se fierb pana siropul sta bob in apa rece. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca cat suporta mana (asa cum se incearca apa la bebelusi). Dupa ce s-a racorit se ia la frecat cu un facalet ( facalet este sulul de lemn cu care se mesteca mamaliga). Se...

Placinta cu gem

In Prajituri la 26 Ian 2010

Foaia: Intr-un vas se pune apa, oul, sarea, uleiul praful de copt si otetul peste el. Se adauga 500g. faina si se framanta incat sa iasa un aluat potrivit de moale. Margarina se lasa la temperatura camerei (sa fie moale), sa se poata intinde pe foaie. Aluatul se imparte in doua parti....

Torta cu mere

In Prajituri la 24 Ian 2010

Foile: Zaharul, laptele si uleiul se pun intr-o cratita pe foc si se fierb pana devin ca o pasta(sa se topeasca zaharul si sa se ingroase putin). Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se adauga galbenusurile,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina. Se framanta, se...

Omul de zapada

In Prajituri la 6 Dec 2009

Tot ce a ramas de la blatul bradutului se amesteca impreuna cu siropul si crema. Pe un platou mic se formeaza omul de zapada, se rade ciocolata alba deasupra si se orneaza.

Tort Bradul de Craciun

In Torturi la 6 Dec 2009

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu zaharul pana stau pe tel, se adauga galbenusurile mixand in continuare. Se adauga faina amestecand usor cu lingura de jos in sus, apoi nuca si aromele. Blatul se pune intr-o tava ( 25/ 35) tapetata cu hartie de copt unsa...

Saleuri a la Bunica

In Prajituri la 29 Noi 2009

Se ia o mina de faina si se amesteca impreuna cu untul, cu lingura, intr-un castron si se lasa deoparte. Coca: restul de faina, amestecata cu sarea, otetul, oul si apa, se framinta pina cind compozitia nu se mai lipeste de planseta. Se lasa 10 minute. Apoi se intinde o foaie din coca, se...

Prajiturele de Craciun

In Prajituri la 28 Noi 2009

Se mixeaza untul cu zaharul pina ce se face o pasta, apoi se adauga galbenusurile de la cele 2 oua (nu aruncati albusurile), aromele, mixind in continuare. Se pune si faina, toata cantitatea, si se mixeaza pina se face aluatul. Aluatul se intinde ca o foaie de0,5 cm. grosime si se taie cu...

Paleuri saltarete

In Prajituri la 27 Noi 2009

Se bat  albusurile impreuna cu zaharul ,pana stau pe tel. Apoi se adauga galbenusurile,uleiul faina si aromele si se amesteca bine. Se pune compozitia intr-o punga de plastic si se pun in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Fiecare le decoreaza dupa imaginatia pe care o are...

Placinta cu mere

In Prajituri la 2 Noi 2009

Aluatul: se amesteca intr-un castron apa ,oul ,uleiul , sarea , praful de copt si otetul. Se adauga faina si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se imparte in doua si se intinde pe planseta cat mai subtire. Se unge cu jumatate de pachet de unt sau margarina fiecare...

Prajitura cu crema de ciocolata

In Prajituri la 16 Oct 2009

Blatul: Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile,apa, uleiul ,  faina si aromele. Se tapeteaza o forma (25/40) cu hartie de copt ,care se unge cu ulei ,se toarna blatul si se da la cuptorul incins. Se tine in cuptor la foc potrivit timp de 20 min. Pentru siguranta se face...

Biscuiti de casa

In Prajituri la 10 Oct 2009

Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul ,laptele, amoniacul stins cu zeama de lamaie, aromele si faina. Se pune aluatul pe planseta si se framanta pana obtinem un aluat vartos. Se imparte coca in doua ,o parte amestecandu-se cu cacao. Se combina coca...

Prajitura cu gem

In Prajituri la 6 Oct 2009

Din toate ingredientele amestecate se obtine o coca moale ( putin mai vascoasa decat cea de chec). Se unge o tava 25 /35cm. si se tapeteaza cu hartie de copt.Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul incins. Se tine in cuptor 25-30 min.( se face testul cu scobitoarea). Cat...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 3 Oct 2009

Se sterg gutuile de puf, se taie in bucati si se dau pe razatoare mare(la robot). Se face un sirop usor legat din: 1 kg. zahar si 500 ml. apa. Se pun gutuile rase si se fierb la foc iute 20 min. si apoi inca 30 min. la foc potrivit.

Prajitura cu nuca

In Prajituri la 2 Oct 2009

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se presara nuca macinata pe toata suprafata...

Cornulete cu rahat

In Prajituri la 1 Oct 2009

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta. Se lasa sa se odihneasca 30 min. Se imparte compozitia in doua parti. Din fiecare parte se intinde o foaie, se taie patratele , se pune o bucata de rahat si se ruleaza. Se dau la cuptor circa 30 min. Se scot cand sunt putin rumenite si...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 30 Sep 2009

Se aleg prunele sa nu fie stricate , se spala si se rup in jumatate. Se pun intr-o cratita de 6 l.  astfel: un rand de prune unul de zahar si tot asa pana se termina prunele. Cratita se baga in cuptorul aragazului la foc potrivit. Din cand in cand se mesteca in gem pentru a nu se lipi,...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 30 Sep 2009

Se aleg prunele sa fie sanatoase, se spala si se pun in borcane . Prunele pot fi puse intregi sau rupte in jumatati . In fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar, apoi se completeaza cu apa pana se umple borcanul.  Se capseaza si se pun borcanele la fiert ,la bain- marie ,15 minute...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 23 Sep 2009

Se aleg gutui sanatoase si coapte. Se sterg de puf, se spala si se curata de coaja. Se taie in cubulete si se pune o farfurie adanca plina cu varf de cubulete intr-o cratia in care s-a facut un sirop din 1 kg. zahar si 750 ml.apa. Se spumeaza din cand in cand, iar cand spuma se aduna la...

Peltea de gutui

In Dulceata / Gem la 23 Sep 2009

Se sterg gutuile cu o carpa de puful de pe ele. Se taie in sferturi, se pun intr-o cratita alaturi de mere taiate si ele tot in sferturi. Peste fructe se pun 2l. de apa si se lasa sa fiarba circa o ora la foc mic.Cand gutuile s-au inmuiat (incat intra batul de chibrit in ele) se ...

Dulceata de patlagute verzi

In Dulceata / Gem la 22 Sep 2009

Se spala patlgutele, se taie partea de care se prinde codita si se scot samburii cu un ac de coc sau o agrafa de par mai mare. Cand se taie capacelul de care se prinde codita se vad 2-3 orificii in care sunt samburi. Dupa ce s-au scos samburii se pun patlagutele in apa clocotita timp de 3-4...

Dulceata de smochine

In Dulceata / Gem la 11 Sep 2009

Se spala smochinele, se taie coditele si se pun in apa fiarta in care s-au pus 2 bobite de piatra vanata ( cat un bob de porumb ). Se pune piatra vanata pentru a nu-si schimba culoarea. In apa fiarta se lasa circa10 minute. Se scurg , se spala, se impaneaza cu coaja de lamaie si se pun la fiert...

Alivenci

In Prajituri la 26 Aug 2009

Albusurile se bat spuma. Se amesteca toate celelalte ingrediente, apoi se adauga albusurile amestecandu-se usor. Se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa. Se coace la foc potrivit pana se intareste compozitia (dar nu prea mult).

Afisate 151 - 180 din 208 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]