Este o prajitura care-mi place foarte mult. Asa ca , maine dimineata va astept la cafea si la o prajitura!
Foile:untul,zaharul, oul,mierea,si laptele se pun pe foc pana dau un clocot. Apoi se ia de pe foc si cand compozitia este calduta se adauga amoniacul stins cu zeama de la o jumatate de lamaie. Faina se adauga cate putin si se incepe framantatul. Aluatul se imparte in patru parti. Fiecare parte se intinde cat tava aragazului.Se tapeteaza dosul tavii cu hartie de copt . Foaia se pune pe tava tapatata si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.Este coapta cand se aureste usor pe margine. La fel se procedeaza si cu celelalte foi.
Crema:Intr-o cratita cu fundul gros( eu am facut in tuciul de mamaliga) se pun ouale,zaharul,laptele, amidonul si se fierb pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga untul amestecand bine, sa se incorporeze tot.La sfarsit se pun coaja si zeama de lamaie. Crema se imparte in 3 si se pune intre foi. Din momentul in care am asamblat prajitura punem deasupra o alta tava cu o greutate -nu prea mare- pentru a se presa circa 1 1/2h.
Glazura: untul, zaharul, cacao,laptele se pun pe focpana se ingroasa putin. Se lasa sa se raceasca putin si se toarna peste ultima foaie.
Se taie si se serveste .
1
Ca sa intindeti usor foile cu miere le intindeti cat aluatul este cald. Nu asteptati sa se coaca o foaie ca sa o intindeti pe cealalta.