Prajitura cu dovleac by Ela

de Bunica in Prajituri, 18 Ian 2012 | 4008 vizualizari

 

Da cand am vazut Prajitura cu dovleac a Elei m-a mancau palmele sa o incerc. Am facut mici modificari, darinmare este aceeasi. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 500g. dovleac
  • 200 g. unt
  • 200 g. zahar
  • 4 oua
  • 300 g.faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac by Ela:

Dovleacul ras se pune la fiert (cu foarte putina apa) pana scade apa . Se lasa la racit. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecandu-se in cantinuare. Peste acestea se pun: zaharul vanilat,dovleacul, faina si praful de copt. Albusurile le-am mixat pana au sta "mot" si le-am amestecat in compozitie usor de jos in sus.

Toata compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 30-40 minute.

Cand s-a rumenit frumos si a iesit bine la testul cu scobitoarea ,scoatem tava din cuptor si o lasam prajitura sa se. raceasca. Cand s-a racit se pudreaza .

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac by Ela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ana_Maria269 1

19.01.2012, 16:10

Teo 1

19.01.2012, 21:26

deci nu mai intind foi! solutia salvatoare!

anomisana 1

22.01.2012, 13:06

Ela are mereu idei bune şi nici ţie nu ţi-a ieşit rău. Foarte bună prăjutra asta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu dovleac, biscuiti si alune de padure